Fotograf çekmeyi düşünüyorum. video kayıtta yapmak istiyorum. Video kalitesi 4K Ultra Hd bir makine olmasının yanısıra Fotograf kaliteside bir o kadar iyi bir makina arıyorum. Çekim yapmak istediğim fotograflar yemek resimleri ve yemek videoları önerilebilecek başka kamera var mı. Yine lens üzerinde yoğunlaşıyorum. Çünkü makinayı aldıktan sonra + lens konusuyla uğraşmak istemiyorum. Çünkü lens fiyatları da gerçekten pahalı. bu olmadı diğerinden alayım yok bu da olmadı diyebileceğim bir durum yok. İyi bir makina ile buna uygun bir lens ile bu işlemleri yapmak istiyorum.

Çekim şeklim şu şekilde olacak 1. Video çekimim yandan ya da üsten olabilir. Üstten olursa yaklaşık 1-2 metre mesafeden direk aşağıya doğru dik açıyla bakacak şekilde olabilir.
2. Yandan olabilir. bu durumda 1-3 metre arasında bir mesafe olacak ki yerden 1,5 metre bir açıyla çekim alınabilecek ve sonra olarak yapılan yemek ne ise onun yakın çekim bir fotografı gerekiyor.


Buna göre alım yapmam gereken model nedir. Profosyonel olmadığım için dslr üzerinde duruyorum. Ne olup bittiğini görmek istiyorum. Böyle bir arayışım mevcut sizde bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.