CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 77 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree7Likes

Konu: Ses çözümleri (Rode, Zoom H4N)

  1. #41
    yucelozel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Yücel ÖZEL
    Makina:
    https://kit.co/yucelozel/my-equipments
    Üyelik tarihi
    25.June.2011
    Nereden
    Fethiye, Turkey
    Mesajlar
    625

    Standart

    Ben bir arkadaşta görüp inceleme fırsatı bulmuştum birkaç topictede akustik gitarla 550D ye line girip yaptığım kaydı paylaşmıştım. Aletin üstünde lo-pass filter ve compressor gibi özellikler var , ve aynı zamanda alt kısmında XLR ve çivi jak gibi girişleri yapabileceğimiz 2 tane combo jack girişi var(stereo ve çoklu kanal çözümleri için süper ve kompakt bir çözüm bana göre), kendi üzerindeki xy dizilimli mikrofonlar dahil 4 kanal mikrofon kaydı aynı anda yapabiliyorsunuz ben çok beğendim müzisyenler için içinde metronom bile bulunuyor minik bir multi tracker bile diyebiliriz bu cihaz için bence aynı fiyata alınacak bir mikrofondan test etmedim ama daha fonksiyonel geldi bana açıkçası.










    Konu yucelozel tarafından (28.April.2012 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.

  2. #42
    experiment67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Erman Kozak
    Makina:
    Canon (full frame)
    Üyelik tarihi
    23.April.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    286

    Standart

    sony pcm-m10 229$
    zomm h4n 299$
    tascam DR-100 269$

    piyasada bir çok ürün var. bir çok yabancı forumlarda zoom h4n'den bahsedilmiş peki neden sony ve tascam gibi firmalarla ses karşılaştırması yok zoom'u ön plana çıkaran şey nedir?
    bu konuda pek bilgim yok.
    Fotoğraf makinesinde en büyük etmen sensör boyutu iso ve pratiklik. Ses kayıt cihazında neye bakmalıyız teknik özellikleri aşağı yukarı hepsinin aynı











  3. #43
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    ibrahim
    Makina:
    Canon 6D + Tamron 24-70mm F2.8 + Sigma 35mm f1.4 Art + Canon 100mm F2.8 Macro L + Canon 85mm f1.8 + Canon 50mm f1.8 Fujifilm X-T2 + 18-55 f2.8-4
    Üyelik tarihi
    30.April.2010
    Nereden
    Ankara
    Mesajlar
    54

    Standart

    Rode X/Y Stereo on-camera Microphone adlı ürünü internetten almayı düşünüyorum. Bu ürünün çakma filan olma olasılığı nedir? Var mı bunların çakması?











  4. #44
    serkanoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    serkan kaçmaz
    Makina:
    Canon Eos 7D
    Üyelik tarihi
    20.April.2012
    Nereden
    Kadirli, Osmaniye, Turkey
    Yaş
    43
    Mesajlar
    230

    Standart

    Rode videomic siparişi verdim ve pazartesi elimde olacak. Büyük beklentim yok ama en azından dahili mikrofona oranla daha iyi işler çıkartacağını umuyorum. Kullananlar genelde amatörün biraz üstü diye nitelendiriyorlar. Umarım hayal kırıklığı yaşamam.










    İlk kısa filmim

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  5. #45
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Kubilay Ceylan
    Makina:
    Canon 60D EFS 18-135mm
    Üyelik tarihi
    05.December.2011
    Nereden
    Erzurum
    Mesajlar
    4

    Standart

    merhaba ömür bey, yazdığınız yazıyı yeni gördüm. ve cevap yazmak istedim. ben de kendi imkanlarımla belgesel çekmek istiyorum ve bu konu üzerine yaklaşık 1 senedir nette dslr video çekimi ve ses çözümleriyle alakalı video izleyip kaynak araştırıyorum.

