Başka bir hikaye daha paylaşmak isterim. Bu olay bi fotoğraf gezisinde sıradan küçük bir köyde yaşandı. Köyde kadınlar fırının başında ekmek pide vs. pişiriyolardı. Bi tanesi fırınla uğraşırken iki tane teyze yanında oturuyolardı. Oturanlara sorduk fotoğraflarınızı çekebilir miyiz diye, biraz çekinerek de olsa tamam dediler. Neyse biz çekmeye başladık, neden sonra fırınla uğraşan teyze birden galyana geldi, 'eltim o benim çekmeyin' dedi, biz işte kem küm kendisi izin verdi falan, sonra aldı eline baltayı üzerimize doğru yürümeye başladı, yeter gidin diye, ne olduğunu anlamadık, kaçıştık hemen :yaril

Alışveriş merkezi, ido vs. devlet binaları gibi yerlerde herzaman sorun çıkar. Açıkçası kanunen bi yasak var mı bilmiyorum ama, işte terör muhabbetine izin verilmiyor.

İzinsiz fotoğraf çekmek hiç etik değil biliyorum fakat, alışveriş merkezleri gibi yerlerde genel manzara değil de insan barındıran şeyler çekmek isterseniz "hipshot" tekniğiyle makine boynunuzda asılıyken ya da elinizde tutar gibi yaparak çekebilirsiniz.( Bu arada 60D bu iş için iyi olabilir.)

Son olarak, ido muhabbeti benim de başıma geldi, gemiye doğrultmuştum makineyi, güvenlik hemen geldi önce gazeteci misin diye sordu, hayır deyince neden çekiyosun dedi, ben de kendim için dedim. Sonra yasak çekemezsin dedi. ???

Sokak zaten tamamen piyango, dayak da yiyebilirsiniz, çay da içebilirsiniz. :yaril