Alıntı onurdd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selam arkadaşlar. Su an aklimda 70 d var ancak nikon d7200 ile arasinda fiyat farki cok az. Cok kararsiz kaldim. Aklimda hic nikon yoktu anca kiyaslayinca nikon acik ara önde gibi druyor. Tarafiz bakarsaniz hangisini tavsiye edrrsiniz. Yorunlariniz icin cok tesekkur ederim.
Onur Bey,

Bu soruyu birkaç yerde sormuşsunuz.
Buradan cevaplıyorum sorunuzu:

Daha önce Canon 70D ve Nikon D7200 gövdeler arasındaki farkları araştırmamıştım. Ancak sorunuz üzerine konuyu ben de merak ettim.
Şahsen Nikon bir gövdeye elim değmiş değil.
Ancak FF Canon kullanıcısı olarak, beni Canon'a yönlendiren ilk unsur geniş lens/objektif yelpazesi oldu.
Ancak sadece ve sadece gövde özellikleri ile Canon 70D ve Nikon D7200 makinelere bakıldığında,




- Sensör Çözünürlüğü: Canon 20 MP, Nikon 24 MP. Ancak herşey sensör çözünürlüğü değil elbette.
- AF Noktası: Canon 19 AF noktası (19 cross-type AF), Nikon 51 AF noktası (15 cross-type AF).
- AF Teknolojisi: Canon DualPixel AF teknolojisine sahip. Nikon'da ise Multi-CAM 3500 II ismiyle adlandırılan Phase-Detection tabanlı bir AF teknolojisi bulunuyor. Burada kanaatimce Canon'un farkı var: DualPixel teknolojisi, Phase-Detection ve Contract-Detection AF sistemlerine göre daha gelişmiş bir AF sistemi. Yeni çıkan Canon 5D Mk.IV, Canon 80D, vb. gövdelerde de DualPixel AF teknolojisi bulunuyor.
- FPS: Canon 7,0 fps, Nikon 6,0 fps.
- ISO Performansı: İki gövdenin de performansı birbirine yakın.
- Dinamik Aralık: Canon 11,6 EV, Nikon 14,6 EV. Bu oldukça hissedilir bir fark. Arkadan ışık gelen objelerde ve gölgelerdeki renk ve pozlama bilgilerinin sensör tarafından ne kadar iyi algılandığını belirtir.
- AF Çalışma Aralığı: Canon -0,5 EV ile +18 EV arasında, Nikon -3,0 EV ile +18 EV arasında. Burada ne kadar düşük "- EV" değeri varsa o kadar loş / az ışıklı ortamda odaklama yapabilir demek. Ancak Nikon'un gövdelerinde AF-Asist ışığı bulunuyor. Canon AF'yi AF-Asist kullanmadan yapıyor. Her iki gövdede flaş kullanılır ise, durum aynı diyebiliriz.
- Dahili Flaş: İki gövdenin de dahili flaşı aynı.
- Vizör ve Prizma: İki gövdenin de özellikleri birbirine çok yakın.
- Wi-fi: İki gövde de Wi-fi mevcut. Ancak diğer internet sitelerinde okuduğum kadarıyla Nikon'un wi-fi programını kullanmak, Canon'unkine göre biraz daha zor ve kullanıcıyı uğraştırıyor.
- Ekran: Canon'da hareketli ekran var. Nikon'da yok (sabit ekran). Hareketli ekran olması oldukça fazla kullanıcı dostu. Yer seviyesinden veya makineyi yukarı kaldırıp, baş hizası üzerinden hareketli ekran ile farklı ve güzel çekimler yapılabiliyor.
- Video: Canon 1080p'yi 30 fps'te, 720p'yi 60 fps'te çekiyor. Nikon 1080p'yi 60 fps'te, 720p'yi 60 fps'te çekiyor.
- Video AF: Canon 70D'de DualPixel AF tekonolojisi ile dokunmatik ekran üzerinden sessiz ve tutarlı AF rahatlıkla sağlanıyor. Nikon'da bu biraz sıkıntılı. Video için Nikon pek tercih edilmiyor.
- Mikrofon & Kulaklık Bağlantıları: Canon'da mikrofon girişi var, kulaklık çıkışı yok. Nikon'da mikrofon girişi ve kulaklık çıkışı var.
- Pil & Gövde: İkisi de birbirinin hemen hemen aynı.


Netice olarak bana sorarsanız, Canon derim.
Nikon'un birtakım teknik özellikleri daha iyi.
Ancak Canon, daha kullanıcı dostu (user friendly) bir gövdeye sahip.

Selamlar.