CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 33 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konulanmış Görüntüleme

  1. #14
    mehmet guzelipek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    mehmet güzelipek
    Makina:
    İnsan beyni ve gözü
    Üyelik tarihi
    29.May.2010
    Nereden
    ORDU
    Mesajlar
    575

    Standart

    Alıntı songül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    109 yaşında büyük halam... Hala çok sağlıklı bir şekilde yaşıyor... Hayatı boyunca ilk başlarda maddi yokluktan daha sonra sevemediği için et tüketmemiş, sadece ayda bir kere balık, bütün öğünlerinde peynir ve yoğurt süt mevcut... Bunun dışında uzun yıllar yaşayan insanlarında sırrı doğadan geçiyor... farkettiyseniz et tüketmeyin gibi bi öneride bulunmadım. Miktarı ve neyle tüketildiği önemli...

    kahve konusuna gelince herkes istediğini yapmakta tabiki özgür, kaldı ki günde bir fincan türk kahvesinin vücuda olan yararı bilinen ve konuşulan birşeydir. Burda amacım akademik anlamda bana texler halinde ve derslerde anlatılan ve uygulamada da (mesleğim gereği) faydası olduğunu bildiğim bilgileri paylaşmaktır. Kimse yukarda yazılanları uygulamak, bana katılmak zorunda değildir...
    songül hanım amacım tartışma yaratmak veya sizi eleştirmek değildi..fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum..beslenme ile hayat süresi arasında bilimsel olarak direk pozitif bir korelasyon yoktur,kişinin hayat süresini etkileyen yüzlerce faktör vardır,örnek olarak genetik yapı, çevresel faktörler,toksine maruz kalması, içme suyu kalitesi, yaşam tarzı, alışkanlıkları, emosyonel durumu vs. vs...benim savım şudur: doğa bize en güzel örnek ve kaynaktır ...mümkün olduğu kadar doğal beslenelim.
    ben de mesleki olarak yasaklanan ve kötü gösterilen herşeye şüpheli yaklaşmışımdır, 1970-75 yılları arasında tıp ve beslenme dünyasında, anne sütünün yararsız olduğu, yapay mamaların daha yararlı olduğu tüm batı dünyası ciddi bilimsel kaynaklarında iddaa edilmiştir ve bunda en büyük pay ilaç firmalarının yanlış ve kasıtlı yönlendirmelerii rol oynamıştır..günümüzde de benzer bir oyunun kolestrol,yağ,protein ve bazı benzer doğal kaynaklar üzerinde oynandığını görüyoruz... L-carnitin zaten vücudumuzda yapılmakta olan bir maddedir, bunu artırma yolu egzersizdir, fazladan, destek diye alınan L-carnitine nin tamamı boşaltım yoluyla atılmakta ve doğal L-Carnitine gibi etki göstermemektedir.ama vücutta bir eksikliği varsa tabiki verilmelidir, vitamin eksikliği olmayan bir insanın vitamin alması gereksizdir ve fazladan alınan vitaminin hiç bir faydası yoktur..
    bir gereksinim olmadan takviye adı altında veya bir başka amaçla bir ilaç alınmamalıdır.
    şehir efsanelerine çok rağbet etmeyelim...dünya sağlık örgütünün gıda firmalarının baskısıyla yayınladığı besin piramitini tersine çevirmeli tepede protein olmalı...(tamamen şahsi düşünce,tartışılabilir)
    hayat kalitesi için damak lezzeti de oldukça önemlidir..akşamları eve geldiğinde tabağında brokoli gören erkek mi yoksa köfte gören erkek mi mutlu olur??

    bu konu uzar gider...sonuçta midemize ne kadar doğal besin girerse o kadar faydamıza olur...










    Konu mehmet guzelipek tarafından (29.March.2011 Saat 17:09 ) değiştirilmiştir.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •