CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
  1. #1
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Post Doğru ve sağlıklı beslenme için bir kaç ipucu

    2 buluşmadır konuyla ilgili fikrimi soran SŞT üyelerine atfedilmiştir;


    İlk başta insan vücudu için en önemli olan iki besin kaynağıyla ilgili bilgi vermekte fayda olduğunu düşündüm. Beslenmenin en önemli noktalarında bu besin öğeleri mevcuttur. Bu iki besin alınma şekli ile kilo almanızı sağlayabileceği gibi, zayıflamanızıda sağlayacak besinlerdir.

    Sürç-ü Lisan ettiysem affola... Hatalı olduğum bir nokta varsa lütfen düzeltin.
    Sormak istediğiniz her soruya bilgim dahilinde cevap alacaksınız, eğer bilmiyorsam mutlaka araştıracak ve tekrar sizinle paylaşacağım...
    PROTEİNLER

    Hücrelerin yapı taşlarını oluşturan proteinler, sindirim enzimleri tarafından parçalanarak, daha basit yapıdaki amino asitlere ayrılırlar.
    Amino asitlerin bileşiminde; C (karbon), H (Hidrojen), O (Oksijen), N (Azot) ve bunlara ek olarak da S (kükürt) bulunur. Toplam 20 çeşit amino asit vardır. Bunların içinde vücut tarafından yapılamayan, sadece besinlerden elde edilen 8 tanesine elzem amino asitler denir. Elzem amino asitler; triptofan, treonin, izolösin, lösin, lizin, fenilalanin, metionin ve valindir.
    Hücreler bir yandan yıkılır, diğer yandan yenilenir. Proteinlerin yardımıyla gerçekleşen bu yıkılma ve yenilenme sırasında, proteinlerin çoğu dışarı atılır. Vücutta kısa süreli yetersizlikleri giderecek kadar, az miktarda protein saklanır. Vücuda alınan proteinlerin bir kısmı dışkı ile dışarı atılır.
    Protein kaynakları, hayvansal ve bitkisel olarak ikiye ayrılır. Hayvansal kaynakların yüzde 97’si, bitkisel kaynakların ise yüzde 60-70’i sindirilir. Proteinlerin sindirimi midede başlar. Ardından ince bağırsağa geçer, oradan da kana karışır. Kan dolaşımı ile karaciğere taşınan amino asitler, burada enerjiye dönüşür. Bu dönüşüm sırasında amino asitlerden oluşan amonyak, üreye dönüşerek, idrar yoluyla dışarı atılır.

    Proteinler ne işe yarar?

    • Hücreleri onarır ve yeniler.
    • Enfeksiyonlarla savaşan antikorları üretir.
    • Hücre içi ve hücre dışı sıvıların ozmotik dengede tutulmasını sağlar.
    • Beden fonksiyonlarıyla birlikte, sinir ve kas çalışmalarını koordine eden hormonlar ve enzimler için gereklidir.
    Vücudun ne kadar proteine ihtiyacı var?
    Günlük enerjinin yüzde 10-15’i proteinden karşılanmalıdır. Bütün besin gruplarından tüketen bir kişinin günlük protein ihtiyacı, kilosu başına 1 gramdır. Yani sağlıklı ve dengeli beslenen 60 kilogramlık bir kişinin, günde 60 gram protein tüketmesi yeterlidir.
    Enerji sağlamak için fazladan alınan protein, yağa dönüşerek depolanır. Fazla protein tüketen bir vücut suyla birlikte, potasyum, kalsiyum, magnezyum gibi temel minerallerini kaybeder.

    Protein kaynakları nelerdir?
    Hayvansal kaynakları; yumurta, et, tavuk, balık, süt ve peynirdir. Bunlardan yumurta, et, tavuk ve balık, elzem amino asitleri sağlar.
    Bitkisel protein kaynakları; mercimek, kuru fasulye, nohut gibi kurubaklagiller, fındık, tahıllar, bulgur, tam buğday ekmeğidir. Çok az miktarda da olsa, bazı yeşil sebzelerde protein bulunur ama emilimleri çok düşüktür.

    KARBONHİDRATLAR

    Ana besin maddelerinden biri olan kar¬bonhidratlar, temel elementleri, karbon, oksijen olan organik bileşiklerdir. Kolay¬ca hazmedilebilen bu maddeler, besinsel enerji ve kalori kaynağıdır. Şeker, nişasta ve selüloz gibi besinler içersinde bulu¬nur. Şeker, marmelat, jöle, şurup, bal, me¬las, kakao, çikolata, buğday, diğer tahıl ürünleri ve nişastalı, unlu gıdalar, en faz¬la karbonhidrat içeren maddelerdir. Fın¬dık, büyük oranda protein ve yağ ihtiva et¬tiği gibi karbonhidrat acısından da olduk¬ça zengin bir besindir. Tüm sütlü ürünle¬rin, meyve ve sebzelerin, değişen miktar¬larda içerdikleri karbonhidrat, ayrıca pa¬tates, yabani havuç ve mercimek gibi gı¬dalarda da önemli oranda bulunur.
    Karbonhidratlar da en az yağlar kadar dikkat edilmesi gereken maddelerdendir. Sağlıklı karbonhidratlar vücut gelişimine olumlu katkıda bulunmaktadır. Sağlıksız karbonhidratlar abur cubur yiyeceklerde bulunmaktadır. Sağlıksız kar¬bonhidratlar genellikle ‘besin düşmanları’ olarak adlandırılmaktadır çünkü bu tür karbonhidratlar sağlıklı besinlerin yararlarını ortadan kaldırır.
    Karbonhidratlar enerji içermektedir, bu nedenle vücudun yakıt ikmali görevi¬ni yürütürler. Bilmemiz gereken iki temel karbonhidrat vardır: rafine proteinler ve karmaşık (rafine olmayan, ham) proteinler. Sanırım hepimiz sağlıklı ve sağlıksız karbonhidratların neler olduğu konusunda bir tahmin yürütebiliriz.
    Sağlıklı karbonhidratlar
    ■ Meyve ve sebzeler (meyve ve sebze suları)
    ■ Rafine olmayan kepek unu
    ■ Kepekli makarna
    ■ Esmer pirinç
    ■ Kepekli ekmek
    ■ Hububat içeren gıda maddeleri
    ■ Yulaf ezmesi
    ■ Arpa

    Yukarıdaki bilgilerden çıkarılabilecek en temel sonuç şudur: rafine olmayan (ham) karbonhidratları seçmeliyiz. Bu tür karbonhidratlar kalori ihtiyacınızı istikrarlı bir şekilde karşılar. Bu noktada “istikrarlı” kelimesini kullanmamızın en temel nedeni, rafine olmayan karbonhidratların yavaş yavaş sindirilmesinden kaynaklanmaktadır. Rafine olmayan karbonhidratları içeren gıdalar vitamin, mineral ve protein de içer¬mektedir, bu nedenle bu tür gıdalar dengeli bir beslenmenin temel unsurları haline gelir. Pirinç, un, vb. gıdalar konusunda beyaz yerine esmer renkli olanları seçin.
    Sağlıksız karbonhidratlar
    Rafine karbonhidratlar da enerji sağlar, ancak sağlanan bu enerji çok kısa sürede tüketilir. Yani önce ani bir enerji patlaması yaşanır, sonra da kazanılan enerjinin düzeyi anında düşer. Rafine karbonhidratların etkisi bir doğum günü partisinde kek, kurabiye ve şekerlemeler yiyen bir çocuğun vücudunun bir anda enerji ile dol¬ması ve hemen sonrasında enerji düzeyinde -kan şekeri seviyesinde yaşanan dü¬şüş nedeniyle- görülen azalmaya bir örnektir. Enerji seviyesindeki bu iniş ve çıkış¬lar duygusal değişikliklere, sinirlilik haline, huysuzluk ve yorgunluk gibi durumla¬ra neden olur.
    Rafine karbonhidratların kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere neden olma¬sının yanı sıra, çok büyük bir besin değerinin bulunmaması da başka bir dezavan¬tajdır. Rafine karbonhidratların besin değerinin düşük olmasının nedeni mevcut besin değerinin kimyasal işlemler sırasında yok olmasıdır. Örneğin, un rafine edil¬diğinde, içerdiği krom yok olur. Peki neden bunlardan bahsediyoruz? Çünkü krom vücudumuzdaki glükozu yani kan şekeri seviyesini düzenleyen bir mineraldir. Unun rafine edilmesi sırasında, içerdiği kalsiyum, B vitamini, demir, çinko ve po¬tasyum da yok olur.
    Hangi gıdalar rafine karbonhidrat içerir?

    Beyaz şeker (ve beyaz şeker içeren her türlü gıda maddesi; örneğin, şeker, asit¬li içecekler, hazır meyve suları, reçeller, kurabiyeler, çikolata, kahvaltıda yeni¬len yulaf gibi müsli içeriğinden hazırlanmış bisküviler, paylar ve fırında pişiril¬miş birçok hamur işi yiyecek rafine karbonhidrat içerir; buna rağmen bu yiye¬ceklerin çoğu birçok çocuk için vazgeçilmezdir.)

    Beyaz un (ve beyaz un içeren her türlü gıda maddesi; örneğin, ekmek, pasta, kahvaltıda yenen müsli, krakerler, kurabiyeler, kekler ve paylar)
    ANA KURALLAR

    1) En önemli ve altın kural protein ve karbonhidrat içeren yiyecekleri aynı öğünde ve bir arada tüketmemek gerektiğidir. (örneğin: Izgara bir dilim et, Pilav ve Patates kızartması asla aynı tabakta ve aynı midede bulunmamalıdır… Pilav, ana maddesi olan pirinç nedeniyle yoğun karbonhidrat deposudur, et en önemli hayvansal protein kaynağıdır. Patates yapısal olarak karbonhidrat olmasına karşın kızardığı yağ nedeniyle vücutta kolestrol yükseltici etkisi vardır… Bu porsiyon küçükte olsa zararı büyüktür)

    2) Hergün mutlaka karbonhidrat tüketilmelidir.(Vücudumuzun haraket etmesini sağlayan enerki kaynağına ATP denir… ATP üretimi için karbonhidrat alımı şarttır)

    3) Hergün zorunlu olmamakla beraber protein alımı yapılmalıdır.(Vücudunuzdaki kas oluşumunun ana maddesi proteindir, eğer protein yönünden zayıf besleniyorsanız kaslarınızın Hipertrofisi-gelişimi- imkansızdır. Eğer spor yapmaıyorsanız kilo başına 1 gram, eğer spor yapıyorsanız kilo başına 1,5 gram protein alınmalıdır.

    4) “Yağlar Karbonhidratların ateşinde yanar” Yağ yakabilmek için haraket edebilmeniz, haraket edebilmek için enerjiye sahip olmanız, enerji için ATP ye sahip olmanız, ATP içinde karbonhidrat tüketmeniz gerekir.

    5) Terlemek her zaman yağ yaktığınız anlamına gelmez. En büyük hatalardan birisi terlediğimizde yağ yaktığımıza olan inancımızdır. Her terleme yağ yakmak anlamına gelmez. Spor yaparken terlemekte her zaman yağ yakmak değildir… Vücuttan atılan ter, sıvı kaybı anlamına da gelebilir… Vücudunuzdaki kas miktarı sıvı(su) miktarıyla orantılı bir şekilde haraket eder. Eğer egzersiz anında sıvı kaybı yaşıyorsanız bu kas kaybedeceğiniz anlamına da gelir… Çoğu zaman spor yaparak kilo kaybı yaşandığı halde yağ miktarında artma görülür bu su kaybettiniz demektir. Bunu ortadan kaldırmak için günde 2 litreden az olmamak üzere sıvı tüketilmelidir. Eğer spor yapıyorsanız mutlaka suyunuzu yanınızda bulundurun. Unutmayın sadece margarin eridikçe hacminden kaybeder…

    6) Yağ yakımı nasıl gerçekleşir. Küçük ve basit bir formül yardımıyla bu aralığı dünya sağlık örgütünün kabul ettiği oranlarıyla görmeniz mümkündür…
    220(ilk nefesini alan bebeğin dakikadaki kalp atım sayısı)-yaş
    Çıkan sonucun %80 ni maksimal nabız, %60 minimal nabızdır.
    Örn: 220-25=195
    195%80= 156
    195%60=117

    Örnekte ki 25 yaşında olan kişi bedensel aktivitesi sırasında 156(+5,-5)nabzı en üst sınır olarak ele almalı ve kalp atım hızı dakikada bu seviyelerde seyrettiğinde egzersizi hafifletmelidir.

    Aynı kişinin kalp atım hızı 117 nin altındaysa vücut yağ yakmıyor sadece hareket ediyor demektir…

    Oturmak ve uyumak dışında yaptığınız her aktivite kalp atım hızınızı arttıracaktır. Alışverişten döndüğünüzde, işten eve yürüdüğünüzde, yürüyüşe çıktığınızda yada spor yaptığınızda yani nabzınızın yükeseldiği aktiveteler sonrasında en az 1 saat hiçbir şey tüketmemeniz önemlidir. (Mineral kaybını engellemek için sade bir soda tüketilebilir-Pipet kullanılmalıdır, sora asiti diş etlerine zarar verir-) Aktivite sonrasındaki 1 saat boyunca vücudunuz yağ yakmaya devam eder.

    7. Doymuşluk hissi olmadan yaşamaya çalışılmalıdır. Yediklerinizin sindirilmesinde midenize yardımcı olun…Yemek için yaşayanlardan olmak yerine yaşamak için yiyenler kısmına terfii etmekte fayda var.. Bu yemek yemeyin demek değil ama masadan kalktığınızda hazım sorunu için soda içmek zorunda kalmayın… Bunu sağlamanın en kesin yolu yediğiniz yemeği uzun uzun çiğnemektir. Çiğnenmeden yutulan yiyeceğin hazmı zordur. Bütün metabolizma midenizde bütün halde kalan yiyeceği yakmaya çalışırken, yağ depolarınızı görmezden gelmek zorunda kalır… Her konuda olduğu gibi ana kumanda beyninizdir… Beyinden midenize gelen “doyma” hissi için ortalama 10 dk. Yeterlidir. Örn: 1 dilim ekmeği 10 dk. Da uzun uzun çiğneyerek yerseniz, beyinden gelen emir ile 10 dk sonunda doymuşluk hissi yaşayacaksınız…

    8. Az ve sık yemek yemek gereklidir. Bizim kültürümüzde bilinen 3 ana öğün mevcuttur. Sağlıklı bir beslenme programında bu öğünlerin sayısı 6 ya çıkar. 3 ana öğün, 3 ara öğün… Ana öğünler kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğidir. Ara öğünler ise kahvaltı ve öğle yemeği arasında, öğle yemeği ve akşam yemeği arasında ve son olarak akşam yemeğinden sonra olmak üzere 3 e ayrılır. (yemek yemeyi sevenler sevinmesin 6 öğün diye)
    Ara öğünlerde sadece mide salgısını uyaracak ve metabolizmanın çalışmasını sağlayacak miktarda yemek yemek gereklidir. Ara öğünlerin varlığı düşünülerek, ana öğünlerde yemek miktarı abartılmamalıdır. Ara öğünler genellikle mevsim meyveleri şeklinde düzenlenmelidir. Böylece hem doğal yoldan FRuktoz alımıyla kan şekeriniz düşmemiş olacak hemde metabolizma uyarılarak çalışmaya teşvik edilecektir.


    Küçük altın kurallar.


    1. Kahvaltıda yediğiniz salatalık ve domatesin kabuklarını soymayı unutmayın. Kabuklar mide de posa olarak kalacaktır. (eğer mevsimiyse soymak zorunda değilsiniz)
    2. Zeytin ezmesi tercih etmeye çalışın veya siyah zeytin yerine yeşil zeytin tüketin. Siyah zeytinlerin kabukları daha kalındır ve midenizde posa olarak kalır. Yeşil zeytinler tam anlamıyla yetişmeden yapıldığı için çok daha kolay hazmedilir.
    3. Eğer çikolata yiyecekseniz, kepek ekmeğe sürmek yerine beyaz ekmeğe sürerek yiyin. Kepek ekmek beyaz ekmeğe göre daha fazla karbonhidrat içerdiğinden, çikolatayla birleşimi, çikolatanın kendisinden çok daha fazla zararlı olacaktır.
    4. Yediğiniz meyvelerin kabuğunu soymanızda fayda var. Özellikle akşam saatlerinde tüketilen meyvenin kabukları uyku haliyle yavaşlayan metabolizmanın eritemeyeceği kadar büyük posa olarak vücutta kalacaktır.
    5. Yaz mevsiminin en sevilen meyveleri karpuz ve üzüm şeker deposudur. Karpuz barındırdığı su miktarı nedeniyle içinde barındırdığı şekeri kalori olmadan atılmasına yardımcı olur ancak ekmekle yada herhangi bir karbonhidratla tüketilmesi durumunda içinde barındırdığı suyun bir önemi kalmamaktadır. Üzüm hem kabuklarının yoğun posa olması nedeniyle hemde içinde barındırdığı yoğun fruktoz nedeniyle diyabet hastalarının tüketmemesi gereken bir besindir.
    6. Demir yönünden zengin besinler kesinlikle kalsiyum içeren besinlerle tüketilmemelidir. Örn: Ispanak demir bakımından zengin bir besindir, bilinmeyense ıspanaktaki demirin vücutta emiliminin zor olduğudur. Zaten zor ayrıştırılan bu besini yoğurt v.b kalsiyum içerikli besinle tüketirsek demirden sağlanan fayda yok olacaktır. Alınan demirin büyük bir çoğunluğu dışarı atılacak ve çok az bir kısmı vücudunuzda kalacaktır.
    7. Günde 1 fincandan fazla kahve içmeyin… Eğer kahveyi seviyorsanız bol sütlü içmeyi deneyin. Kahveye eklenen süt kahvedeki sert tadı veren kafein etkisini azaltacaktır.Kafein miktarı kahve çekirdeğinin miktarına, cinsine, nerede yetiştiğine göre farklılıklar gösterir. Türk kahvesinin bir fincanında vücut için yeterli olacak kafein miktarı mevcuttur.
    8. Hepimiz çay içmeyi çok severiz ancak fazla içilen çay hem vücuttaki demir için bir tehtit hemde saçlarınızın dökülme kaynağı olabilir. Ayrıca kullanılan şeker miktarı ileri yıllar için tehlikeli olabilir.
    9. Fast food yiyecekler obezitenin en büyük sebepleridir. Asla yemeyin demek asla doğru olmaz çünkü karından önce gözü doyurmak en önemlisidir. Nefsimizi köreltmeden mideyi küçültmek imkansızdır. Eğer haftanın her günü fast food besleniyorsanız haftada tek güne indirmeye çalışın.
    10. Yeşil bitkilerin tüketilmesi önemlidir. Haşlanmış brokoli yada pişmiş karnabahar yerine çiğ olarak salatalara eklenebilecek her yeşil besini çiğ yemeye çalışın.
    11. Toprağın üst kısmında yetişen her bitkinin insan vücudunun belden yukarısına, toprağın altında yetişen her bitkinin insan vücudunun belden aşağısına fayda sağladığını unutmayın.
    12. Etçil bir yeme düzeniniz varsa gününüzün bir öğününe mutlaka otçul bir menü yerleştirin.
    13. Yediğiniz etin türü ne olursa olsun eğer mümkün olabiliyorsa ızgarasını tüketmeyi deneyin.
    14. Canınızın istediği her şeyi yemeniz göz doygunluğu için önemlidir. Her şeyi yiyin ama abartmadan. Diyetteyim değil dikkatli besleniyorum diyerek düzene sokmaya çalışın yemek durumunuzu.
    15. Muz vitaminli bir meyvedir ancak kalori bakımından da en yüklü meyvedir. Her zaman tüketilmemeli, eğer çok seviyorsanız mutlaka muzdan 1 saat sonra 1-2 adet kuru kayısı tüketerek, muzun yavaşlattığı metabolizmayı hızlandırmanızda fayda var.
    16. Eğer çikolata yemeden duramıyorsanız yapmanız gereken kesinlikle sütlü çikolata yemektir. Bütün bir paketi bir anda yemek yerine, bütün bir paketi 1 güne yayarak yiyin. Ve mutlaka her çikolata yediğinizde yanında bir bardak süt tüketin. Çikolata tek başına yenildiğinde kalça ve karın kısmına yağ olarak depolanır, süt emilimini ve vücuttan atılımını hızlandıracaktır…










    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  • #2
    Serhan Seçen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serhan SEÇEN
    Makina:
    Canon 5D Mark2
    Üyelik tarihi
    28.April.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,071

    Standart

    Songül teşekkür ederim kendi adıma.











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #3
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Standart

    Alıntı Oracle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Songül teşekkür ederim kendi adıma.
    Rica ederim Serhancım... Asıl ben bu kadar beklettiğim için özür dilerim... Bilmek istediğin herhangi bir şey olursa yardımcı olurum, eğer bilmiyorsam mutlaka hocalarıma danışır ve bilgi veririm...










    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  • #4
    Serhan Seçen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Serhan SEÇEN
    Makina:
    Canon 5D Mark2
    Üyelik tarihi
    28.April.2010
    Nereden
    Bursa
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,071

    Standart

    Alıntı songül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rica ederim Serhancım... Asıl ben bu kadar beklettiğim için özür dilerim... Bilmek istediğin herhangi bir şey olursa yardımcı olurum, eğer bilmiyorsam mutlaka hocalarıma danışır ve bilgi veririm...
    Bu arada yağ yakıcı senin dediğin L-carnitine imiş şimdi ben bunu nasıl kullanmalıyım ? Amino asitte alacam varmı bir tavsiyen kullanım , dozaj ?











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #5
    eyeofhorus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Cem Turgut
    Makina:
    Canon EOS 5D MKIII Canon A-1 (Analog) Canon AE-1 Program (Analog) Olympus TRIP 35 (Analog) Canon AF35ML (Analog) Minox 35 GT (Analog)
    Üyelik tarihi
    19.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,215

    Standart

    Alıntı songül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    7. Günde 1 fincandan fazla kahve içmeyin… Eğer kahveyi seviyorsanız bol sütlü içmeyi deneyin. Kahveye eklenen süt kahvedeki sert tadı veren kafein etkisini azaltacaktır.Kafein miktarı kahve çekirdeğinin miktarına, cinsine, nerede yetiştiğine göre farklılıklar gösterir. Türk kahvesinin bir fincanında vücut için yeterli olacak kafein miktarı mevcuttur.
    Şu madde hiç hoşuma gitmedi











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #6
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    535

    Standart

    L-Carnitine genellikle Spordan 15 dakika önce almanız fayda sağlayacaktır. Yağların yanmasını isterseniz iyi bir Antreman yapmanız özellikle Cardio faydalı olacaktır. Sıvı ve hap olarakta var. Ama Sıvı daha çok tercih ediliyor.

    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...-lar-f134.html

    Bu siteden oldukça fazla bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum..










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Standart

    Alıntı Oracle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada yağ yakıcı senin dediğin L-carnitine imiş şimdi ben bunu nasıl kullanmalıyım ? Amino asitte alacam varmı bir tavsiyen kullanım , dozaj ?
    Alıntı muratreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    L-Carnitine genellikle Spordan 15 dakika önce almanız fayda sağlayacaktır. Yağların yanmasını isterseniz iyi bir Antreman yapmanız özellikle Cardio faydalı olacaktır. Sıvı ve hap olarakta var. Ama Sıvı daha çok tercih ediliyor.

    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/y...-lar-f134.html

    Bu siteden oldukça fazla bilgi alabilirsiniz diye düşünüyorum..
    Murat bey doğru bilgiyi vermiş aslında... L-Carnitine aktiviteyle vücuttan atılması gerektiği için antrenmandan önce alınmalıdır. Genel olarak tablet şeklinde bulunur eczanelerde. Reçeteyle alınabilen bir ilaçtır. Cardio(koşu bandı, bisiklet v.b nabız yükseltici aktiviteler) yapılarak yağ yakımı sağlanabilir. Dozajıyla alakalı marka ve mg özellikleri nedeniyle prospektüsünü okuman daha faydalı olacaktır. Ama senin fiziki yapını düşündüğümde günde 1 tane yeterli bence.










    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  • #8
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    535

    Standart

    L-Carnitine nin şöyle bir özelliğide var. Stres altındayken veya kendinizi çok yorgun hissediyorkende işe yarıyor. Ben arada bir kullanıyorum.

    Devamı Alıntıdır :

    SKIP CLA
    1000 mg

    Sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk ve sportif performans için vücut yağ oranının ve serum lipit profilinin uygun sınırlar içinde olması gerekir. Günde 2,5-5 g CLA takviyesi vücut yağ miktarını azaltıp kas kütlesini artırarak fiziksel performansını yükseltir, vücut yağlarının yakılarak kilo verilmesine ve vücudun düzgün bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.

    CLA esansiyel yağ asidi olarak bilinir. Vücudumuzun kendi kendine yapamadığı için dışarıdan besinlerle alınması gerekir. CLA, vücutta yağ kaynaklı enerjinin kullanımını hızlandırarak vücut kas oranının vücut yağ oranına göre artmasına yardımcı olur. Kas gücünüzün gelişimini destekler: Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan kasların güçlenmesi ile daha çok yağ yakar, daha kolay kilo verirsiniz.

    İnsanlarda CLA'nın etkileri üzerinde yapılan araştırmalarda CLA takviyesinin vücut yağ oranının ve abdominal obezlerde abdominal çapı azalttığı rapor edilmiştir. Yapılan bir çalışmada CLA'nın lipoprotein lipazı baskıladığı görülmüştür. Lipoprotein lipaz yağ moleküllerini parçalar ve hücreleri bunları kolayca emerek vücut yağı olarak depo ederler. CLA lipoprotein lipazı baskılayarak yağ depolarının oluşumunu engeller. Vücut için gerekli enerjinin cilt altında (özellikle abdominal bölge ) birikmiş yağların yakılarak kullanımını sağlar.

    Placebo kontrollü yapılan bir çalışmada günde 3g. CLA alan kişilerde 90 gün sonunda vücut yağ oranında %20 azalma görülmüştür.

    Denek hayvanları üzerinde yapılan çalışmalarda CLA takviyesinin yağ oranını düşürücü etkisi ortaya çıkmıştır. Kolestrol ve trigilserit düzeylerini azaltabilir.

    CLA, şeker hastaları ve şişmanlarda sıkça rastlanan ensülin direncini azaltmada ve yüksek ensülin düzeylerini dengelemede etkilidir.




    Nerede Bulunur : Süt ve süt ürünlerinin içinde bulunan bir madde olarak 1978 yıında saptanmıştır. Kırmızı et yağlarında da CLA bulunmuştur. Özellikle hayvanların doğal otlaklar yerine yapay yemlerle beslenmesindeki artış bu yağ asitinin süt ve et türü hayvansal gıdalarda bulunabilirliğini azaltmış, dışarıdan beslenme desteği olarak alımını gerektirmiştir.

    Kullanıldığı Durumlar : Vücut kas/yağ komposizyonunun yeniden yapılandırılması, öncelikle abdominal bölge olmak üzere yağların yakılması, kas gelişiminin desteklenmesinde kullanılır. Kilo verme amaçlı diyetlerde ve vücut yağ oranının azaltılmasında etkilidir.

    Yan Etkileri : Bugüne kadar CLA'nın oluşmuş yan etkisi görülmemiştir. İnsan gereksiminin 50 katı üzerinde paralel hayvan testlerinde hiçbir toksik etki saptanmamıştır.

    İçeriği : Her kapsül 600 mg CLA (Conugated Linoleic Acid), 400 mg sebze yağı içerir.

    Kullanımı : Bir diet ve egzersiz programı ile birlikte kullanımı önerilir. Kullanım süresince hergün ana öğünlere başlamadan hemen önce 2'şer kapsül alınmalıdır.

    ve L-CARNİTİNE.Stres altında iken günlük L- Carnitine gereksinimi 1200 mg. a kadar yükselir. Bu durumda vücudumuz L-Carnitine ihtiyacını kaslarımızdaki proteinleri parçalayarak karşılar. Vücudumuz 1 gr. Carnitine üretebilmek için 30 gr. kas kitlesini eritir.

    Carnitine'in büyük rolü yağ yakma ve hızlı enerji temin rolüdür. Carnitine, yağ asitlerini hücredeki mitokondriye (yağ yakma odası) taşır. Yağın yakılması hızlı enerji (fuel) verir. (Glikoz ve protein yakımına göre 6 kat hızlı enerji). Carnitine, sporcuların bedensel performans potansiyellerini holistik (bütünsel) olarak yükseltir ve onları kısa bir sürede gerçekten sağlam ve fit hale getirir. (Carnitine, zaten doğal olarak vücutta bulunduğu için, performansı %30'un üzerinde arttırdığı halde doping sayılmamaktadır). Kasların gücünü arttırır. Mevcut kas kitlesini korur, geliştirir ve yeni kas gelişimini sağlar. Maksimum aerobik gücünü ve dayanıklılığını arttırır. Prematüre (erken) yorulmayı önler. Ekstrem performans gösterme durumlarında vücudu incinme ve yırtılmalardan korur. Kas yaralanmalarını azaltır, kas ağrıları, yorgunluk ve bitkinliği azaltır.

    Normal beslenme yoluyla vücudumuzun günlük Carnitine alımı ortalama 20-25mg. dır. Yoğun spor yapınca veya stres altında iken günlük L- Carnitine gereksinimi 1200 mg. a kadar yükselir. Bu durumda vücudumuz L-Carnitine ihtiyacını kaslarımızdaki proteinleri parçalayarak (lysine ve methionin amino asitlerini sentezleyerek) karşılar. Vücudumuz 1 gr. Carnitine üretebilmek için 30 gr. kas kitlesini eritir. Bir maraton koşusunda vücut 2 gr. dan fazla L-Carnitine kaybeder. Sporcular ihtiyaçları olan ekstra L-Carnitine'i mutlaka dışardan takviye etmelidir. 70-90 dakikadan sonra performansın birdenbire ve hızla düşmesini engeller. Dayanıklılık egzersizlerinde nihai atak kapasitesini arttırır. Enfeksiyonlardan korur, bu da özellikle uzun vadeli yoğun antreman dönemlerinde önemlidir. L-Carnitine alan antibiyotiklere neredeyse hiç ihtiyaç duymaz.

    Carnitine'nin sporcular için en büyük yararı, carnitine'nin vücut hücrelerine oksijen alımını hızlandırma yeteneğidir (%6'ya kadar). Bu da ağır fiziksel aktivite zamanında ihtiyaç duyulan oksijenin daha yüksek oranda mevcudiyetini sağlar.

    Fiziksel yorgunluğu giderir. Egzersiz esnasında kaslarda laktik asit birikimi olur ve bu yorgunluğa sebep olur. Egzersiz öncesi Carnitine kullanımı kaslarda laktik asit birikimini azaltarak yorgunluk ve bitkinliğin başlamasını geciktirir. Yorgunluğu minumumlaştırma performansı maksimumlaştırma yönünde büyük bir adımdır. Yorgun sporcuları ayağa kaldırır.

    Yoğun antreman ve egzersiz kırmızı kan hücrelerini eksiltir. Sporcular bu yüzden sık sık demir, B12 ve B6 vitaminlerinin eksikliğini çeker. L-Carnitine, kırmızı kan hücrelerinin hayatını uzatarak tüm bunlara engel olur.

    Kullanımı : Nutrimax L-Carnitine Drink L-Carnitine'in lezzetli bir şekilde alınmasına olanak sağlar. Her bir porsiyon (1 çay kaşığı 2gr.) 200ml. suda çözünerek susuzluk giderici lezzetli (Limon, Portakal) kalorisiz diyet içeceğiniz olacak hem carnitin hem de metabolizmanın ihtiyacı olan C vitamini sağlar.
    eğer tablet ise idmandan 40 dakika önce 1000mg alman lazım ikisi bir arada kullanılabilir bi zararı olmaz tabi düzenli spor yapacaksan

    Kaynak :
    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/l...ber-t1214.html

    http://www.bodyforumtr.com/vbforum/l...e-t1875p2.html










    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #9
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    535

    Standart

    Ben bunu kullanıyorum. Spor yapıyorsanız içindeki diğer mineralla, aminoasitlerle iyi oluyor












    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    7. Günde 1 fincandan fazla kahve içmeyin… Eğer kahveyi seviyorsanız bol sütlü içmeyi deneyin. Kahveye eklenen süt kahvedeki sert tadı veren kafein etkisini azaltacaktır.Kafein miktarı kahve çekirdeğinin miktarına, cinsine, nerede yetiştiğine göre farklılıklar gösterir. Türk kahvesinin bir fincanında vücut için yeterli olacak kafein miktarı mevcuttur.
    ----------------------------------------------------------------
    katkıda bulunmak isterim
    Çay ve kahve felç riskini azaltıyor en son haber
    kahve konusunda özel araştırmalarım vardır..sloganım günde 5 bardak çay, 2 fincan türk kahvesi !!

    bir şeyin doğrusunu görmek/görebilmek için doğaya bakın..
    misal orman..et yiyen hayvanların hepsi canavar gibi,sağlıklı,atletik,akıllı,zayıf ve kaslı..ot yiyenler ise misal fil,gergedan,bizon durumları ortada..

    zannımca insanın besin zincirinde en tepede protein, en altta ise karbonhidrat olmalı..kebabçılar, balıkçılar yaşadı

    l-carnitinin plasebo dışında bir etkisi maalesef yok..
    bazı şehir efsaneleri var..süt ve ürünleri yararlıdır, meyve ve sebzeler yararlıdır gibi inanmayın, peynir dışında süt ürünleri erişkinlere tavsiye edilmez..bitkiler ise(meyve ve sebze) sadece damak lezzetini artırıcıdır..tabi vitamin katkıları vardır fakat bunları zaten protein içeren gıdalardan alabilirsiniz...son söz doğal et, bolca tereyağı ve zeytinyağı, yumurta yiyin mutlu olun...











  • #11
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Standart

    109 yaşında büyük halam... Hala çok sağlıklı bir şekilde yaşıyor... Hayatı boyunca ilk başlarda maddi yokluktan daha sonra sevemediği için et tüketmemiş, sadece ayda bir kere balık, bütün öğünlerinde peynir ve yoğurt süt mevcut... Bunun dışında uzun yıllar yaşayan insanlarında sırrı doğadan geçiyor... farkettiyseniz et tüketmeyin gibi bi öneride bulunmadım. Miktarı ve neyle tüketildiği önemli...

    kahve konusuna gelince herkes istediğini yapmakta tabiki özgür, kaldı ki günde bir fincan türk kahvesinin vücuda olan yararı bilinen ve konuşulan birşeydir. Burda amacım akademik anlamda bana texler halinde ve derslerde anlatılan ve uygulamada da (mesleğim gereği) faydası olduğunu bildiğim bilgileri paylaşmaktır. Kimse yukarda yazılanları uygulamak, bana katılmak zorunda değildir...










    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  • #12
    evirgen2008 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ömer Alp Evirgen
    Makina:
    5D Mark II+
    Üyelik tarihi
    15.November.2010
    Nereden
    Ankara-Kırıkkale-İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    3,872

    Standart

    97 yaşında vefat etti dedem. Babaannem de 96sında...

    Belki de doğal beslenme dert tasa olmayışı toprakla içiçe olmaları sebep










    Gerekirse kefen başa sarılır.

  • #13
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    Alıntı muratreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bunu kullanıyorum. Spor yapıyorsanız içindeki diğer mineralla, aminoasitlerle iyi oluyor

    sporcular için önerim hem ucuz hemde kolay bulanabilen bir içecektir..peyniraltı suyu..evet bildiğiniz peynirin dibinde kalan su...araştırın ve deneyin pişman olmazsınız..

    no drug..yes natural nutriment











  • #14
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Songül Karaarslan
    Makina:
    EOS 40D =)
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    468

    Standart

    Alıntı mehmet guzelipek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sporcular için önerim hem ucuz hemde kolay bulanabilen bir içecektir..peyniraltı suyu..evet bildiğiniz peynirin dibinde kalan su...araştırın ve deneyin pişman olmazsınız..

    no drug..yes natural nutriment
    Bahsettiğiniz peyniraltı suyu Protein tozu adı altında satılan ek besin maddesidir... yani yukarda adı geçen L-Cartnitine ile alakası yoktur. L-Carnitine yağ yıkımını hızlandırmak için, pernir altı suyu(protein) vücuttaki kasın Hipertrofisini sağlamak için kullanılır. Ayrıca her spor yapan bahsettiğiniz ürünü kullanmamalıdır. Doğal yolla protein alamayan yada body dediğimiz türde spor yapanların, kan değerlerine bağlı olarak alması gerekn bir ek besindir. Her şey tıp ile, sağlık uzmanlarıyla koordineli şekilde yürütülmelidir. Bu yanlış bir yönlendirmedir...










    l 450D(eski sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l40D (yeni sevgilim
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    l
    50mm f/1.8 l 75-300 f/4-5.6 USM III [B]SlikPro340 Tripot

  • #15
    muratreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Anadolu Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Ünal
    Makina:
    Sony RX1 / Nex-6
    Üyelik tarihi
    14.March.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    535

    Standart

    Şöyle yapalım derim... Yanlış yönlendirmenin önüne geçmek için verdiğimiz bilginin Kaynağınıda belirtmek doğru olacaktır.

    Örneğin ben bu konuda bir amatörüm yani bu işin eğitimini almadım sadece ilgim var o yüzden ricam benim gibi olanların Kaynaksız bilgi koymaması. Daha doğru bilgi verme veya gerekiyorsa aksi tez imkanı olacaktır...

    Songül Hanım birşey sormak istiyorum sanıyorum çokta soruluyordur size sanırım burada da merak ediliyordur.

    Okuduğum spor forum, dergi vs.. BÖLGESEL ZAYIFLAMA diye birşey olmadığı ve birde Heryerde verilen DİYET lerin bazen fayda yerine zarar verdiğidir.
    Bölgesel Zayıflama yerine İyi bilinçli bir Diyet ve Cardio deniyor... Fikirlerinizi almak istiyorum..

    Bahar ve Yazın populer soruları










    Konu muratreis tarafından (29.March.2011 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.
    Sony RX1 -- Nex-6/16-50


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #16
    akingr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Samsun Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    AKIN GÜNGÖR
    Makina:
    CANON EOS 60D
    Üyelik tarihi
    21.June.2010
    Nereden
    SAMSUN
    Yaş
    46
    Mesajlar
    294

    Standart

    Yaaa ben su içsem yarıyor ne olacak şimdi

    Şaka bir yana, başta Songül hanım olmak üzere burada bilgi paylaşan herkese teşekkürler. Her an ulaşabileceğimiz bilgiler olsa da vakit ayırıp dikkat etmiyoruz. Beslenmenin önemini doktorun muayene masasında anlayan biri olarak aman diyorum dikkat. Düzenli ve sağlıklı beslenmek çok önemli.











  • #17
    Mert Gundogdu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Administrator

    Status
    Offline
    İsim
    Mert Gündoğdu
    Makina:
    5D Mark IV
    Üyelik tarihi
    15.July.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    8,190

    Standart

    Songül'cüm çok teşekkürler çok yararlı bilgiler, eline sağlık.

    Yanlız Serhan'ım şu amino falan hiç girişme derim..











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #18
    hak-an2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hakan KYMC
    Makina:
    Canon Eos 550D
    Üyelik tarihi
    20.November.2010
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    425

    Standart

    songül hanım izninizle çıktısını alıp ailemede okutucam










    Canon EOS 550D + BG-E8
    Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6
    Canon EF 50 mm f/1.8 II
    Canon EF 24-105 mm f/4 L IS USM
    Manfrotto 055XPROB+804RC2
    Kata dc-445
    HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR...

  • #19
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    Alıntı songül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    109 yaşında büyük halam... Hala çok sağlıklı bir şekilde yaşıyor... Hayatı boyunca ilk başlarda maddi yokluktan daha sonra sevemediği için et tüketmemiş, sadece ayda bir kere balık, bütün öğünlerinde peynir ve yoğurt süt mevcut... Bunun dışında uzun yıllar yaşayan insanlarında sırrı doğadan geçiyor... farkettiyseniz et tüketmeyin gibi bi öneride bulunmadım. Miktarı ve neyle tüketildiği önemli...

    kahve konusuna gelince herkes istediğini yapmakta tabiki özgür, kaldı ki günde bir fincan türk kahvesinin vücuda olan yararı bilinen ve konuşulan birşeydir. Burda amacım akademik anlamda bana texler halinde ve derslerde anlatılan ve uygulamada da (mesleğim gereği) faydası olduğunu bildiğim bilgileri paylaşmaktır. Kimse yukarda yazılanları uygulamak, bana katılmak zorunda değildir...
    songül hanım amacım tartışma yaratmak veya sizi eleştirmek değildi..fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum..beslenme ile hayat süresi arasında bilimsel olarak direk pozitif bir korelasyon yoktur,kişinin hayat süresini etkileyen yüzlerce faktör vardır,örnek olarak genetik yapı, çevresel faktörler,toksine maruz kalması, içme suyu kalitesi, yaşam tarzı, alışkanlıkları, emosyonel durumu vs. vs...benim savım şudur: doğa bize en güzel örnek ve kaynaktır ...mümkün olduğu kadar doğal beslenelim.
    ben de mesleki olarak yasaklanan ve kötü gösterilen herşeye şüpheli yaklaşmışımdır, 1970-75 yılları arasında tıp ve beslenme dünyasında, anne sütünün yararsız olduğu, yapay mamaların daha yararlı olduğu tüm batı dünyası ciddi bilimsel kaynaklarında iddaa edilmiştir ve bunda en büyük pay ilaç firmalarının yanlış ve kasıtlı yönlendirmelerii rol oynamıştır..günümüzde de benzer bir oyunun kolestrol,yağ,protein ve bazı benzer doğal kaynaklar üzerinde oynandığını görüyoruz... L-carnitin zaten vücudumuzda yapılmakta olan bir maddedir, bunu artırma yolu egzersizdir, fazladan, destek diye alınan L-carnitine nin tamamı boşaltım yoluyla atılmakta ve doğal L-Carnitine gibi etki göstermemektedir.ama vücutta bir eksikliği varsa tabiki verilmelidir, vitamin eksikliği olmayan bir insanın vitamin alması gereksizdir ve fazladan alınan vitaminin hiç bir faydası yoktur..
    bir gereksinim olmadan takviye adı altında veya bir başka amaçla bir ilaç alınmamalıdır.
    şehir efsanelerine çok rağbet etmeyelim...dünya sağlık örgütünün gıda firmalarının baskısıyla yayınladığı besin piramitini tersine çevirmeli tepede protein olmalı...(tamamen şahsi düşünce,tartışılabilir)
    hayat kalitesi için damak lezzeti de oldukça önemlidir..akşamları eve geldiğinde tabağında brokoli gören erkek mi yoksa köfte gören erkek mi mutlu olur??

    bu konu uzar gider...sonuçta midemize ne kadar doğal besin girerse o kadar faydamıza olur...










    Konu mehmet guzelipek tarafından (29.March.2011 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.

  • #20
    bacardi_cola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ufuk çiftçi
    Makina:
    canon eos 400d
    Üyelik tarihi
    01.March.2011
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    29

    Standart

    emeğin için teşekkürler songül.










    Canon Eos 400d, Canon EF-S 18-55mm, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS, Canon Ef 50mm F/1. 8 Il

  • Bu Konu için Etiketler

    Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •