Mesajlarda okuduğum kadarı ile bazı kullanıcılar problemlerden bahsetmiş. Şimdi öncelikle birkaç maddeyi bir netleştirelim.

- Makine nereden alındı?
Bu sorunun önemi, Hayyam gibi spot ürün temini yapılabilen yerlerde refubrished (Sıfırlanmış) ürünlerin temin edilip satılabilmesi. Refubrished ürünler de geçmişste daha yeniyken arıza çıkartıp iade alınan ve arızası giderilip tekrar piyasaya sürülen ürünlerdir. Dolayısı ile bunlardan uzak durmak akıllıca olur.
- Kullanıcı makineyi ne kadar tanıyır? Kullanıcı kitapçıklarını ne kadar okudu?
Şahsen ilk makinem 70D olması ve adamların çektiği fotoları gördüğümde vaaay arkadaş diyerek aldım. Tek kelime okumadan veya araştırmadan otomatik mode ile çekimler yaptım. Sonuç? @aksoykaan hocamızın resimlerine bakıp bakıp arkadaş nerede yanlış yapıyoruz dedim Sonra flickr hesabından takibe alarak fotolardaki exifleri inceledim. Akabinde 4 ciltlik kitap serisi aldım. O günlerden sonra otomatik mode ile tek kare çekmedim.
- Çekim koşulları nasıl?
Artık neredeyse bütün lenslerde AF ve IS bulunmakta. Kişiler bu sebepten tripod veya monopod kullanımını tamamen bırakıyor. Pozlama süresi ne derece artar ise, bu ihtiyaç da ona paralel artacağını göz ardı etmemekte fayda var.

Nacizane önerilerim bu şekilde olup, 70D nin klasmanına göre en iyi makinelerden birisi olduğunu düşünüyorum.

Bana göre artıları;

- Ciddi anlamda sağlam gövde,
- Lens seçenekleri çeşit anlamında oldukça fazla (Gerçi bu canon avantajı)
- Ornito ile ilgileniyor iseniz saniyede 7 karenin hayat kurtarıyor olması gerçeği.
- Wifi ile bağlanarak remote shot yapabilmek, macro türü fotolarda titreşimi minimuma indirebilmek...
- Çok başarılı HDR modu
- ISO anlamında fiyat/performan başarısı.

Dezavantaj ise bir FF makine olmaması )

Ornito denemelerim;
(Tamamen acemi birisi olarak sadece güneşi arkama alarak manuel mode ile yaptığım bir çekim) Asıl farkı uçan bir kuşu netleyip çekmekte hissederiz fakat işin asıl yetenek kısmı o kuşu takip edebilmek Henüz o kadar pişmedim.
Sığırcık (Sturnus Vulgaris) by Celal Abay, on Flickr
Macro denemelerimden;

Bu fotodan 100 den fazla kare çekilerek focus stacking yapıldı. Bu teknik için makine ve konunun hareket etmemesi gerekiyor. 70D nin wifi özelliği ile telefonmdan bağlanarak fotoları çekiyorum. Titreşim sıfır, kalite net.
Musca domestica (Kara Sinek) by Celal Abay, on Flickr
Honey Bee (Bal arısı) by Celal Abay, on Flickr