CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree48Likes

Konu: Fotoğraf Sanatı Nasıl İcra Edilmeli?

Konulanmış Görüntüleme

  1. #27
    muratyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    murat yılmaz
    Makina:
    DDDDD mMm
    Üyelik tarihi
    24.November.2010
    Nereden
    izmir
    Mesajlar
    756

    Standart

    klasik bir deyim vardır. "sanat kimsenin tekelinde değildir." herkesin kendi sanat kriteri vardır. bu zaten yukarıda defalarca yazılmış. bu kriterler ve sonuçları ne kadar insanları etkiliyorsa o derece başarılı sayılır. toplumun sanat adamı diye kabul ettiği çerkes karadağ fotoğraf sanatı için şunu ifade eder. "herkesin gördüğünü ,çekmek başarı olarak görülmemelidir." bu bağlamda ,illa bir felsefe aranıyorsa bu da bir felsefedir.


    uzun pozlamalar insan algısının dışındadır. dolayısıyla sürrealdir. ve buda soyutlama yoluyla bir ifade biçimidir. bana göre sanat eseridir. zamanın akışının ,kontrol altına almaya çalıştığımız doğa karşısında insanın çaresizliğini anlatır bana hep.

    bana göre insan gözünün göremediği ,gördüğü veya fark edemediği görüntüleri yaşam karelerini fotoğrafa dönüştürerek (teknik gereksinimlerini karşılaması gerek) buna kendi yorumuna eklerse sanat mertebesine ulaşır. bunun eşsiz ,benzersiz ve tekrarlanamaz olması onu zirveye taşır. bu macroda olur , manzarada olur, astroda olur.

    deklanşöre her bastığımızda görüntüler elde ederiz. bunlardan bazıları teknik gereksinimleri karşılıyorsa bunlara fotoğraf diye bilirizr. bu fotoğraflarda yorum,ifade,kendi tarzımız varsa işte o zaman benzersiz olur. bu noktada sanattan bahsedebiliriz belki.










    Konu muratyilmaz tarafından (07.May.2013 Saat 10:28 ) değiştirilmiştir.
    Amatörler ekipman ,profesyoneller para, ustalarsa ışık için endişe ederler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •