Gökhan kardeş ben de ekipman severim. hem de çok. sadece senin de dediğin gibi iyi fotoğraf sanat açısından illa da iyi ekipman istemez. aynen öyle. iyi lens iyi ışık iyi gövde iyi filtre her zaman güzel. e dediğim gibi afrikalı olmasak

gelelim hobi kısmına. bende de hobi. ne bulsam alasım geliyor. benim bir arkadaş mı desek tanıdık mı desek bu işin kolleksiyoneri idi. şimdi müzesi var. malatya fotoğraf müzesi. burayı açmdan önce biz bile inanmazdık.hayalinizin alamayacağı makineler var. hemde 1800 yılların bilmem neresinden başlayıp günümüze kadar. yaklaşık ederi 3-5 milyon tl lik kabaca bir koleksiyon. netten bakmanızı tavsiye ederim

biz de nasıl bu durum. gidip 8-10 bin olan lenslere bakmıyorum maalesef. ama pc imde sürekli sahibinden.com sitesi lensler kısmı açık. özellikle manuel lensler hiç ihtiyacım olmasa bile alıyorum. geçen ihtiyacım yoktu sırf hoşuma gitti diye antika pozometre aldım. sanırım selenyum hücreli o yüzden pekte performanslı değil. selenyum yıllara göre performansı düşüyor.

ben bir de videolarına bakıyorum. özellikle sökülme videoları. kensi makinelerimi ve lensleri sökemeyeceğime göre, sökülmüşlerini izlerim. manuelleri biraz söküp dış estetiğine bişeyler yapıyorum. fırınlı boyama tekniğimi biraz geliştirdim. geçen aldığım aleminyum parasoley köşe kararması yapıyordu. tornada kısalttım ardından boya kazıdım. ardından 3 denemede iç kısmına boya attım. ihtiyaç mı değil hobi işte. makine parlatılmış aleminyım parasoleyi neden olmasın dedim

vakti zamanında orduya biraz imalat yaptım malzeme ve işleme tekniklerini biraz bilirim. biraz daha kafayı yersem manuel lens işine girecem ama kendimi tutuyorum.

ez cümle. bizim için fotoğraf iş değil hobi. hobinin parası çokta hesaplanmaz. hem ne olacak şöyla avunuyorum. aman 3-5 ısırık elma fiyatı değil mi hepsi diyorum xioami kullanıcısı olarak.

ama bütçe kısıtlı ben istemem mi koca dronum olsun ben istemem mi istediğim prime ve zoom lensleri almak. ha bir de hobi diyoruz ya. çekiyoruz deniyoruz bakıyoruz siliyoruz kaldıryoruz.
benim oturma odamdaki L koltuğun kısa kısmında gözümün önünde bir kısım ekipmanlarım duruyor. yer mi yok var koca evde. ama gözümün önünde durmasından bile zevk alıyorum.

buna hobi mi deriz manyaklık mı deriz çocukluk mu derim yada hepsi mi bilemedim bir gün çatı katlı yada bodrumlu bir odam olursa birini garaj ve diğerini stüdyo yapmak isterim. daha manyaklıklarımda var deli diyecekler diye yazmıyorum.