MelikşahMehmetoğlu'nun söylediklerinin büyük çoğunluğuna katılıyorum. Hatta 1. versiyon A7 kullanan biri olarak bu problemlerin kimisi daha ileri düzeyde.

Sizin söylediklerinize diyebileceğim de şu Gökhan Bey,

Ele oturacağını söyleyen oldu mu, tabi af seçmek zor olacak makine küçük, 150 buffer var denmedi ki vs. diyorsunuz. Evet böyle bakınca mantıklı gibi görünebilir fakat bunlar sonuçta problem. Alınabilecek ürün bandında bakıldığında keyif vermeyen, kullanması zor, meşakkatli bir makine.

Joystick ve Dokunmatik ekran olmayan Canon modellerde AF noktası seçmek, AF seçim tuşuna basıp, öndeki tekeri iki kere sağa çevirip direk sağ üst nokta seçilebiliyor örneğin. 1 saniyelik, vizörden gözünüzü ayırmadan ezbere yapılabilecek bir işlem. Sony'de ise makineyi elinize alıp, şimdiiiii deyip önce şuna sonra şu tekerdan şunu değiştiriyoruz aman şuna dokunmayayım farklı af moduna geçmesin 8-10 kere sağa ve yukarıya basayım ki oraya gelsin bilmem ne deyip en sonuna bir el çarpması olmadıysa seçebiliyorsunuz olursa en baştan tekrarlıyoruz.

Yazma hızı konusu zaten buffer ile ilgili değil, yazılım tepkimeleri ve karta yazma, sistemin çalışması ile ilgili bir problem. Çektiğiniz bir fotoğrafı açıp bakabilmek, tekli çekim yapmış olsanız bile yaklaşık 3-5 saniye arasında değişiyor. Seri çekim yaptıysanız 5-6 fotoğraflık bu süre 10-15 saniyeye kadar çıkıyor.

İkinci el bandında yaklaşık aynı fiyatlardaki 6D'de bu sayılan problemlerin bir çoğu yok.

Örnek olarak saymak gerekirse de, ISO başarısı, AF başarısı, karta yazma hızı, ele oturması, af noktası seçme ve diğer kontroller 6D'de çok daha başarılı.

Lens alternatifi konusuna hiç girmiyorum. Sony lensler parasının hakkını veren lensler olsa da, ucuz alternatif bulma şansının olmaması çok büyük bir eksi nokta sonuçta.

Sony'nin bu konu çapında bakıldığında, IBIS ve hafiflik dışında, fiyat olarak bakıldığında herhangi bir + sunduğunu düşünmüyorum ki benim modelde IBIS'de yok ondan da mahrumum he bir de az da olsa hareketli ekranı var işe yarayabiliyor.