CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 56 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

  1. #1
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Alıntı Ahmet Yeşil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atalay Bey, öncelikle bu başlık bu forumdaki fotoğraf eleştiri platformundan bağımsız bir başlıktır. Bu başlıkta fotoğraf eleştirisi yapmıyoruz.
    Tahir Bey'in o yazısını okudum, Mustafa Bey eklemiş birinci madde şöyle olmalıydı diye, benim de şahsi fikrim o fotoğrafı çeken sanatçının bulunduğu durum, dünya görüşü, geçmiş eserleri vb'yi tanımalıyız şeklinde bir ilk madde olabilirdi.
    Yazımı evet Mustafa Bey çok doğru anlamış.
    Eleştiri üzerine bir ironi ortaya koyarak eleştiri mantığımızı, fayda ve çıkarımlarımızı anlamaya çalışmaktı başlıktaki amacım.
    Ayrıca bu başlıktaki amacım birşey öğretmek ya da göstermek değil bu konu hakkında yazan herkesle bir beyin fırtınası yaparak herkesin en azından eleştirel yönde kendi payına daha farklı çıkarımları ortaya çıkartmalarına vesile olmaktı.

    Aslında "Bir elektirik alamadım" , " Bana birşey vermedi" bakışının yanlışlığını ortaya koyma bir yana -ki bunu diyen kişiye de doğruyu gösterebilme uzun çabalar gerektirir- fotoğraf okumaya daha üst bir bakışla bakmaya hepbirlikte yardımlaşarak birbirimizden faydalanarak adım atmaktı.

    Ancak yaptığım ironiyi -çok açık olmasına rağmen- anlamayan, hatta yazıyı okumadan cevap yazan ya da "şevk kırılmasın" telaşıyla eleştiriye (ya da fotoğraf okumasına) daha insani ve sevecen yaklaşan siz değerli büyüklerim sebebiyle maalesef kendi adıma yol katedemediğimi söylemek isterim (çünkü ben de bu başlığa gelecek cevaplarla kendimi geliştirmeyi umuyordum çünkü fotoğraf okuma bir süredir önemli bir ilgi alanım oldu).

    Motivasyon kırılmasın derken korktuğum başıma geldi. Sevgili Ahmet, ben gene de sende mevcut birikimin, motivasyonun seni sürükleyeceğine inanıyorum, güveniyorum. Yoksa bu konuyu dert etmezdin. Fotoğraf eleştirisi için genele verilen mesaja itirazım yok. Ben de endişemin hangi konuda olduğunu dile getirmekte zorlandığımı görüyorum.

    Fotoğraf eleştiri platformunu doğrudan hedef almamış olabilirsiniz ama forumda amacı eleştiri olan başka başlık yok! Ha, arkadaşlarımızın portfoliolarında ya da kimi çekim teknikleri başlıklarında da eleştiri olmuyor değil. Dolayısıyla amaçlanan hedef kitle hepsini kapsıyor.
    Çok detay vererek meşgul etmek istememiştim ama Fotoğraf Eleştiri Platformu için bazı bilgilerin paylaşılmasında fayda var. Üyeler olarak, oldukça uzun süre, ısrarlı bir şekilde böyle bir platform için taleplerimiz oldu. Moderatör arkadaşlarımız yüzde yüz haklı oldukları, önceki deneyimlerinden kaynaklanan çekinceleriyle bu başlığı açmak için çok istekli olamadılar. Sonunda ısrarlarımızı kırmayarak "bir kez daha deneyelim" dediler. Bunun için de başta başlığı açan Tunapala, her biri ciddi emek veriyorlar. Gerekirse tekme sille tokat girişiriz ha bile diyorlar. Şaka bir yana forum kurallarının en sıkı uygulandığı başlık diyebilirim. Bire bir, karşılıklı yazışmaların doğal olarak yer aldığı bu platformda kurallara gösterilen titizliğe hak vermemek olası değil. Kuralların hatırlatılması da dahil, fotoğraf eleştirisi dışında yazışmaların olmamasına özen göstermekten başka çare olmadığı için eleştirinin eleştirisi hakkı, kurallar gereği sadece moderatörlerde! Yani, senin bu ince ironinin içeriği defalarca üyelere hatırlatılmak zorunda kalındı.

    Yanlış bilmiyorsam ironi, zıtlıklardan yola çıkarak eleştirinin daha da çok vurgulandığı bir yöntem. Yani, "yapmayın, etmeyin kardeşim; bana bişey vermedi ya da elektrik almadim demek eleştiri değildir" demekten öte, eleştirini vurgulamak için ironik uslubu tercih ettiğini düşünüyorum. İşte bu ironik vurgu, belki hiç aklının ucundan geçmeyen, "amacının dışında" diye vurgulamaya çalıştığım -moderatörlerimizin motivasyonunu- üzerinde de etkili olabilir; onca özen gösterdikleri, kimi zaman kötü adam olmayı göze aldıkları platformda verdikleri emeğin boşa gittiği fikrine kapılabilirler. Söylediklerin konusunda defalarca emek verip, uyarılar yapıp, yol gösteren yazılar yazdıktan sonra anlaşılmamış olduklarını gördüklerinde motivasyonlarını kaybetmeleri olası. En çok tedirgin oldukları, bu nedenle de çaba gösterdikleri başlığın bu olduğunu düşünüyorum; denemeyi sonlandırabilirler endişem var.










    Konu promete tarafından (03.May.2013 Saat 11:46 ) değiştirilmiştir.
    enesoz likes this.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •