sizin düşünce sisteminize saygım sonsuz ama her konunun bakan göz kadar farklı yorumu vardır.
evet bahsettiğimiz çekim teknikleri o konuda belirli bir çalışma gerektiren çekimlerdir. bir nevi ustalık gerektirir.
felsefe aranma meselesi de güzellik kavramı gibi görecelidir. örneğin, bir böcek makrosunda ben yaratanın (cc) yüksek mühendisliğini görüp hayretlere düşüyorum. biz yeni üretilen bir araba modeli için (ki motor emisyon ve mekaniği iyileştirmeler haricinden hemen hemen hiç değişmez, benzinli motorlar ve dizel motorlar çalışma prensipleri genelde aynıdır) hayretlere düşüyoruz ama minyatür boyutta olan bir sinekte dahi ondan kat be kat fazla mühendislik var. buyurun size mühendislik.
ben bu konuda fotoğrafın ağırlıklı olarak belgeleme olduğunu düşünürüm. çok iyi bir kreatif çekim değilse genelde bir belgelemedir. hatta çoğu fotoğraf disiplini belgeleme üzerine kuruludur. mimari, makro, basın, spor, doğa, otomobil (ki bence anca motorsporları veya basın fotoğrafçılığının alt dalı olabilir.), moda, portre, doğa....
belki abstract çekimler veya still life çekimler gibi kreatif çalışmalar bir özgünlük taşıdığı için sanat olabilirler.
ayrıca,
başka bir açıdan fotoğraf kavramı fikir ve sanat eserleri kanunu ile düzenleniyor. burada da fotoğraf olabilmesi için makine tarafından üretilmiş bir görsel / imaj olması yeterli.
pek iyi, o halde kullandığınız fotoğraf değeri nedir? kime göredir?
bu tamamen yukarıda diğer arkadaşların da yazdığı gibi kişisel bir durumdur. aynı güzelliğin, felsefenin ve diğer şeylerin kişisel olması gibi.