Alıntı vedib Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynasiz secİmİ İcİn yardim lutfen

Bilge kullanıcılara bir sorum olacak... Neden Aynasız?
Aynı bilge kullanıcıların yönlendirdiği kullanıcılar neden aynasız gövdelerini tekrar değiştirmek istiyor?
Durum böyle iken fiyatı cazip olan compact rangefinder neden cazip değil?
Üretici firmaların; doyumsuz fotoğraf makinesi kullanıcılarına bir para tuzaği mı?
Aslında SLR ve DSLR gövdelerin dişında olan olan tüm gövdeler "aynasız" gövdelerdir. Günümüzde Sony Nex, Nikon-1, Pentax-Q, Canon EF-M, Panasonic Micro Four Thirds System gibi değiştirilebilir lensli gövdelere "aynasız gövde" deme modası oluşmuştur. Bilge kullanıcıların yanlış empoze ettikleri bilginin dişında aynasız gövde tasarımı, aynanın hareketinden dolayı titreşimin bertaraf edilmesine dayanır. Rekabet koşulları gereği hangi model ve yapıda olursa olsun fotoğraf makinesi kaliteli görüntü kaydetmek için tasarlanmıştır.

Bilge kullanıcılar aynasız fotoğraf makinesinin ebadınından dolayı kendilerini kandırdıkları ve firmaların para tuzağına düştükleri bir gerçektir. Bozacı-şıracı ilişkisine dönüşen paylaşımda çoğu kullanıcı birbirinin yazısını beğenirken faydalanmanız gereken "Hamit" nikli Hamit Bayçın Bey'in yazısı arada kaynamış ve önemsiz bir yazı gibi kaynamış gitmiş.

Alıntı Hamit Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Refleks makinelerde, bilinen ve en önde gelen Nikon, Canon dahil, ayna titeşimini önleyecek teknolojiyi bir türlü geliştiremediler! Aynasız makineleri cazip kılan, ağırlık, vs den çok bu , fotoğrafın kalitesini etkileyen nesnel sorundur bence. Oysa, ayna, karşı ağırlık (balans), kalktıktan sonraki bekleme süresi, ya da 'dichroic' aynanın üzerindeki katmanın elektronik bir perde olarak geliştirileceği teknolojilere bugün sahibiz. Bunların bugün neden makinelere yansımadığına şaşıyorum. Canon EOS 5 Mark 2 kullanan bir fizikçi olarak, aynanın yarattığı titreşim etkisini, böyle üst düzey bir makinede görmek beni çok şaşırtıyor. Bu ciddi tasarım hatasını, ve kusuru teknoloji elverdiği halde telafi etmeyen bu günün refleks TTL makinelerinde kabul etmek mümkün değildir! Şimdi pek çok kişi farkında dahi değildir, eminim! Bir testle bu kifayetsizliği ortaya koyalım. Makineyi, güvenilir bir tropoda monte edin. Uzaktan kontrollu (kablolu veya kablosuz bir deklanşörü hazırlayın. İstediğiniz bir poz seçeneğiyle, elinizi makine veya tripoda dokunmadan, ve sistem sakinleşene kadar bekledikten sonra bir enstantane çekin. Bir de ayna kontrolunu vizör yanındaki butona atfeden düzenlemeyi yaptıktan sonra, aynı şeylere dikkat ederek çekim yapın. Bu ikincisi için, önce, deklanşör butonuna yarım basarak netlik ve poz ayarını sağladıktan sonra butonu bırakın, makinenin pozisyonunu değiştirmeden, ayna kaldıran butona basın, 2-3 sn bekleyip uzaktan kumandalı deklanşöre tam basın ve resmi çekin. Aynı butona tekrar basarak aynayı indirin. Şimdi iki resmi inceleyin. Obtüratör hızının 1/1000 ler ve üstünde olduğu enstantanelerde dahi, iki resim arasında tartışılmaz netlik farkını göreceksiniz!