Alıntı Mehmett Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu naçizane çalışmam sizce nasıl olmuş ? yapıcı eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler

Çok dağınık bir kadraj. Dağınık kadrajlar bazen güzel olabiliyor ama bunun içinde bir kaos veya çok büyük bir dağınıklık lazım.
Sizin kadranıjınızda pek çok öğe yarım. Yerdeki bez, soldan giren bir ayak, soldaki ağaç...
Durduğunuz açık yanlış. Bakan kişiyi fotoğrafın dışına itiyor. Karşıdan yerdeki objeyle veya kişiyle göz hizasından alınabilirdi. Ama genel olarak bu mekanın öyle çok büyük bir fotoğrafik bir değeri yok. Yani çok karma karışık bir yer hani doğru açı neresi diye olurdu diye düşündüğümde bile çok çarpıcı bir fikir gelmedi aklıma. Belki sadece kukla ve eli bir kadrajda alabilirdiniz. Daha sade bir anlatım elde edilirdi bu şekilde. Belki tabi...
Kukla, mini sandalyeler ve mini masa dışındaki yerleri siyah beyaz. Kuklayı anladım da diğerleri niye renkli. Ve kuklanın altındaki bezin kontrastı zaten yüksek zemine göre kuklayı renklendirmek bir çarpıcılık katmamış durumda.
Fotoğrafı beğendim veya beğenmedim diyemem. Yani bu şekilde subjektif bir yorum yapmam size de bişey katmaz bana da. Ama biraz daha emek harcayarak daha iyi bir kare elde edebilirdiniz (belki). Bu belki mekan gereğince yanlış anlamayın.
Ellerinize sağlık.