CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree35Likes

Konu: Eylem fotoğrafçılığı ve sorular.

Hybrid View

  1. #1
    GeorgeBest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren aydın
    Makina:
    5D mk II
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    Sinop / Gerze
    Yaş
    34
    Mesajlar
    1,144

    Standart

    Sosyal medyada dolaşan söylentilere göre Tomalardan sıkılan suların içinde asit var ve asit tedavisi uygulamak gerekiyormuş tabi okuduklarıma göre yazıyorum yanlış olabilir...










    Ruhların Daima Amatör Kalması Dileğimle

  • #2
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Toplumsal olaylara müdahale araçlarından eylemcilerin üzerine sıkılan maddenin bileşiğinde ne var. Neden bu maddeye maruz kalan insanların derilerinde yanma kızarma oluşuyor. Bu maddeye maruz kalan bir Canonturk üyesi ne yapmalı nasıl bir tedavi yolu izlemeli.
    içindeki bileşenler genizde yanma ve nefesi tıkama özelliğindedir. deride yanma ve bazen kızarıklık yapabilir. bu bileşenler dünya standartlarında tüm kolluk kuvvetlerince uygulanan bir maddedir. öldürmez, korkmayın.

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Toplumsal olaylara müdahale etmekle görevli polis arkadaşlarımız için biber gazının kullanımına dair bir yönetmelik var mı. Biber gazı kaç şekilde nasıl kullanılır. Nekadar mesafeden ne şekilde bir açıyla kalabalığa müdahale edilir. Bu kullanım şekillerinin dışında kapsül ile yaralanan üyelerimizin hukuksal br şekilde hakkını arama olanağı var mı?
    elbette ki yönetmelik de kanun da var. polis kanun olmadan işlem yapmaz.

    kasten yapılan her fiil davaya konu olabilir. ayrıca ceza yasası prensiplerine göre müddei iddiasını ispat ile yükümlüdür. yani atılanın kasten mi kusurdan dolayı mı olduğunu ispatlamalıdır.

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Eylemcilerle polisin çatıştığı sırada üyelerimizin sığındığı sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlarda polisin davranış şekli nasıl olmalıdır. İçerisinde tedaviye muhtaç insanların olduğu kurum ve kuruluşlarda tazzikli su ve kimyasal gaz kullanımı meşrumudur. Bu şekilde müdahaleye maruz kalmış üyelerimiz ne yapmalıdır.
    herhangi bir yerde pansuman yapılması orayı resmi sağlık kuruluşu yapmaz. bunun için bazı tabelalar ve işaretler ve bildirimler gereklidir.

    bu durumdan kolluk kuvvetinin haberi olmayabilir. suçüstü şüpheliyi takip durumu varsa kanunen kapalı alana da gaz atılması mümkündür. bu durumda bile suistimal görülmüşse devletin her eyleminde olduğu gibi davaya tabidir. bunun bildirim yeri sosyal ağlar değil adliyelerdir.

    hele hele yurt dışı basın organları hiç değildir. yurt dışı basın organına paylaşılan her olumsuz doğru / yanlış haber (ki genelde gerçek mermi kullanımı, panzer ezdi haberleri gibi yanlış çıkıyor) ülkemizin yurtdışı görünümüne, ekonomik durumuna, geleceğine balta vuruyor.

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Basın kartı olmadığı gerekçesiyle cep telefonlarına hafıza kartlarına el konulan üyelerimiz nasıl bir hukuksal yol izlemelidir.
    kasten yapılan her suistimal davaya konu olabilir. adliyeye müracaat gereklidir.

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Olaylarla ilgisi olmayan canonturk üyesi arkadaşımız bir talihsizlik nedeniyle gözaltına alınırsa önceden hazırlanmış herhangi bir ifade örneği imzalamalımıdır ne yapmalıdır.
    polis matbu ifade hazırlamaz. her ifade kişinin ağzından çıktığı gibi yazılır.

    Alıntı caginanil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    - Gözaltı sırasında herhangi bir şekilde şiddete maruz kalan üyemiz gözaltı süresi bittikten sonra hakkını nasıl ve ne şekilde arar.
    gözaltı sonrası doktor raporu alınır. zaten suistimal varsa burada çıkar.

    Alıntı GeorgeBest Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sosyal medyada dolaşan söylentilere göre Tomalardan sıkılan suların içinde asit var ve asit tedavisi uygulamak gerekiyormuş tabi okuduklarıma göre yazıyorum yanlış olabilir...
    böyle saçma şeylere inanmayın. ne olduğunu yukarıda yazdım.


    not: başka zaman olsaydı daha ayrıntılı bile yazardım. son iki gün içinde yaşanan gelişmelerden sonra (referanduma açılacağı, mahkeme kararına saygı duyularak bekleneceği devletin zirvesi tarafından söylendi; dolayısı ile sözde diğer %50 yi devletin zirvesi duymuş ve anlamış oldu) gezi parkındaki kalabalık hukuksal mesnedini kaybetmiştir. yasal uyarılara rağmen dağılım olmadığı için de müdahale yapılmıştır. son iki gündür orada güya oluşturulmak istenen "özerk komüni / serbest alan" tamamen kanuna aykırıdır. italya içinde vatikan mı kurulmak isteniyor?

    orada işsiz / şu an üretmeyen ama ve lakin ciddi anlamda tüketim yapan bir kalabalık var.

    bir su vermedi diye mado mağazasının talan edilmesi gibi bir sürü esnafın gasp edilmesi, taksimde esnafın satışlarının %80 düşmesi, otellerin hiç rezervasyon alamaması / yapılmış rezervasyonların iptal edilmiş olması vb bir sürü olay da cabasıdır.

    kolluk kuvvetleri vatandaşa rağmen vatandaşı korumak, kamu düzenini kanun aleyhine bozanların eylemini durdurmakla görevlidir. bunun için kurumları sevmeyebilirsin.

    not 2: ben siyaset yapmıyorum. kanun açısından yorum istediniz ve kanuni durum budur. daha azı da yoktur daha fazlası vardır. tutup da bana fikir özgürlüğü, yürüyüş ve benzeri anayasal hak demeyin; aynı cümlenin devamında "KANUNİ SINIRLAR ÇERÇEVESİNDE" der.

    not 3: bana hukuk dersi de vermeye kalkmayın. sizin koyun görmüşlüğünüz kadar benim çoban gütmüşlüğüm var.

    not 4: herkesin haklı olduğu konular olabilir. ülkede kanunlar var genel düzeni sağlayan. bu kanunlara uymak zorunlu ve bilmemek mazeret değildir. hakkımı savunuyorum diye bu şekil devam edilirse bir sene sonra KARNE İLE EKMEK SIRASINDA GÖRÜŞÜRÜZ!










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (16.June.2013 Saat 11:22 ) değiştirilmiştir.

  • #3
    mtb_rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Mustafa Özer
    Makina:
    Ezik bu. Makinası yok !
    Üyelik tarihi
    06.December.2011
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1,206

    Standart

    Bu kanunların içerisinde hastane içerisine tazyikli su ve gaz bombası atmakta var mı abi ?

    Bir eylem söz konusu iken nasıl insanlar birşeyler üretecek ? Ne yapmaları lazım ? Evlerinden vs getirdikleri gıda maddeleri paylaştı insanlar ?

    Atılan gaz bomları nefesi tıkıyor. Dün gece birebir yaşadım. Peki nefes tıkıyorsa nasıl oluyorda öldürme yetisi olmuyor ?

    Kolluk kuvvetlerinin kask numaralarını kapatmaları, numarası olmayan kask kullanması, alen ade kimliği tespit edilmiş sivillerle halka saldırması ? Bunlarda yazıyor mu benim canım abim ?

    Vijdanını kaybetmişcesine tek bir insana acımasızca saldıran 15 polis ki benzeleri dün gecede yaşandı ? Bunlarda yazıyor mu abim ?

    Orada çocukların yaşlıların olduğunu bile bile ALlah ne verdiyse saldırabilirsiniz diye yazıyor mu abim ?

    Üzerinden direk insanların üzerine sıkmayın fişekleri videoları alen ade gördük. İnsanları bişey yapmayacağız diye çağırıp üstlerine sıktılar. Ve daha niceleri. Bunlarda yazıyor mu abim ?

    Dün yüzbinleri saat içinde mahveden polis neden 4 gün önce 100 adamı 3 saatte atamadı oradan. O müdahale güpe gündüz bütün yayın organlarından canlı yayın yapıldıda neden dün edilen müdahale akam saatleri seçildi. Bir kaç tv kanalı verdi ?

    Gaz bombasını eylemcinin üzerine diret sıkan polisin. tam isabet sevincini unutmayacak bu millet.

    Eğer her müdahale kanun içerisindeyse biz bitmişiz...

    Kalanını yüz yüzede tartışırız..

    Saygılarım ve sevgilerim ile ağabeyim










    Konu mtb_rider tarafından (16.June.2013 Saat 12:07 ) değiştirilmiştir.
    Sedatyldz23 likes this.
    Canon EOS 6D - 24 105 L | Sedona 720 | Siemens NX


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •