Annem Karadenizlidir,Ara ara gideriz eş,dost,akraba ziyaretine fotoğrafa yeni merak sardığım zamanlardı,köyde dere kenarında fotoğraf makinam elimde dolasıyordum yaşlıca bir teyze ince uzun yolda yürürken yoluda alarak cekeyim diye kosturdum, fotoğrafıda çektim.Acaba nası oldu diye bakarken sağ elimde kırbaç gibi şaklayan yaş bir ağacın acısıyla makina bir yere ben bir yere zıpladım.Teyzem kendinden beklenmeyecek kadar hızlı şekılde yanıma gelmişti.allahtan ozamanlar slr yoktu elimde.

Türkiyede yaşamak zor;düşünmek bile yasak,neden fotoğraf çekmek kolay olsun ki?

Aslen Gaziantepliyim canon 400d mi yeni almışım cıktım sokaklara geziyorum şimdi çiçek gibi olan yerler önceden çok kötüydü 2 kişi önümü kesti makinayı istediler bende kolay olmayacanı söledim derken biz alırız dediler itişme durumuna girmişken mahalle sakinlerınden bir amca cıkı verdı evinden, başladı bağırıp çağırmaya sonra polis geldi falan derken cocuklar kaçtı ben polis aracına bindirildim güvenli bir yere gelene kadar yemediğim azar kalmadı polislerden...Orda ne arıyormuşum? Neden fotoğraf çekiyormuşum? vs...

Kıbrısta bizim üniversiteye ait olan plajımızda gezerken kendimizi fazla kaptırdık ve hem askeri hemde sit alanı olan bir araziye girmişiz askerler bizi aldı fotoğraf makinalarımızı aldı 3 gün onlarda kaldı makinam,bizde 1 gün misafirleri olduk fakat üstümde sadece mayomla onlara yanlışlıkla orada olduğumuzu ve hiç bir askeri tabela görmediğimizi gittiğimiz yolda herhangi bir engel tel örgü vs olmadıgını yolun devamı oldugunu zannetiğimizi anlatmaya çalıştım.ifade verdik imzaladık.Sonra bizi gönderdiler.