Alıntı tunapala Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@caxcan

Bence bu fotograf biraz hatira biraz deneme amacli cekilmis bir fotograf. Bilmiyorum yaniliyormuyum?

Bir teknik denenmis ve basariyla uygulanmis. Ancak teknigin denenmesine fazla konsantre olunmus Fotografta agirligi olmasi gereken olan obje kucuk kalmis, dolayisi ile arka plan olmasi gereken alan ritmi ve hareketliligi ile objenin nune gecmis hatta objenin o fotograf ait olmadigi hissi uyanmis.

Bu arada Teknik uygulama basarili ancak teknigin kompozisyonla birlikte uygulanmasi eksik. Birincisi yukarida soyledigim kucuk kalma durumu. Ikincisi ise bu tarz calismalarda tercihen onunden daha kisa bir obje gecerek sabit objenin tabiri caizse fotografin icine yedirilmesine katki bulunmasi ve/veya fotgrafta baska tamamlayici sabit objeler kullanarak yapistirilmis etkisinden kurtulmak gerekir.

Portrelerde onun ve arkanina yrilmasi iyidir ama herseyin fazlasi zarar (ıyi uygulanmis bir teknigin bile)

@Memolitaa
3. Elestiri

Fotograf minimalistilge gidip gelmis gibi duruyor. Guzel konu guzel dusunumus bir plan ancak sanriim tecrube burada devreye girmis. Yada sizin drumunuzda tecrube eksikligi. BU kadraji da uzaktan cekip adami alti nolyaya koymus lsaniz bence cok basarili bir kare cikabiilrdi. Yada daha yakinlasip. Fotografta rahatsiz eden durum su an icin arada kalmis hissi. Onun disinda bir kareyi tekrar tekrar deneyin, oynayin, bozun yeniden cekin farkli acilar deneyin. Yani kareyi arastirin. model ile gidiyorsaniz bunu yapma sansiniz daha da cok. Ondan sonra da hepsini sanki cok kotu fotograflarimis gibi elestirin. Butun detaylara bakin kesilen kus kanadina, kaybolan ayaklara, geminin ucua vs... En az elestirdiginizi niye elestiremediginizi dusunerek tekrar elestirin. Bu sizin kendinizi gelistirmenize katki saglar kanaatindeyim.

SAygilar.

aslında evet bu fotoğrafı çekerken yanıma bir arkadaş geldi ona gösterme mahiyetinde çektiğim bir fotoğraf. onun için dediğiinz gibi sadece tekniğe konsantre olunmuş bir fotoğraf saygılar