CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 71 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree146Likes

Konu: Forumun Edebi Dilinin, Doğru İletişim İçin, Gelişmesi Lazım....

Konulanmış Görüntüleme

  1. #1
    boyabadanaci
    Guest

    Exclamation Forumun Edebi Dilinin, Doğru İletişim İçin, Gelişmesi Lazım....

    Sevgili arkadaşlar,
    Pek çok kereler aranızda ve sanal sohbetleriniz arasında konuya dahil olup iletişimin doğru yapılması konusunda fikirlerimi paylaşıyorum..
    Fikir özgürlüğünün diretildiği bu günlerde, bu özgürlüğün edinilebilmesi için önce fikrin doğru sunulması ve savunulması gerektiğini sıkça dile getirdim..
    Bunun için de dile ve edebiyata hakim olmak ve bunu da dilin kuralları ile doğru sunabilmek gerekiyor..

    Bu konuda, dün akşam sevgili arkadaşımız Çağın Anıl'ınbenimle paylaştığı, benim de bir köşe yazarı olarak takip ettiğim, Ahmet SELİM Beyefendinin (ZAMAN Gazetesi) bir yazısından bir paragraf paylaşmak istedim. Lütfen iki kere okuyun.. Sonra da bir kere daha okuyun..

    "Aslında konuşmak da yazmak da kelime seçme işidir. Ne var ki seçmek için seçilecek malzeme lazım. Âşinalık derecesinde bilip haberdar olmak da yetmez, tasarruf kapasitenizde onların bir yer tutması gerekir. Kelimeler sözlüğe bakarak değil doğru kullanımlarıyla karşılaşarak ve kendi tasarrufumuza kazandırılarak öğrenilir. İhtiyacını hissettiğiniz manaya tekabül eden kelimeyi bilmiyorsanız onun yerine yakınmış gibi gördüğünüz birini rastgele kullanırsınız. Burada seçimlik bir durum yoktur ki. Kelimeler ve kavramlar nüanslarıyla içinizde var olacak ki en uygununu rahatlıkla seçebilesiniz. Kelime seçmek sadece konuşurken yazarken değil düşünürken de gerekir. Kelimelerden cümlelere geçeceğiz, kuracağımız cümlelerle de düşünce terkip edeceğiz! Düşünemeyen konuşup yazabilir mi?

    "Biz davayı kelimelerde kaybettik" sözünün manası da bu zaten."


    Herkese selam eder, iyi günler dilerim..










    Konu boyabadanaci tarafından (06.June.2013 Saat 08:35 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •