Gökhan evet aynen öyle zaten a7 ile a7II arasında sensör ıs ve başarımı çok farklı.bir de sony lensler 5 eksen ıs ile çalışıyor. diğer tüm lensler canon yada manuel lenslerde sensör sadece 2 eksen çalışıyor. iso başarımı iyi zaten. ıs de güzel. 1/20 lerde tiretmeden elde foto çekenler var nefes tekniği ile.

lensin keskinlik testini ben yapmadım. ama youtube ta yada dxo mark gibi yerlerde bir sürü karşışatırma var 24-70 f4 ile. bir de bizzat kullananlar var 28-70 den 24-70 f4 e geçenler ödedikleri paraya pişmanlar.

benim testim evde düşük ışıkta ciddi düşük ışıkta canon 650d 50stm ile netleme yapamadığı yerde bile çok hızlı netliyor. hele makineyi aldığımda pre af açıktı şimdi kapalı. netleme hızını bile algılayamadım. e aralıkta tatminkar. ağırda değil. merkezde zaten net. kenarlarda ise bazı yerlerde 24-70 f4 ü geçiyor.

ha şunu diyim. dün apsc 55-210 ile 70-200 ü karşılatırdılar testine baktım. biri birinin 5-10 katı fiyat. ama yine malum sonuç. merkez ve çevresinde ikiside aynı. köşelerde tabiki 70-200 geçiyor.

e bu tüm pahalı lenslerde aynı değil mi çok mu uçuyolar. değil. köşelerde azıcık yada biraz daha iyi diye fiyat 5 ile 10 kat artıyor.

imkanı olan alır. benim için ekipman oyuncak ihtiyaç değil. seviyorum ne bulsam alasım geliyor. çelişkidemyim evet. elimde crop body varken aynasıza geçip ff aldım. hiç ihtyaç yokken gidip bir tanede crop aynasız aldım. e bu nasıl iş? crop satan zaten ff alıyor. ben hem sevdiğim hemde daha hafif olduğu için 6000 i aldım. gerçekten sadece kılafa koyup günlük çantamda taşınıyor. a7II 28-70 le taşınmıyor. illa çantada olacak hiçte hafif ve küçük değil.


imkanı olan son kuşak manuel samyang gibi lenslerden alabilir. ama ben gidip set dizmeye kalksam prime canon lensler gibi sony de fiyatı hesaplayamadım bile 16mm, 24mm, 85mm, 100mm, 135 mm gibi lenslerin eski manuellerle rahat 2bin tl ye alınıyor. gel bunu canonda al atıyorum 15-20 bin sonyde de 20-30 bin. parası bütçesi olana bişey değil. işi olana zaten diyecek bişey yok. e bizim gibi alıp çekip silip arada bir çekecekler için büyük rakamlar.


çok sık söylerim, biraz da hayat felsefem:

" ya sevdiğine sahip ol, yada sahip olduğunu sev "