Alýntý tunapala Nickli Üyeden Alýntý Mesajý göster
Yapilan is ve kisi onemli bu kompozisyonda ki sizin icinde oyle oldugunu dusunuyorum cunku PS ile mudahae ederek arakayi iyice yok etmeye calismissiniz. (ki basarisiz bir PS mudahalesi). Oncelikle Sokak, veya belge fotograf alanina girecek bir calismada bu kadar fotografi degistirecek bir uygulama gerekli mi?

Ayrica belli ki amca bir sure daha orada ve isine devam ediyor, Onden isi ve yasliligi daha ortaya cekecek bir kare cekmek daha iyi olmazmiydi. KOnulari farkli acilardan arastirmak cok onemli. Cogu zaman guzel bir an gordugumuzde ani yakalama derdinden "an"a bakmiyor ve inceleyemiyoruz. "An"i en iyi anlatabilecek kadraji secebilmek o fotografi cekmekten daha onemlidir. Cunku kisa zamanda, aceleyle cekilmis bir cok kare bize fotografcinin o an icerisinde bulundugu "an"i yansitamaz. Bunun tek ayricaligi bir daha tekrarlanamayacak, cok cok ozel durumlar icin gecerli olabilir. Mesela sehrin ortasina uzaylilarin inmesi gibi. Ancak o zaman olayin buyuklugu sizin kadraj eksikliginizin, netsizliginizin vs onune gecebilir.

Bu arada bu yazdiklarimi sadece size yaziyor gibi gozukmesine ragmen nezdinizde olmamis fotograf icin bahane bulan veya "an" yakalamanin heyecani icerisinde planlama yapmayan kisilere yonelik yaziyorum. Dolayisi ile cekmeden evvel konuya gore bazen bir saniyeligine bazen bir dakikaligina durup dusunmek. Daha konuya yaklasirken kafanizda farkli kadrajlari planlamak onemli dir.

bu önerileriniz kulaðýma küpe oldu. teþekkürler. bu eleþtiriyi bir arkadaþýmda almýþtým. konuyu bulduðun zaman bak incele ve üzerinde çalýþ diye.