Alıntı vedib Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Fotoğraf forumları hep kafa karıştırıcı yerlerdir. Bildiğim bir kaç fotoğraf bilgi birikimim bu sayede yok oluyor, bilmeyenlerin bilenlere bilgi aktarım merkezi hep fotoğraf forumları olmuştur.
Son popüler örneği, çoğu kişinin aynasız gövdelere yönelmesidir. Niye aynasız gövde aldığını sorsanız, aslında bilmediğinden taşıma kolaylığını dile getiririz. Benden size tavsiye taşıması kolay ve ucuz kaliteli gövde istiyorsanız compact rangefinder fotoğraf makinelerini 100-200-TL gibi bir fiata alabileceğiniz hatırlatayım. Ama söğüşlenmek istiyorum diyorsanız o başka... Hatta marka kavgasıda yapabilirsiniz...
Bu yazinizin bir benzerini Pentaxturktede yazmissiniz, direk alinti yaparak olmasada cevap yazmistim ancak gormediniz sanirim.
Marka kavgasi yada sevdalisi degilim Canon severim ama Sony kullaniyorum. nikonda severim Pentaxta Fujide.
Aynasizin boyutlari cezbediyor evet zamaninda 400d ve 18-55i ancak sigdirabildigim bir cantaya 1 body ve 2 lens sigdiriyorum arti bir lenslik yerim daha mevcut. bu lenslerimde gayet kaliteli ve iyi sonuclar veren lensler. iso basarimi K5le ayni olan, 1,5 carpanli bir sensoru olan, manuel lensleri AF bir lensten daha kararli ve hizli netleyebildigim bir makineden bahsediyorum. Ve bu body ortalama 400tl ye bulunabiliyorsa yazinizin bir manasi kalmiyor diye dusunuyorum.

Carpanli bir pentaxla 50mm f1.4 lensle aynisini cekemeyecegim oyle bir kare cekin paylasin ki ozaman yazinizi Bende destekleyeyim. (elimdeki ekipman 1x5 carpan ve 50mm f1.4 oldugu icin yazdim)

Ha paylasimlarinizla destekleyemeyeceginiz yazilar yaziyorsaniz, Biz degilde Siz yanlis yonlendiriyor olacaksiniz.


saygilar...

via Note2