flood yapmak gibi olacak ama bunu ayrı yazmak istiyorum:
düğün fotoğraflarına ve model çekimlerine PS müdahalesi öncesi ve sonrası bakarsak "ps uygulanmadan pek bi cacık yokmuş" diyoruz.
en azından ben diyorum. ps öncesi fotoğrafı dümdüz bir fotoğraf olarak görüyorum.
fotoğrafta anlatılacak konu/kompozisyon yoksa (düğün dernek model çekimleri vs) PS şart oluyor.
ancak dediğiniz gibi fotoğraf esnasındaki duyguyu yansıtabilen fotoğraflar için müdahale gereksiz. 1-2 kontrast doygunluk kafidir bence.
biryerden kaybettiğimizi diğer yerden topluyoruz sanırım. duygu yoksa bunu renklerle ışıkla oynayarak yapıyoruz.
ha bir de ah reflektör olacaktı şimdi dediğimiz anlar oluyor. her an her dk her istediğimiz ekipman yanımızda olmayabilir.
nd filtre falan diye örnek vermişsiniz. kim yanında 500 tane filtre ile geziyor? milyon tane filtre var. milyon tane ekipman var.
ah keşke bi softbox olsaydı şurda diyebiliyoruz. yanımızda nasıl götürelim bunları?
e durum böyle olunca o eksikleri kapatmak için de müdahale ediliyor.
kim sadece stüdyoda fotoğraf çekiyor? ki bütün ekipmanları elinin altında olsun. veya bunları almaya paraları olsun.
neyse ya konudan uzaklaştım sanırım.