Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
furkangungor için ben de 3. eleştiriyi yazayım.
her şeyden önce bir model ile çalışmak, bu çabayı göstermek saygı duyulacak bir emek diye düşünürüm. hem çekeceğiniz fotoğrafı-çıkacak ürünü- kendi açınızdan düşünüp tartıp bu konuda kaygı duyacaksınız hem de model için çaba ve özen göstermek gerek.
özen demişken, bu konuyu biraz es geçmişiz galiba. gerçekten de bu bir moda çekimi olsun diyorsak her ayrıntıya özen göstermek gerek. kadrajın eğiminden yerdeki karodaki düzensizliğe kadar ilk etkide olumsuzluk yaratacak unsurları daha çekerken elimine etmekte fayda var.
portre çekmek için gezilerde bile reflektör taşıyan arkadaşlarımı düşününce böyle planlı prıgramlı bir çekimde ışık konusu gerçekten rahatsız edici olmuş
kadraj ve arkaplan için arkadaşlarım söylenecek sözleri söylemişler. çok daha fazla teorik bilgiyi internet ortamında bulmak olası.
ben son olarak model seçiminiz hakkındaki düşüncemi söylemek isterim. model moda çekimi için oldukça sağlıklı (hanımlara sakın kilolu demeyin ) verdiği pozda sakillik te henüz eline ayağına hakim olamadığına işaret. sanırım henüz ergenlik yaşında. ilk izlenimim 13-14 yaşlarında gösteriyor. eğer daha büyükse ne mutlu ona, göstermiyor. ama o zaman da modellik için bayağı bir çaba göstermesi gerek.
eğer dediğim yaşlarda ise o zaman bence başarısız olan o makyaja-ojelere ne gerek? o yaşların doğal güzelliği -eskiler "teravet" derdi- tazeliğini yansıtmak daha hoş bir ürün elde etmenizi sağlardı diye düşünüyorum.
Modeliniz, mümkün mertebe doğal bir arkaplanla, doğal haliyle, tercihan hızlı bir portre lensiyle, doğru ışıklandırma ile fotoğraf çektirmeyi hak ediyor. Hatırımız için bir de öyle deneyin, görelim. Olmaz mı?




ben size şu resimle gösterim RETOUCH evresile orjinalı arasında ki farkı

ben 8 aydır bi stüdyoda çalısıyorum 4 aydırda kendime ayit nikon D5100 um var makinemi seviyorum da 18-55 vr 3,5 lens kulanıyorum kit lens simdilik yakın bi zamanda 50 mm 1,8 almayı düsünüyorum 3 4 ay gibi bi süredir çekim yapmadan moda cekimlerile ilgili arastırma yapıyorum bilgi topluyorum bu benim ilk denemem di ben kendime ne moda fotografcısı nede fotografcı diyorum şuanki halimle adım adım ileriliyorum bu işin okulunu okumak istiyorum üniversite de allah izin verirse

reflektör kulanmadım çünkü benim elimde olan bişey degil ama en kısa zamanda temin edmeye calısacagım
model 18 yasında biraz küçük gösteriyor ama

iyi bir moda fotografcısı olmak istiyorum adım adım ilerliyorum sizinde yardımlarınızla poz konusunda sıkıntılar yaşıyorum çok fotograf inçeliyorum ve kafamda cok fazla poz oluyor karar veremedigimden karısık fotograflar ortaya cıkıyor o gün çekilmiş bi kaç fotograf var onlarıda işlip paylaşmak için zaman koluyorum stüdyodaki işim ve lise hayatım yüzünden pek fazla vaktim olmuyor gösterdiginiz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim devamı gelecek insallah yorum yapan bütün üstatlara saygılar teşekkürler