Alıntı ozsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ilave olarak elma ile armutlar üzümler karşılaştılmasın. fiyatlar aynı katogoride karşılaştılmalı. ikinci elde 4000 tl olan 6d ile anca sony 7, 6dm2 ile sony a7II hatta çoğu testte canon mark4 ü tokatlıyor. e bunlarında fiyatları yakın. ama iş a7III ve a9 denince rakamlar 2 ye üçe, dörde katlanıyor. hala diyorum ki salonda tek gerekli olan şey bir apsc makine canon 7d de oluur mark2 side 70d de olur 80d de olur. bir tanede dandik olmayan geniş açı ve bir canon 430ex 2. böyle şakır şakır çekiliyor. ya 7d ile 18-135 ile çeken bile var canon flashla. bişey kaçırdığı yok. üçünü toplasan 5 bin eder.

bir de bu iş için ayrılan bütçe ne kadar. o bütçe içinde seçilir. yoksa düğün çekimi salonda atla deve değil. ha gelin damat derlerse açık havada vs o zaman ciddi ekipman ve ışık kullanıyolar.

Gökhan hayat görüşün memnuniyetsiz müşteri. ne kadar ekmek o kadar köfte. ya 90 lı yılların başında zenit 122 ve heliosla herşeyi çekerdim. af noktası bile yok. ortayı netle. hemde jilet gibi keskindi. ne af seçerdim ne bişey. bir de tumax flash. hepsi bu. negaifler elimde yaklaşık 20 bin foto çekmişim okulda yurtta ve manzara. hepsi de güzel nerdeyse hatasız. o devir için çokta mutlu idik. şimdi foto çekmekten çok ekipman fetişizmi var. şımardık çok şımardık. banan göre iyi foto için 650d ve 50mm 1.8 stm yeter de artar. gerisi teferruat. olursa iyi olur olmazsa da bişey olmaz.

ticari kısmı bambaşka tabi. gelin damatta iyi bir ff body mahşerin 3 atlısı, 16-35, 24-70, 70-200 çeşitli versiyonlarları, paraflah yada bir sürü flash ve reflektör yanında bir kaç yardımcı vs vs. sınır yok. hatta birden çok gövde o bu şu.

fasion tv çekimlerindeki setupları izliyorum dünya para.

asıl konu ne biliyomusunuz? biz züğürtüz hem de çok züğürt. Avrupa yada Amerika ile aramızdaki parasal fark 6 kat. adamlarda asgari ücret 2000 dolar yada 2000 avro civarı.

e şimdi tüm lenslerler gövdeler 6 da 1 fiyata olsa neler alırız neler. afrikalı gibi kazanınca afrikalı gibi düşünüyoruz.


Tek cümle hariç benimde anlattığım bu işte.
Bütçe kısıtlı, ona göre ekipman seçiliyor, yapılacak işe göre değil.

Sadece ekipman fetişi kısmına katılmıyorum. Ben ekipman fetişiyim (sizlerin tabiriyle).
Ben fotoğrafa ilk başladığım gün ilk çektiğim karede ilk aklımda beliren; bundan daha kaliteli sonuçlar (imaj kalitesi bakımından) elde etmeliyimdi. Aradan nerden baksan 10 yıl geçti gayem hala değişmedi.
Ben fotoğrafın sanat kısmında hiçbir vakit olmadım. Benden çok daha kötü donanımı olan on binlerce insan benden daha etkileyici fotoğraf çekiyor.
Benim işim donanım kısmı.
Forumda da defalarca kez dile getirdim zaten.
Param olsa 18 kamera 128 lens alır sırf zevk için kombin kombin test yapardım.
Siz buna fetişizm diyorsunuz ama buda hobi. Sizde elektronikçisiniz. O el kadar cihazın içindeki teknoloji sizinde ilginizi çekiyor olması lazım.

Mevcut ekonomik koşullarda kaba bir tabir ile bu işin boku çıktı. Yani artık sırf zevk olsun diye bir ekipman almak mümkün değil. Gene alırım, çok şükür canımın istediği her ekipmanı alabilirim ama aldığım ekipmana ihtiyacım olmadığını bildiğim için hevesimi alıp satacağım.
Bu seferde toplumuzun en büyük sorunu ticaret yapan Yüce Türk Halkı karşıma çıkıyor.
Hepiniz ürün satmışsınızdır. Ne kadar çirkin bir durum olduğunu bilirsiniz.
Sıfır ürün 1000TL dir, kapalı kutu ambalajı açılmamış ürünü 900TL den satılığa koyarsınız 750ye olursa geleyim diye mesaj gelir.
Tiksinirim bundan. Sırf bunlarla muhattap olmamak içinde olabildiğince uzak durmaya çalışıyorum zaten.