Benim zamanımda Amerikada okuyan Türk öğrenci sayısı 300.000 kişi civarındaydı. Bu sayı Amerika birleşik devletleri yetkilileri tarafından açıklana sayı idi. Şuan yaptığım araştırmada senede 55.000 kişi Amerikaya egitime gidiyor. Bunun İngilteresi ve diğer ulkeleride var.
Hem uzunulecek bir durum hemde sevinilmesi gereken bir mesele.
Yolda yaya, olduğunda durulması gerektiğini bilen, kırmızı ısıktan kaçmak için benzinlikten kestirme yapmayan ( Arkadaşım $500 ceza yedi bu yuzden)
Markette birinin onunden geçerken musade istemesi bilen insanlar yetişiyor, üzüntü yaratacak en buyuk tarafı kendim dahil, duşunce ve hayata bakış açısı Türk örf adetlerindan biraz uzaklaşması.
Dini vecibelerini yerine getirdiği için Tubitaktan uzaklaştrilip, NASA'nın direk vatandaşlık verdiği insanlarlamı tanışmadım, yada İhtilal zamanı kaçmıs profesorlerlemi tanışmadım.
Dünya bankasında 300 türk çalışan var, trişka mertebelerde değiller.
Herşeyin başı saygı ve sevgi.
Vefa abinin yazdığı bir satırda,
[QUOTE][Siz bir kişiye bakım sıkılırken ben mesleğime saygı göstermeyen 200 kişiye bakıp sıkılırım.../QUOTE]
Aksarayda kadına jip çarpıyor ve kaçıyor, buyrun burdan yakın.
Kendi kendine cahilligin muptelesı olmuş bir nesile kim ne verebilir, sadece Allah, gonullere istediğini yerleştirir.
Mustafa abinin yaşadığı, metroda cocuk yere çok atıyor ana baba, ÖKÜZ.
Ben kendi adıma, her daim güzeli görmeye çalışıyorum, aksi olabilecek durumlara 30m dahi yaklaşmıyorum.
İmkanım olsa Tuna abi gibi bende hicret ederim, inanın yurtdışında oruç tutmakta, cuma namazına gitmekte bir ayrı keyfli. Amerikalı Profesor, Musluman arkadaşlar iftar açabilir diye, iftar vaktini anons ediyor sınıfta. Samimi yada değil, ben sonuca bakarım.
Ulkenizi özlemekte güzel, Bayrağı evinize asıp ona bakıp ağlamakta bir ayrı güzel.
Herkes hatayı kendinde aramalı.....


71Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
)
Alıntı ile Cevapla