Size gazeteci misiniz, diye soranlara cevap verirken iki kere düşünün.
Bir lunaparka giriyorduk birkaç arkadaş, makineler de o anda boynumuzdaydı ama fotoğraf çekmek gibi bir amacımız yoktu. Görevli daha biz içeri girmeden koşa koşa yanımıza geldi, bağırarak burada fotoğraf çekemezsiniz dedi. Zaten fotoğraf çekmiyoruz, dedik. Olsun yasak, tarzı bir şey söyledi. Biraz sinirlendik, tartışmaya başladık. Yanımıza biri daha geldi. Kimsiniz siz, dedi. Arkadaş o anlık gazla (gazetecilik de okuduğumuz için) gazeteciyiz dedi ve okul kimliğini çıkarttı.
Adamlar bizi oldukça kaba bir şekilde kovdu.
Daha sonra o lunaparka birkaç kere polis baskını olduğunu öğrendik. Uyuşturucu ticareti dönüyormuş.

Ancak yasaklar olmasına rağmen yine de fotoğraf çekmekten korkmamak lazım. Hatta yasaklara inat çok başarılı fotoğraflar çekilebilir. Ayrıca her zaman kötü anılar olmuyor.
Bir arkadaşım iş almıştı ve Fatih'te cami çekecekti, yardım için yanındaydım. Camiye gittiğimizde öğle ezanı okuyordu. Hani gelmişiz, bari namaz da kılalım diye içeri girdik. Namazdan sonra imamın yanına gittik. Adam normalde müftü izni olmaksızın fotoğraf çekemeyeceğimizi ancak bizi cemaat arasında gördüğü için (ki arkadaş küpeli ve uzun saçlı) fotoğraf çekmemize izin verdiğini söyledi. Ne hikmetse o gün gittiğimiz camilerin hiçbirinde de sorun yaşamadan fotoğraf çekmiştik.