haberi yayınlayarak ayrı bir kişilik hakkı ihlali yapıyorsunuz. bu konuya da onur kardeşim zaten değinmişti.
ben affetmekten bahsediyorum, siz kamu davasından. ben böyle adama fotoğraf göndermem demek o adama kin duymak gibidir. dava açılması veya takip edilmesi başka şeydir.
kamu davası zaten görülmüş, adam ceza almış içeride yatıyor. cinayet mağduru aile zaten affetse de kanunen yargılama yapılır. kamu davası için alt ceza limiti bellidir, mağdur talep etse de etmese de kamu yararına yargılama yolu işletilir. burada da turist kişinin ülkemizde davayı yakından takip etmesi mümkün olmadığı için kamu yararı adına yargı işletilmiş zaten.
mesele de zaten buradaki ince nokta, ceza almış ve tecrit edilmiş bir ortamda kendini düzeltmeye çalışan birine beter olsun diyerek yardım eli uzatmamak sorun!