Oncelikle grene cok takilmadim. Gren denilen sey yada bugunku turu ile noise fotografin bilesenlerinden biri. Ve gren=kotu yaklasimi dogru degil. Mimari bir cekimin grensiz olmasi tercih edilebilir tabii...
Ancak fotograftaki asil sikinti dinamik araligin cok fazla push edilmesi bu sekilde fotogafta uc boyutu vermede temel etken olan isik golge ilsikisinin ortadan kalkmasi.
Ayni zamanda keskinlik verilirkende ipin ucu kacmis biraz.
Genel olarak herhangi bir mudahale ile cekimde cozulebilecek bir durumun degistirilmesine yani fotografin gercekligi ile oynanmasina karsiyim. Ama insanlar istenmiyorsa iso 800 yerine 100 ISO hatta ND filtre tercih edilip uzun pozlama ile hareket halindeki objelerin yakalanmamasi saglanabilrimis.
Uzun pozlamada dahi yok edilemiyorsa ticari bir is yapiliyor ve teslimi zorunlu ise ayni noktadan coklu pozlama yapilip bos olan kareler bir araya getirilebilirmis. Cunku doku tasima yontemi ile duzenlenen fotograflarda ozellikle doku tekrari olustugunda sevimsiz sonuclar elde ediliyor ve gercekligin carpitildigi cok belli oluyor.
Gene benim gozumu rahatsieden bir ayrinti ise sagdan kadraja giren yapiyi cok az gorebilmek. Ortadaki yapi ortalanmak yerine biraz daha kadrajin soluna linip hem kucuk buyuk yapilar ile denge kurulabilir, hemde simetrisden kacinilabilirmis.