Alıntı Selçuk Küçükdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Halil

öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi şeyleri affetmek muhatabı olan mağdurun hakkıdır. bu tipte bir suçluyu affetmek, affetmemek kimseye düşmez.

bunu neye dayanarak söylüyorsun kardeşim.

Başınıza gelmediğini düşünüyorum,çünkü böyle bi olay gelse(Allah korusun) bu kadar rahat bu cümleleri kurabileceğini sanmıyorum.
3 Yaşındaki kız çocuğuna veya erkek çocuğuna tecavüz eden bir adamı ne ben affederim nede Allah affeder.
aldığım eğitime ve yaptığım işe dayanarak söylüyorum sevgili selçuk, beşeri ve islami hukuk aksini söylemiyor. bir suç var ise bunda affetme veya etmeme hakkı sadece o suçtan zarar gören veya muhatabı kişi olan mağdurdadır. dolayısı ile örneğin senin komşunun kızını oldüren bir kişi var, senin bu davada (şahit değil isen) kan parasında hakkın olmayacağı gibi kişiyi affetme veya etmeme hakkın maalesef ki yok. beşeri açıdan zaten adam cezasını almış ve paşa paşa yatıyor.
allahın affedip etmeyeceği ise zaten ve doğal olarak kula vazife değil, o allah fatiha suresinde bahsettiği gibi "(bütün borçların ödeneceği) hesap gününün sahibidir". kime rahmet / mağfiret edeceği kendi işidir, kulun maarifetinde olan bir durum değildir.

aydın tuna 'nın dediği gibi hepimiz okumuş insanlarız; yalnız aydın gibi gönül rahatlığı ile hepimiz eğitimliyiz diyemiyorum! eğitimli bir zihin aslını astarını bilmediği bir kişiye basmakalıp önyargılarla olduğundan daha fazla ceza vermeye kalkmaz.