CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 757 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree113Likes

Konu: Canon 70D Kullanıcıları Paylaşım Grubu

Konulanmış Görüntüleme

  1. #11
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Burak
    Makina:
    Canon 6D - Agfa Silette LK Sensor
    Üyelik tarihi
    26.August.2014
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    48
    Mesajlar
    207

    Standart

    Benim için aslında olay şöyle; Canon'u çok severim ve bana hep daha sıcak gelmiştir. Ama babamın markası da değil. Benim için rafta duran ürünler hepsi. Bugün canım hangisini çekerse onu alır kullanırım, beğenmezsem satar diğerini alırım. Arkadaşlar bana karşılaştırmalarda hep Canon'a sempati duyduğumdan marka bağımlısı diyorlar ama cropta Nikon un iki gömlek üstün olduğunu düşünüyorum. FF tarafında her açıdan Canon. Nakit problemimden dolayı sattığım 6D sonrasında Fuji XT1 aldım ve bir sonrasında tekrar 6D alarak bir ohhh dedim. Sonra yine belli sebeplerden sattım makinamı ve şimdi bütçe doğrultusunda daha hesaplı olarak crop gövdeye girince mecburen Nikon kullanacağım. Canon'un hiçbir crop gövdesini bir D500 yada D7200 ile karşılaştırmaya girmem (kendi adıma). Kullanıcısı dostu arayüzü hesaba katmıyorum. Göreceli bir şey bu. Nikon kullanan arkadaşlar da Canon'u ellerine aldıklarında aval aval bakıyorlardı. Onun dışında benim için (özeliikle yazıyorum tartışma konusu olmasın diye benim için diye çünkü gerçekten ben kendi açımdan değerlendiriyorum) her açıdan crop gövdede net Nikon.
    Ama bütçem olur ilerde FF e geçersem kesin Canon alırım. Direkt Mark4 almadan da FF e geçmem şu günden sonra. Mark4 karşısına da kendi adıma Nikon un FF lerini bugünki koşullarda koymam kesinlikle. Tabiki ben fotoğraf makinasını sadece fotoğraf çekmek için kullandığımdan video özelliklerini her açıdan göz ardı ediyorum. İşin içine video girerse ibre 180 derece net Canon'a döner. Bunu da belirtmek lazım. Hele ki 70D DPAF teknolojisi kullanan bir model varsa tartışmaya bile gerek yok zaten. Picture profil den magic lantern'e kadar diğer birçok avantajı da cabası. Video işi ayrı bir iş. Ben onu iphone ile memnun kalacağım şekilde yapıyorum.
    Bu arada 70D evet okuduğunuz gibi gerçekten çok sorunlu bir alet. Ne kadarlık bir seri sorunlu üretildi bilemiyorum ama sizdekinin sorunlu seriden olmaması büyük şans çünkü sorunsuz bir 70D ile mutlu mesut çok güzel çekim yapılabilir.










    Konu Mecanica tarafından (02.November.2016 Saat 16:38 ) değiştirilmiştir.
    aksoykaan and Kizartma like this.
    Bir kare bir hayattır bazen...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •