Değerli arkadaşlar, birçok forumda şu anda bu durum konuşuluyor. her forumda bir çok insan foruma birşey katmak, forumda birşeyler paylaşmak yerine, forumda yer alan bilgileri sömürmeyi yada forumu bir alışveriş mercii olarak görmeyi tercih ediyor. en azından sömürdüğü konuyu hazırlayıp anlatanlara bir teşekkür bile etse , bugün forumumuz çok daha hareketli olur.

Canonturk sürekli takip ettiğim ve çok sevdiğim birkaç forumdan biri. başta Mert başgan olmak üzere,bilgi paylaşımında bulunan tüm arkadaşlardan çok şeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. çok fazla bilgim yok ama dilim döndüğünce konulara yorum yapmaya çalışıyorum. kendi çapımda çektiğim fotoğrafları paylaşarak - başkalarının gözünden eksiklerimi görmeye çalışıyorum. ama işte birçok arkadaşımız bunu yapmıyor. forum sadece bilgi sömürme ve bir alışveriş mercii olmaktan nasıl çıkar? bence bunu düşünmeliyiz.
Mesela bence sağ altta bulunan Like butonunu böyle yanar döner bir hale getirebiliriz. Daha çok dikkat çeker ve belki konuların en altına konuyu açan kişi için Emek Saygı Gerektirir Lütfen Beğene Basın gibi bir uyarı koyup, bilgi sömürüsünde bulunan arkadaşları biraz daha faal hale getirebiliriz.
Yarışma yada konu belirleyip paylaşım yapma gibi durumlar olabilir ama onlar da bir süre sonra tıkanacaktır ve tıkanmıştır da.
Tabii bunlar daha önceden denenmiş şeyler olabilir. yada zorla insanlara birşeyler yaptıracak dayatmalar sunmak hoş olmayabilir. benim kişisel görüşlerimdir.
Eğer forumu daha faal ve aktif hale getirmek adına üzerimize düşen görevler varsa veya olursa ben seve seve yerine getirmeye razıyım arkadaşlar.

daha canlı daha aktif bir forum dileğiyle. herkeşe iyi forumlar