    size önerim: shotgun mikrofon olarak rode sitereo videomic pro, yaka mikrofonu olarak amazon.com'da 22 dolara satılan azden ex503 veya atr3350 yaka mikrofonu ekonomik çözüm olacaktık. bir de zoom h4n kayıt cihazı kullanarak dual system ses kaydı yapmanızdır. ayrıca bir de sesteki hışırtı, cızırtıyı yok etmek için preamp cihazı olarak juicedlink ds214 (144dolar) kullanmanız. yani ilkö önce dslr makinaniza juiced link ds 214, zoom h4n cihazı juiced likn ds214'e, yaka mikrofonları azden ex503ü veya atr3350 yi zoom h4n'e bağlayarak kesinlikle profesyonel kalitede ses elde edebilirsiniz hem de elde ettiğiniz sesi post productionla uğraşmadan eşzamanlı olarak elde edebilirsiniz. sırasıyla cihazları nasıl bağlamanız gerektiğini yazıyorum

    yaka mikronunu zoom h4n'e bağlayın
    zoom h4n'i juicedlink ds214'e,
    juicedlink ds214'ü mark II'ye bağlayın.

    amazon fiyatı olarak juiced link ds214 144 dolar. bhphoto.com'da da aynı fiyat.
    zoom h4n 260 ile 305 dolar arasında satılıyor.
    azden ve audio technica 3350 yaka yani lavalier microphonelar ise 20 ile 22 dolar civarında.
    shotgun mik olarak rode stereo videomic pro (stereosu olsun) 300 dolara satılıyor. amerikaya giden arkadaşınız varsa ısmarlayabilirsiniz ancak tabi bir de şunu sormak lazım bu kadar bütçeniz var mı? bir de bu bütçeye amerikadan alacağınız için yüzde 8 veya 10 vergiyi ekleyin. çünkü amerikada kdv 8 ile 10 arasında. ben amerikaya giden arkadaşınıza ısmarlayacağınızı varsayarak bizim türk gümrük vergisi ve shipping ücretini koymuyorum yani. bu durumda sizin ses sistemi için harcayacağınız miktar
    144 + 300 + 22 + yuzde 10 vergi = yaklaşık 510 dolar yani 995 TL yani 1000 TL harcayarak bu işi çözebilirsiniz.

    eğer o kadar bütçeniz yoksa ben size mark II'ye magic lantern adlı yazılımı kurup, AGC özelliğini OFF yapıp, yaka mikrofonu azden veya audio technica 3350yi de MARK II'ye bağlayıp bu işi 25-30 dolara çözmenizi öneririm. teşekkürler.











  6. #46
    Çaylak Üye

    Status
    Offline
    İsim
    Kubilay Ceylan
    Makina:
    Canon 60D EFS 18-135mm
    Üyelik tarihi
    05.December.2011
    Nereden
    Erzurum
    Mesajlar
    4

    Standart

    Alıntı cevikatmaca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar,

    5D MarkII ile prodüksiyonun şartlarına göre;

    JuicedLink DT454 cihazı ile Rode NTG2'yi veya NTG3'ü kombine kullanıyorum,

    veya,

    ZoomHN4'e yine her iki shotgun'dan birini takıp kullanıyorum.

    Temel fark şu; ekipte profesyonel bir sesçi varsa, zoom ve shotgun'ı kendisine teslim edip, asıl işim olan görüntüye ve oyunculuk performansına odaklanıyorum. Bu tarz bir yapım zaten büyük olasılıkla bir kurmaca oluyor ve zaman darlığı veya telaş görece yaşanmıyor.

    Eğer belgesel gibi zamanı dikkatli kullanmak gereken bir işse veya bütçe sesçi dahil etmeye yetmiyorsa sesi Juiced Link ile ayarlayıp, bir yandan kulaklıkla dinleyerek doğrudan 5D'ye yazdırıyorum. Bu durumda bir yandan sese dair konulara dikkat ve enerji harcamak durumunda kalınıyor.

    Yalnızca Zoom HN4'e salt mikrofon muamelesi yapmak ise sadece belli durumlarda mümkün fakat bu çekim şartları nadiren oluşur. Herhangi bir sette mutlaka mono ya da stereo bir shotgun ve bir-iki tane yaka mikrofonu zaten olmalıdır. DSLR çalışılmıyorsa bile XLR girişleri olan bir camcorder ile çalışmak, shotgundan gelen ses verisini portatif bir mikser veya pre-amp ile kuvvetlendirmek ve ayarlamak elzemdir. Çok zorda kalınırsa, kamera üzerindeki birkaç basit ayarla idare edip, shotgun kablosunu doğrudan kameraya girmek mümkündür ancak, kameramana aynı zamanda sesçi muamelesi yapmak zorunda kalırsınız. Özetle, hangi kamera segmentiyle çalışırsanız çalışın; konuşmanın işin içine girdiği drama tarzı işlerde; bir mikser, birkaç farklı tipte mikrofon ve iyi bir SESÇİ şarttır. Belgesel gibi bir yapımsa, çok dikkatli olmak koşuluyla on-camera mic tarzında (rode video mic veya zoom HN4'ü doğrudan kameraya takıp, konuşmacıyı veya aktüel olayı kaydedebilirsiniz. Bu durumda işi ancak "kurtarabilirsiniz". Fakat iyi bir sesçinin ve kaliteli bir shotgun mikrofonun bir filme katabileceği dramatik artı değerlerin tümünü göz ardı etmiş olursunuz.
    merhabalar cevik bey.
    ben izmirden halil. forumdaki yaziniz ilgimi cekti. bu konuda baya bilgili oldugunuz belli. 60D makinam var ve belgesel çekmek istiyorum. size birkaç sorum olacak. amazon.com'dan zoom h4n ısmarladım. bir de azden ex503 veya atr3350 yaka mikrofonu alacagim. zoom h4n hala elime gecmedi. her neyse simdi size sorum.

    es zamanli olarak yaka mikrofonundan gelen sesi zoom'a zoom'u da dslr'a bağlamak istiyorum daha temiz ses almak için. siz kullanan birisi olarak kablo bağlantırını sırasıyla nasıl yapıyorsunuz. yani hangi kabloyu hangi girişe takıp güzel ses kaydediyorsunuz. cevap yazarsanız sevinirim.

    mantık olarak yaka mikrofonundaki sesi zoom' a aktarıp , zoom'dan süzülen sesi dslr'ın external mik girisine takmak lazım. dogru mu? ancak hangi kablo kullanacagim? hangi kabloyu hangi girise takacagim bilmiyorum. yaka mik 3.5mm jack girisine sahip oldugunu biliyoruz. yaka mik 3.5mm jackini zoom'un hangi girisine takmak lazım? zoom'dan da hangi cikistan nasıl kabloyla dslr'ın external mikine göndermek lazım. sırasıyla tarif eder misiniz. tesekkur ederim. cok sagolun simdiden. bilginizden faydalanmak isterim.











  7. #47
    Dewo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağlar ÇALI
    Makina:
    5DII / 5DIII / 6D
    Üyelik tarihi
    04.June.2011
    Nereden
    Bursa
    Mesajlar
    351

    Standart

    Alıntı akrebik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba ömür bey, yazdığınız yazıyı yeni gördüm. ve cevap yazmak istedim. ben de kendi imkanlarımla belgesel çekmek istiyorum ve bu konu üzerine yaklaşık 1 senedir nette dslr video çekimi ve ses çözümleriyle alakalı video izleyip kaynak araştırıyorum.

    size önerim: shotgun mikrofon olarak rode sitereo videomic pro, yaka mikrofonu olarak amazon.com'da 22 dolara satılan azden ex503 veya atr3350 yaka mikrofonu ekonomik çözüm olacaktık. bir de zoom h4n kayıt cihazı kullanarak dual system ses kaydı yapmanızdır. ayrıca bir de sesteki hışırtı, cızırtıyı yok etmek için preamp cihazı olarak juicedlink ds214 (144dolar) kullanmanız. yani ilkö önce dslr makinaniza juiced link ds 214, zoom h4n cihazı juiced likn ds214'e, yaka mikrofonları azden ex503ü veya atr3350 yi zoom h4n'e bağlayarak kesinlikle profesyonel kalitede ses elde edebilirsiniz hem de elde ettiğiniz sesi post productionla uğraşmadan eşzamanlı olarak elde edebilirsiniz. sırasıyla cihazları nasıl bağlamanız gerektiğini yazıyorum

    yaka mikronunu zoom h4n'e bağlayın
    zoom h4n'i juicedlink ds214'e,
    juicedlink ds214'ü mark II'ye bağlayın.

    amazon fiyatı olarak juiced link ds214 144 dolar. bhphoto.com'da da aynı fiyat.
    zoom h4n 260 ile 305 dolar arasında satılıyor.
    azden ve audio technica 3350 yaka yani lavalier microphonelar ise 20 ile 22 dolar civarında.
    shotgun mik olarak rode stereo videomic pro (stereosu olsun) 300 dolara satılıyor. amerikaya giden arkadaşınız varsa ısmarlayabilirsiniz ancak tabi bir de şunu sormak lazım bu kadar bütçeniz var mı? bir de bu bütçeye amerikadan alacağınız için yüzde 8 veya 10 vergiyi ekleyin. çünkü amerikada kdv 8 ile 10 arasında. ben amerikaya giden arkadaşınıza ısmarlayacağınızı varsayarak bizim türk gümrük vergisi ve shipping ücretini koymuyorum yani. bu durumda sizin ses sistemi için harcayacağınız miktar
    144 + 300 + 22 + yuzde 10 vergi = yaklaşık 510 dolar yani 995 TL yani 1000 TL harcayarak bu işi çözebilirsiniz.

