CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree35Likes

Konu: Eylem fotoğrafçılığı ve sorular.

Konulanmış Görüntüleme

  1. #5
    DustyBrain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Uğur Bilgin
    Makina:
    Minolta XG-1, EOS 550D
    Üyelik tarihi
    17.February.2013
    Nereden
    İzmir
    Mesajlar
    66

    Standart

    TOMA'dan sıkılan kimyasal içerikli sıvı için, karbonatlı su(bildiğimiz soda) bepanthen, anestol ve en etkilisi "silverdin" aldlı ilaçları kullanmak gerekiyor. En az yarım saat su içmemek hatta suya dounmamak gerekiyor. Astım'ınız varsa ilacınızı mutlaka yanınızda bulundurun, gaz bombası atıldığında can havliyle kaçmayın, rüzgarı hesaplayıp ona göre hızlı adımlarla havayı solumadan oradan uzaklaşın ve sonra ilacınızı kullanın. Aceleyle koşmak da astım için tehlikelidir.

    Biber gazı en az 100-150 mt geriden eğik atışla atılmak zorunda, direk insanlar üzerine kullanılması, hedef alınarak direk atışların yapılması İNSANLIK SUÇUdur, tüm bu görüntüler avrupa insan hakları mahkemesine götürülecektir. Siz de kayıt yaparsanız, özellikle polisin kask numarasıyla bunları Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na ulaştırın, onlar çok sayıda dava açmaya hazırlanıyor.

    Savaşlarda dahi revirlere müdahele edilmez, revirler savaş kurallarına göre taraf gözetmeksizin gelen her yaralıya yardım eder(dost-düşman ayırmaz) Revir'i geçtik, polisin kullandığı gaz bombasının KAPALI ALANLARDA kullanılması da uluslararası anlaşmalara göre İNSANLIK SUÇUDUR. Bu konuda daha ne demeli, ne yorum yapmalı insan kestiremiyor.

    Kamuya açık alanda telefonla ya da fotoğraf makinenizle yaptığınız hiçbir çekim için izin almanız gerekmiyor.İzin yalnızca "video kamera" tanımında olan cihazlar için geçerli. El koymalarına izin vermeyin, haklarınızı bildiğinizi söyleyin.

    Ülkede gözaltı hukuku da kalmadığı için ne desek boş. İnsanların göz altına alındığınızı bir şekilde öğrenmelerini sağlayın. Avukat talep edin ve avukatsız konuşmayın, birşey imzalamayın. Şanslıysanız ve bir karakola götürülürseniz kamera ile izlenen bir oda talep edin. Tutuklama yapamazlar, ellerinde kanıt yok. O yüzden direnip kendinizi hırpalatmayın, sakin sakin işlemlerin yapılmasını bekleyin. Hukuksuzluk kura oldu memlekette o yüzden bunlar da beyhuda aslında bir yerde.

    Göz altında şiddete maruz kalırsanız, ne halde olursanız olun oradan kurtulduktan sonra bir hastaneye gidip adli rapor tutturun. Hekim ya da hastane polisi kabul etmezse oraya avukat çağırın, barolar her yerde numara veriyor ve destek vereceklerini söylüyorlar. Yapacağınız en iyi şey bu olur.


    Son olarak, direnişten vazgeçmeyin. Direniş sadece alanda toplanıp slogan atmak, polise karşı durmak değildir. Revirde yaralı tedavi eden, karakolda eylemcileri korumaya çalışan, alanda GERÇEKLERİ fotoğraflamaya çalışan, evinden etrafına haberleri yayan herkes DİRENMEKTEDİR.

    Fotoğrafçıysak, zülme karşı biz de gerçekleri fotoğraflayarak direnmeliyiz. Unutmayın, toplumsal hafızayı en iyi görsel öğeler canlı tutar.


    Not: Şu video birileri tarafından açıklanabilirse, belki bizim de polise inancımız geri gelir. Belki polisin gerçekten hukuksuzlukla savaştığını, başbakanın Sincan mitingiyle dün geceki olayın hiçbir alakasının olmadığını, dün gece masum çocukların gazdan etkilenmediğini, gezi parkı'na hiçbir engel olmadan herkes girebiliyorken, kimse kimseye karışmazken "gezi parkının halka açılması" diyerek olayın nasıl meşrulaştırılmaya çalışıldığını ve bu sabah neden taksim ve gezi parkı'nın polis kordonuyla HALKa kapatıldığını, insanların sığındığı bir kapalı mekana(her türlüsü insanlık suçudur, istisnası yoktur) defalarca yanlışlıkla biber gazı atıldığını düşünebiliriz. "Tarafsız" yorum yapıyorum dediğiniz zaman komik oluyorsunuz. Bugünkü durumda "tarafsız olmak" diye bir şey yoktur. Kim tarafsızım diyorsa bir taraftır ve bu taraf bellidir. Dün gece orada ne teröristler vardı ne de marjinal gruplar. Gezi Parkı'nda tam olarka hangi hukuksuzluk vardı da polis müdahele etti açıklarsanız sevinirim. Ayrıca polise saldırıldığına dair TEK BİR fotoğrafınız, videonuz varsa tüm bu dediklerimi yutarak sizden özür dileyeceğim. Buyrun.

    https://www.facebook.com/photo.php?v=120204841523643










    Konu DustyBrain tarafından (16.June.2013 Saat 11:28 ) değiştirilmiştir.
    caginanil and Sedatyldz23 like this.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •