Alıntı onurD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizin forumdaki bazi konulara girisleriniz ve kendinize gore dogrulariniz daha oncede vardi(ff makinede aynaya carpan manuel lens konusu en yakin aklimda kalan ornek)

Deneyimli bir kisinin yazdiklarini paylasim olarak almamizin bize yeteceginden bahsediyorsunuz yine. Tamamda Ben sizin deneyimli oldugunuzu nereden bilecegim? Bende 2008den beri dslr kullanicisiyim forumlarda olsun flickr da fotokritikte vs. herzaman paylasimlarimi cekimlerimi gorebilirisiniz. Ben diyorumki; imaj kalitesi olarak 60d den nex3 e gectim fark yok, sonrada cektigim kareleri paylasarak insanlarin bunu gormesini sagliyorum ve dedigim gibi oldugunu kanitliyorum gormelerini sagliyorum. Manuel lens aliyoruz paylasiyoruz rengi daha iyi bilmemnesi daha guzel vs diye. Siz diyorsunuzki aynasiz yerine 150tl lik compact makine alin ayni sey. siz hep teknik terimler, aciklamalar, argumanlar vs. vs. ile yazilar yaziyorsunuz. Size ait ozellikle muhalefet ettiginiz konulari kanitlayacak veya destekleyecek 1 tane bile fotograf karesi gormedim ne yazikki.

Konu sizin deneyiminiz bilginiz tecrubenizi sorgulamak degil. Ancaak; yabanci vs. forum sitelerinde bulabilecegim bilgileri kopyala-yapistir tarzda okumak degilde tecrubeli bir ustadtan fotograflarla desteklenmis sekilde gormek daha mutlu olurdum sahsen.
via Note2
Forumlar dostluk ve paylaşım yeridir. Aykırı bulsanız bile bu forumda olduğu gibi diğer forumlardaki yazılarımı takip etmeniz ve el altından faydalanmanıza sevindim. Yazdıklarıma katılmanız veya reddetmeniz ayrı bir aşama ama yabancı forumların benim yazılarıma link vermeleri benim açımdan sevindirici; yurdum insanı zaten kendi çevresini küçümser, itibarsızlaştırmaya gayret gösterir. Bilgiyi seçerek almak en doğal hakkınızdır.

Fotoğrafçılıkla ilgili konuları Google'da aratırsanız bilgiye ulaşabilirsiniz; kopyala-yapistir tarzda bilgiye her yerde raslayabilirsiniz, temel bilgiler değişik değildir. Asıl önemli olan bu bilgileri kendi deneyimlerinizle harmanlamak ve bir araya getirmektir.

Negatif yaklaşımınız olsa bile, çoğu forumlarda yazdıklamı takip ettiğiniz için teşekkür ederim. Size göre yanlış bulduğunuz yerleri ayıklayarak veya olumsuz buluyorsanız yok sayarak davranmanızı tavsiye ederim.

Günümüz fotoğraf makineleri focus ayarı dahil olmak üzere tüm ayarları yapacak şekilde dizayn edildiği için kullanıcıya sadece deklanşöre basma görevi verilmiştir, ışık ve kadraj sorunu yakın zamanda firmalar tarafından yazılımla giderileceğini tahmin ettiğimden gereksiz yorumlara fırsat vermemek amacıyla paylaşım diye lanse edilen fotoğraf karesi paylaşımına sıcak bakmamaktayım.