Tezlerinize bildiğim kadarı ile yanıt vereyim.

A7 M2 nin düşük ışık başarımı kötü değil. Piyasanın en iyisimi? Kesinlike değil ama kötü mü? Kötü de değil. FF makineler içinde orta seviyenin üstünde bir noktada.

Vizördeki gecikme. Gayet normal değil mi? Elektronik vizör. Tabiki gecikme yapacak, noise yapacak.
Elektronik vizörün sıkıntı çıkarttığı ortamlarda optik vizör kap karanlık gösterir neye baktığınızı bile göremezsiniz.

A7 M2 nin AF performansı rezil değil ama iyi de değil. Yine ortalama bir değerde. Düşük ışıkta A7 1. ve 2. jenerasyon güncel sayılabilecek DSLR kadar kararlı olmayabilir.
Yinede kötü diye nitelendiremem. Çok daha kötüleri var. Şu son bir kaç senedir çıkan DSLR larda AF gerçekten iyi.

Ekranda iyi, baskıda karanlık. 10 yüz milyon tane sebep olabilir, neresinden başlasam bilemedim.

Karta yazma hızı felaket. Evet de kimse bu makinenin 10fps seri çekim yapıp 150RAW lık bufferı olduğunu söylemiyor. Kutu üzerindeki değerleri veriyormu? Veriyorsa Sony üstüne düşeni yapmış demektir.

Gövdenin ele oturmaması, yine aynı mevzu. Oturacağını söyleyen oldu da mı oturmadı?

AF noktaları arasında gezme çok meşakatli, yine aynı durum. Makine küçük, makineye göre butonlar var. Joistik yada dokunmatik ekranı olmayan tüm DSLR lar kadar kullanışsızdır AF sistemi.


İyi dediğiniz şeylere bakalım.
Video kalitesi mükemmel. Ben hiç öyle duymadım. Gayet ortalama bir video performansı var. Hatta video için özellikle A7 M2 alan hiç kimseyide görmedim.

5axis görüntü sabitleme mükemmel. Güzel ama mükemmel değil birde olmypus&panasonic lere bakın değil. Modern teknolojide olan birşey yani A7 M2 şapkadan tavşan çıkarmıyor.


Siz bence kameraya hakim değilsiniz. Düğün salonunda çekim yapıyorsanız zaten kamerayı en başta yanlış seçmişsiniz. Size 7D serisi gibi AF sunan makina lazım.
Yüksek iso da iso da lazım diyorsanız 7D nin FF karşılığı 1dx türü pro seviyelere dönmeniz lazım.
İşin hakkı bu.
Ha benim o kadar param yok diyorsanız ucuz etin yahnisi de böyle olur.