dslr deki ergonomi aynasızlarda yok maalesef. o sağlam tutuş hiç bir aynasızda yok.
ben a7II ve a6000 aldım son 6 ayda. bir de elimde 650d canon eosm var ( dı. eos m i sattım). 4 makineyi oturma odamda hem kendi lensleri ile hem de canon 50 stm ile test ettim.
oda da bir LCD tv bir arkasında soluk beyaz ışık veren led şerit bir de 9 wattlık led ampul var. tüm kombinasyonları denedim. hatta bir de tamron 17-50 taktım. hatta bir ara ışıkları tv yi kapattım sokaktan gelen ışıkla bile netledi sony kendi lensi ile. hemde çok hızlı. yaklaşık 1 -2 saat sürdü.

canon lensler imaj kalitesi olarak sony da daha başarılı. adaptörden af hızı düşüyor yüzde 30 kadar. hele son çıkanlardan a7III ise - 6ev miydi neydi belkide başka bir sayı. ama odada bir mum ışığından daha az bir değer -1ev sanırım. yani nerdeyse gözün zorla bir kaç dk da gördüğü zifiri karanlık.

ben yıllardır şu af seçme işine sinir olurum. ekran kullanıyorsam canonda dokun çek çok pratik. gerizekalı sony de ise neden bu dokunmatikten kaçar anlmam. he a7III le geldi ama salak gibi menülerde işlemiyor netlemede işliyor. ama benim yılların alışkanlığı çekeceğim objeye netleyip kadrajı düzeltirim. bu hep hızlı gelir.

bir kaç kere kuzen arkadaş çektim düşün salounda. ışık sürekli değişiyor. flaş olmadan zaten imkansızdı.


salon çekiminde aynasız yerine orijinal marka flaş öyle çin değil bir de apsc yada ff. nikon yada canon. hem salonlarda flashla çatır çatır 5000 serisi nikonlarla, yada canon 6d leri ile çekiyorlar. onda da sadece orta nokta iledir eminim.


ben canonu da seviyorum sony de. ama şu ayna, şu focusing screen deli ediyor. kıl tüy o bu görünce deli oluyorum.

he ben mi bişey göremedim sony de af de hızlı dinamik aralıkta güzel hele hele 5 eksenli sabitleme her koşulda net foto veriyor.dünya kadar buffer var nasıl doluyor sizde anlamadım. hele ben hem raw hem jpeg çekerken bile hiç sıkıntı yaşamadım. salonda çekmedim çekmem de sanrım. ama sokakta vs manzarada kuşta onda bunda şakır şakır gidiyor.

ama salon işi özel bir iş bence. hem kalabalık hem zoom lens hem flaş hem baskı hem de hızlı hızlı. dslr iyi flaş yeter.

youtube ta ünlülerin dış çekimlerinde moda çekimlerinde bol bol sony var. sorun etmiyolar.

yinede siz bize bakmayın biz amatörce keyfe keder çekiyoruz. siz de her foto bilmem kaç para. kaçırmamak lazım.