    eğer o kadar bütçeniz yoksa ben size mark II'ye magic lantern adlı yazılımı kurup, AGC özelliğini OFF yapıp, yaka mikrofonu azden veya audio technica 3350yi de MARK II'ye bağlayıp bu işi 25-30 dolara çözmenizi öneririm. teşekkürler.



    Uzun zamandır kafamı kurcalayan konuya en ekonomik ve pratik çözümü önermişsiniz teşekkür ediyorum.










    Canon 5D mark III
    Canon 5D Mark II
    Canon BG-E6

    Zenitar 16mm F2.8 (Fish Eye)
    Sigma 35mm F1.4 Art
    Canon 50mm 1.2L
    Canon 24-70 F2.8L
    Canon 100mm 2.8L
    Canon 600EX-RT
    Yongnuo YN-565EX (x2)
    Yongnuo YN600
    Yongnuo RF-603C II
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  8. #48
    serkanoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    serkan kaçmaz
    Makina:
    Canon Eos 7D
    Üyelik tarihi
    20.April.2012
    Nereden
    Kadirli, Osmaniye, Turkey
    Yaş
    43
    Mesajlar
    230

    Standart

    Uzun uzun araştırdıktan sonra fofografium'dan Zoom H4N aldım. Rode videomic'den sonra, çölde kalan kişiye bir bardak su verirsiniz ya işte öyle...










    İlk kısa filmim

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  9. #49
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Migren Film
    Makina:
    Canon 5D Mk III
    Üyelik tarihi
    06.January.2013
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    24

    Standart

    Nasil bir cekim yapacaginiza gore degisir fakat alacaginiz mikrofonu kamera uzerine baglayacaksaniz eger hic almayin daha iyi.
    Kisa film vs icin soyluyorum en iyi ses 45 derece aciyla alinan sestir shotgun mic + boom cubugu olarak.oteki turlu dip ses vs ile ugrasmak zorunda kalirsiniz.
    yakalar pahali..zoom h4n ve diger kayitcilar hepsi ayni isi gorecektir phantom lu olani secmeli











  10. #50
    gurkan19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gürkan SAYLAN
    Makina:
    Canon EOS 60D
    Üyelik tarihi
    27.May.2012
    Nereden
    Çorum
    Yaş
    32
    Mesajlar
    44

    Standart

    ürünü düşünenler için TR'de beklemeden almak mümkün sanırım
    Zoom H4N Ses Kayıt Cihazı - Müzik - Hepsiburada.com










    www.facebook.com/GrknArt

  11. #51
    Canonturk Yazarı

    Status
    Offline
    İsim
    Kutay Kösem
    Makina:
    var
    Üyelik tarihi
    10.August.2009
    Nereden
    oradan
    Mesajlar
    796

    Standart

    2 gündür zoom h4n sahibiyim, cidden çok etkilendim aletin hassaslığı ve kalitesinden. kendi mikrofonlarının iyi olduğunu biliyordum ama bu kadar iyi olacağını hiç tahmin etmemiştim. Aslında merak edenler varsa kendi video serimde bir bölümü o aletin kendimce incelemesine ayırabilirim.










    Ahmet Yeşil likes this.

  12. #52
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Feridun Gürsoy
    Makina:
    550d
    Üyelik tarihi
    24.May.2012
    Nereden
    Istanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    69

    Standart

    Merak edenler listesinin başına yazın beni (:











  13. #53
    Canonur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Onur
    Makina:
    5D MARK II
    Üyelik tarihi
    22.February.2012
    Nereden
    Istanbul
    Mesajlar
    200

    Standart

    İki gündür Zoom H4N kullanıyorum.Beni oldukça sevindirdi.
    Asagıda test ettigim gibi kalbimin sesini bile dinleyebildim.Harikulade.


    http://www.canonturk.com/vbulletin/d...tml#post291419











  14. #54
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    NAR AJANS
    Makina:
    Canon 60D
    Üyelik tarihi
    06.February.2013
    Nereden
    Mardin
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2

    Standart

    Selâmlar,

    Canon 60D'ye uyumlu, sokak röportajları ve basın toplantılarında konuşmacının önüne bırakılabilecek bir mikrofon arıyoruz. Bunu fotoğraf makinesine nasıl entegre edebiliriz? (Kablosuz olması gerek sanırım.)

    Yardımcı olur musunuz?











  15. #55
    noisim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Eray Durmuş
    Makina:
    Canon 7D
    Üyelik tarihi
    01.December.2012
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    266

    Standart

    Alıntı narajans Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selâmlar,

    Canon 60D'ye uyumlu, sokak röportajları ve basın toplantılarında konuşmacının önüne bırakılabilecek bir mikrofon arıyoruz. Bunu fotoğraf makinesine nasıl entegre edebiliriz? (Kablosuz olması gerek sanırım.)

    Yardımcı olur musunuz?
    kablolu da olabilir o sizin belirleyeceğiniz estetiğe ve çekim şartlarına bağlı yani uzak mesafeden kablo çekmek vs sıkıntı olabilir. telsiz el mikrofonlarını kullanabilirsiniz. receiver dan kameraya giriş kablosunu ayarlamanız yeterli olur. ama şöyle bir sorun var ben 7d kullanıyorum ve sesi doğrudan makineye bağladığım zaman dip ses oluşuyor yani temiz bir ses olmuyor. bu nedenle ses kayıt cihazı almanız lazım ve daha sonra senkron düzenlemesi yapmalısınız. zoom h4n ve tascam dr100 ben tascam kullanıyoum. umarım yardımcı olmuşumdur. (dip ses için forumda daha önce bir frekans yüklenip giderildiği yönünde bişeyler okumuştum ama çözemedim. araştırabilirsiniz)











  16. #56
    Canonturk Yazarı

    Status
    Offline
    İsim
    Kutay Kösem
    Makina:
    var
    Üyelik tarihi
    10.August.2009
    Nereden
    oradan
    Mesajlar
    796

    Standart

    Sequence 01 1 - YouTube

    Bu da benim zoom h4n ile yaptığım bir deneme
    Video herkese açık değil, sadece paylaştığım yerlerdeki insanlar görebilecek











  17. #57
    saitalierisek
    Guest

    Standart

    Zoom h4n ve Rode Ntg-2 kullanıyorum. o kadar mutluyum ki bilemezsiniz. tek tavsiyelerim diyebilirim











  18. #58
    MyEsad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ferhat Erdem
    Makina:
    Nikon D810
    Üyelik tarihi
    11.April.2013
    Nereden
    Sakarya
    Mesajlar
    167

    Standart

    Arkadaşlar uygun fiyata ve güvenilir şekilde nereden alınabilir bu mikrofonlar?
    Ben de Rycote Videomic düşünüyorum.










    editing on iMac ...

  19. #59
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ed Zeddmore
    Makina:
    Canon 5D Mark III, Nikon D4
    Üyelik tarihi
    07.December.2013
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    1

    Standart

    öncelikler herkese iyi günler elimden canon eos 650d var fakat şöyle bir sorun var. video çekerken kameranın dahili mikrofonunu kapatmak ve elimde olan harici mikrofonu kullanmak istiyorum fakat sesi kapattığımda harici mikrofon için olan girişinde sesi kapanıyor. bir çok yerde aradım bu soruma cevap bulamadım acil bir yardıma ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler herkese iyi günler dilerim.











  20. #60
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Ertuğrul S.
    Makina:
    Sony A7RII
    Üyelik tarihi
    02.October.2011
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    107

    Standart

    İç mekanda http://us.123rf.com/400wm/400/400/ny...ce-smiling.jpg linkteki görüntüye benzer bir açıyla yaklaşık 3-4 dakikalık konuşma görüntüsü çekiceğim.Çekimleri 5d mark 2 ile gerçekleştireceğim.Açıkçası sesi de makineye kaydetmek istiyorum senkronla uğraşmamak için.Mikrofon için Zoom H4N almak yeterli olur mu ? Konuya ne kadr mesafeden sonra ses kalitesinde düşme başlar. Ürünün kutusundan çıkan aparatlar direk dslr ye bağlamaya imkan veriyor mu vermiyorsa bu aparatları türkiyede bulabilir miyim ?











Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •