Alıntı mustafanazif Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"aynı megapiksel iki kamera, biri FF diğeri crop faktör; aynı lens aynı diyafram aralığı ile aynı noktadan tripod üzerinden çekim yapıyorsun"

sonuç ne olur azizim?

kısa ve net cevap lütfen : )
Abi Cumartesi bunu deneyeceğim. Gerçi Mark II ile emaneten kullandığım 550D aynı çözünürlük üretmiyor. Fakat makineleri değiştirirken sakarlıkla platformu milimlik oynatmak dahi sonucu değiştirebilir. Lâkin sorunun yanıtı bence kesinlikle (lensler aynı ise ve makinelerin bayonet kısımları, gövde yapıları aynı ise yani sensörün objektife uzaklığı aynı olacaksa üstelik ikisi de ideal ışıkta sensör duyarlılığı fark etmeksizin çekilecekse) aynen o meşhur temsili fotoğraftaki gibi olur.

FF ile daha geniş bir kadraj. O görüntünün ortasından kırpılmış sonuçta 2 boyuta o görüntüyle aynı ebatta yansımış merkezden kesik (büyütülmüş) merkez/A-PSC görüntüsü. Mesele 2 boyuta hangi ebatta kaydedilecekleri yahut basılacakları. Aynı ebatta bu işlem yapılmalı istediğin teste göre.

18MP bir FF bir de çarpanlı aletle testi yaptığımızı farz edelim..

FF sensörün kaydettiği görüntü optik zorunluluktan kenarlara doğru biraz daha netsiz olacağından crop sensörün çektiği görüntüde (FF'de yer alan kısım bakımından) keskinlik toplamda daha muntazam olacaktır. Yani FF ile çektiğimizden, croplu da çektiğimizi elle kesersek o artık 18MP değil daha düşük kaliteli bir görüntü olacaktır. Bu ikisi kıyaslanırsa oluşacak sonuçtan bahsediyorum. Fakat bire bir; (sensörde crop ve FF) yani elle FF'den kırpmadan çekim olarak mukayese edersek aynı megapiksel aynı kalitede iki fotoğrafımız olur. Bunları aynı oranda büyüttükçe aynı miktarda deforme olurlar..