Merhabalar,

Bir süredir forumda pek fazla aktif olamadım. Hepiniz iyisinizdir umarım.

Yaptığım değişiklik sonrası, 5D Mark 2, 24-105L ve 50mm'den, Sony A7 ve 28-70 f/3.5-5.6 Kit Lense geçmiştim. Asıl geçiş sebebim ağırlık ve boyut idi. Fakat bir süredir kullandığım Sony'den hiç memnun değilim. Kullanım kolaylığı, tutuşu, ergonomisi vs. kimi zaman o kadar problemli oluyor ki, Mark 2'den daha fazla yorulduğumu hissediyorum. Temel problemim ise lenslerinin aşırı pahalı olması. Muadil lenslerin ikinci ellerinde Canonla aralarında neredeyse 2 kat fiyat farkı var. EF-S lenslerle hiç girmiyorum bile. İhtiyacım olan geniş açı ve Macro lensleri Sony'de almam şu an ki durumum ile hiç mümkün değil. Temel değiştirmeyi düşünme sebebim bu.

Şimdi durum şu, Yaklaşık olarak 4500TL civarı bir bütçe ediyor ekipmanlarım ve üzerine koyabileceğim rakam ile;

- Geriye tekrar Mark 2 ve 24-105'e mi dönmeliyim; Çok eski bir model olması beni rahatsız ediyordu, özellikle WiFi olmaması, Hareketli ekran olmaması, uzun pozlamada Banding denen problem gibi.
- 70D + Canon 17-55 f/2.5 ile güzel bir APS-C alıp, yakın zamanda da 50mm ile 55-250 STM ve 10-18 gibi bir set mi dizmeliyim. (İlk etapta sadece 17-55 alıcam)
- Üzerine bir miktar daha para biriktirip 6D + 24-105 alıp fullframe ile devam mı etmeliyim? Tele ve geniş açı lens fiyatları APSC ye göre 2 kat pahalı olduğundan onları almam daha uzun sürecek tabi.

Şu an genellikle ürün ve yemek fotoğrafları çekiyorum kimi zamanda sokak ve gezi tarzında fotoğraflar çektiğimde oluyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.