CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 35 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree14Likes

Konu: Yeni lens mi Yoksa Yeterlimi

Konulanmış Görüntüleme

  1. #10
    Huysuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CT İstanbul Avrupa Yakası Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Huysuz Adam
    Makina:
    Nikon D600
    Üyelik tarihi
    07.November.2009
    Nereden
    İstanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    903

    Standart

    Alıntı macropolo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    17-50, 24 105 ve nihayet 15-85 kullanan birisi olarak söylüyorum, crop makine için tüm bu lenslerin içinde en iyisi 15-85 dir. Keskinlik açısından hepsinden iyidir. Kullanmadan konuşmamak lazım, Eğer 15-85 e alternatif istenirse paraya kıyıp 17-55 2,8 IS USM almak gerekir. İki lensinde artıları eksileri var fakat 15-85 netleme hızı olarak Tamron 17-50 den, keskinlik olarak da canon 24-105den daha keskin bir lenstir.
    15-85 kullanmadım dogrudur fakat ilk cıktıgında cok inceledim almak icin, öncelikle hiç bir review'de 24-105'den keskin olduğunu görmedim. Evet crop makina için ideal acıdır dogrudur.Ama iş keskinlik-CA,Body kalitesi v.s. ne gelince 24-105'e yaklaşamaz. Bu kesinlikle incelediğim forumlar, yorumlardan oluşmuş sahsi fikrimdir.

    Netleme hızı konusnda 17-50'nin birinci serisinden hızlı olabilir (birebir karşılaştırmadım bilemiyorum), zaten tamronun birinci serisi 17-50'yi hiç sevemedim düşük ışık koşullarında birkaç kez kullanmak durumunda kaldım, netlemesi beni deli etmişti. Fakat 2nci seriden hızlı olduğunu düşünmüyorum.

    Yine şahsi fikrim incelediğim kadarı ile kendi kanaatimi ortaya koyarak malesefki benim onerilerim arasında 15-85 arka sıralarda yer alacaktır.
    Açıkcası Canon'un urettiği lenslerde L serisi ve prime dısında gerçekten başarılı buldugum lens yok.(Suan aklıma gelmeyen belki istisna cıkar, birileride hatırlatır zaten)

    Tekrar kendi fikrim olarak altını çizerek belirteyim 15-85 Crop makina için tak-gez'de en ideal açıya sahip, fakat sadece acıya. Aynı paralara hatta daha ucuzlarına daha keskin, hızlı v.s. lens bulunmaktadır.

    Yanlış anlaşılma olmasın diye mesajı tekrar düzenlemek istedim, siz bu lenslerin hepsini kullandığınız ve kendi deneyiminiz olduğu için tabiki sizin söyledikleriniz sizin için doğrudur. Ben kendi sahsi fikirlerimi belirttim.
    Konu tartışmaya girmesin diye ozellikle yazıyorum çunku ne olursa olsun herkesin kendi kullandığı urun herzaman en iyisidir, memnundur ki kullanıyordur zaten.










    Konu Huysuz tarafından (05.November.2013 Saat 22:38 ) değiştirilmiştir.
    Parmak Cenneti Gösterdiğinde Parmağa Bakan Ahmaktır...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •