Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Beyazın ve ışığın hakim olduğu bu fotoğraf için bendeki ilk etkisi bir "highy-key" çalışması, reklam hazırlığı için çekilmiş bir fotoğraf oldu. Özellikle de üzeri yazılı fotoğraf, kozmetik reklemlarında kullanılanlara benziyor.
O gözle bakınca, başarılı bir high-key mi diye sormak gerek diye düşündüm, iki nedenle çok şahane olmuş diyemedim:

Birincisi, ışık konusu. High-key fotoğrafta gölge çok istediğimiz bir şey değil. En iptidai şekliyle 3 flaş kullanarak hiç gölge bırakmamaya çalışırdık. Artık stüdyo ekipmanları olsun PS olsun daha çok olanak tanıyor. Yüzdeki ve boyundaki gölge alanlar; yüzde sarımtırak renk ile fon arasındaki fark olmasa daha başarılı olabilirmiş gibi geldi bana.

İkincisi yüz ifadesi. Madem bir high-key tarz tercih ettik, model niye dudak büker? Niye gülmez? Şart mıdır, değildir elbet tercih fotoğrafçınındır ama eskilerin deyimiyle, mütenasip olanıdır. Bu fotoğraf, doğal renkleriyle daha başarılı olabilirmiş gibi geldi bana.
Atalay bey yorumunuz için çok teşekkürler.. Faydalı bir yorum şahsıma.. Bu fotoğraf ilk high-key fotoğrafım. Onun için buraya koyup "doğru mu yapmışım yanlış mı?" öğrenmek istedim. Uyarılarınızı dikkate alıcam. Çok teşekkürler