Mustafa hocam, Tahir Yıldız'a haksızlık olmasın, yazısının giriş bölümünde söyledikleriniz yer almış. Hatta mümkünse diğer fotoğraflarına da bakıp öyle eleştirilmeli demiş.

"eleştiri" kelimesi konusunda da fikir birliği olduğunu düşünmüyorum. Örneğin ben eleştiri diyince : Bir kişi, eser ya da konuyu doğru ve yanlışlarını göstererek anlatmak amacıyla yazılan kısa metinlerdir (Vikipediden alıntıdır) olarak anlıyorum. Tahminime göre siz (ve diğer fotoğrafı mesleğinin bir parçası olarak kullananlar) Bir şeye kıymet biçme, o şeyi kıymetlendirme demek olarak değerlendiriyorsunuz.
(Kelimenin aslı Yunanca "Kritikos"kelimesinden gelen "Critic" (hükmetme) karşılığı olarak dilimizde kullandığımız "tenkit" kelimesi "nakd" kökünden türemiştir. "Nakd", bir şeyi satın alırken verilen akçe, kıymet ölçüsüdür ve tenkit, o şeyi kıymetlendirme anlamını taşır).

Yani, evet, deklanşöre her basan kısa bir metin yazıp adına da eleştiri diyebilme hakkına sahiptir. Ne kadar değer görür ya da itibar edilir o yazdığı içeriğe bağlı.
Söz konusu olan eğer ticari değeri olan (ya da olabilecek) bir ürüne yapılan "kritik" ise size katılıyorum, destur demeyi bilmek gerek.