CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 3 Toplam 4 Sayfadan BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 74 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 60 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree153Likes

Konu: "fotoĞraf gÖnderİn bana"

  1. #41
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk Küçükdere
    Makina:
    Canon 5D mk2
    Üyelik tarihi
    18.October.2010
    Nereden
    HATAY-DÖRTYOL
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,631

    Standart

    Yazma işini çok beceremesem de,okuduğumu anlıyorum diye düşünüyorum
    Abi,öcalanla aynı kefeye koyduğunu nereden çıkardınız.Adam düşüncesini açıkça yazmış
    Yazdıklarından benim anladığım,öcalan gibi aynı sebeplerden içeride yatan birisi ise bu şahıs,Vicdani muhasebenizi yapın demiş.
    Bence sonuna kadar haklı,ama bu bence
    Herkesin hayata ve olaylara bakış açısı farklı,sizin için kim olduğu,ne suç işlediği belki önemli olmayabilir,saygı duyarım ve duyuyorumda.

    Belkide ben arkadaşlar bu şekilde mesaj atmasalardı,konuyu tam okumadan adama fotoğraf gönderse idim.
    Sonrada bu adam ya çocuk istismarcısı ise,ya katil ise,ya terörist ise diye düşünmeye başlıyacaktım.
    En kötüsü de ya bu adam, benim arkadaşımı vede babasını öldüren o şer...siz ise,diye kendimi yiyecektim.











  2. #42
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Selçuk gözünü seveyim tüm mesajları bir oku.. "Öcalan istese gönderecekler göndermesin" yazılınca fikrimi söyledim, uydurmadım.

    Bu arada biri Allah korusun bana zarar verse elbette ona fotoğraf falan göndermem. Ama ona birileri fotoğraf gönderirse de ister hoşuma gitsin, ister gitmesin bu insanidir, makuldür. Hayat böyle bir şey.

    Canı yananlar hep üzünç ve kin duyacak. Öbür tarafta o mahkum tarifsiz başka acılar çekerken de hiç tanımadığı birileri ona küçük mutluluklar bahşedebilecek.. Grift acılardan, farklı dengelerden, mücadelelerden ve ruh hallerinden örülü bu muazzam şeyin, kimi zaman tragedyaların kimi zaman komedyaların örgüsü bütünlüğün ismi yaşam..

    Ve hiç bir kimse klasik dönem Fransız romanlarında (Balzac vs.) olduğu gibi salt iyilikler, salt kötülükler timsali değil. Sadece siyah yahut beyaz yok. Grinin binlerce tonunu taşıyoruz biz insanların her biri.. Gerçeği bu hoşumuza gitse de gitmese de..

    Ben iyiniyetimle bakmaya, birileri kötü önyargılarla bakmaya devam edecek. Delirmemek için yaşamda iyiliklere ihtimal tanımak bir yöntem olabilir. (Olmayabilir de. İyi düşünenlerin kazık yeyip, kötülüğün kazandığı da çok zaman vaki) Herkes kendi açısından haklı olacak. Yeter ki birbirimizi kırmayalım..










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  3. #43
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi şeyleri affetmek muhatabı olan mağdurun hakkıdır. bu tipte bir suçluyu affetmek, affetmemek muhatabı hariç kimseye düşmez. örneğin, kişinin babasını öldürmüş olsun, burada kısas hakkı önce eşinin, sonra çocuklarının hakkıdır. günümüz adalet sisteminde de kan parası denilen, yaşasaydı bu aileyi şu kadar sene geçindirecekti diyerek hesaplanan bir para vardır, bu ailenin muhataplığı ve hakkıdır; kimseyi ilgilendirmez ve kimseye bu konuda söz hakkı düşmez.

    velev ki bu adam katil olsun, benim bir yakınımı öldürseydi ben affederdim veya affetmezdim. ama şu an tarafsız bir duruşla gayet gönül rahatlığı ile adamın düzelme gayreti içinde olduğunu görüyorum. toplum olarak isteğine yardım etmek "sen düzelmek istiyorsan biz de yanında oluruz" demektir.

    bugün her büyük firmada %2-3 oranında hüküm giymiş kişi çalıştırma zorunluluğu vardır; neden? topluma kazandırmak için. dışarı ceza bitimi çıktığında aynı şekilde devam etmesini istiyorsanız kendini düzeltmeye çalışan bu adama yardım etmeyin. çıktığında tekrar cinayet işlesin!










    ibrahim, drcengiz, enesoz and 3 others like this.

  4. #44
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Bu arada cezaevindeki fotoğraf isteyen şahsın hüküm giydiği konuyu merak edenler mesaj atabilir. Kişisel verilerin ifşası kişilik haklarını ihlal anlamına geliyor. Lâkin yeniden yargılamaya ya da infaz etmeye kalkmamak şartıyla ve alenen ilan etmemek kaydıyla özelden mesajlaşabiliriz arkadaşlar. Selamlar..










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  5. #45
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Selçuk Küçükdere
    Makina:
    Canon 5D mk2
    Üyelik tarihi
    18.October.2010
    Nereden
    HATAY-DÖRTYOL
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,631

    Standart

    Abi adam diyor ki ; Öcalan yarın fotoğraf istediğinde göndermeyecekler,bu adama da göndermesinler.
    Siz bu cümleden bunu mu anlıyorsunuz ? ben mi yanlış anlıyorum arkadaşın yazdıklarını.
    benim anladığım;bu adam ya terörist ise bu kadar.
    tüm mesajları başından sonuna 3 defa okudum,kaçırdığım bir şey mi var diye.
    Tekrar söylüyorum,bakış açılarımız farklı.Sizin vicdanınızla benim vicdanım çok farklı.
    Dediğim gibi suçlardan yatıyorsa,ne olursa olsun bi bardak su bile vermem.

    Abilerim kardeşlerim isteyen göndersin istemeyen göndermesin,kimse kimseye niye gönderdin veya neden göndermedin diyemez.
    Benim düşüncem hiçbir şekilde değişmeyecek.suçu belli olana kadar tek kılımı bile kıpırdatmam.

    Halil

    öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi şeyleri affetmek muhatabı olan mağdurun hakkıdır. bu tipte bir suçluyu affetmek, affetmemek kimseye düşmez.

    bunu neye dayanarak söylüyorsun kardeşim.

    Başınıza gelmediğini düşünüyorum,çünkü böyle bi olay gelse(Allah korusun) bu kadar rahat bu cümleleri kurabileceğini sanmıyorum.
    3 Yaşındaki kız çocuğuna veya erkek çocuğuna tecavüz eden bir adamı ne ben affederim nede Allah affeder.











  6. #46
    tunapala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Fotografci vs...

    Status
    Offline
    İsim
    Aydin Tuna Palabiyikoglu
    Makina:
    Elde avucta kalmadi ne bulursam onu artik...
    Üyelik tarihi
    07.July.2010
    Nereden
    Los Angeles, CA
    Mesajlar
    4,591

    Standart

    Ideal dunyada Hukuk sisteminde temel olan bir sey vardir benim bildigim her sucun yazili bir cezasi vardir ayni bizim forum kurallarinda oldugu gibi. Bu ceza uygulandiktan sonra kisilere kendi elleri ile ceza vermek \ kisiye gore cezayi arttirmak soz konusu degildir. Sucluda olsa verilmis haklarda vardir. Posta almak, hediye almak cezaevinin ve kanunlar tarafindan belirlenmis diger haklardan yararlanmak mahkumlarinda hakkidir.

    Bu kisi terorist basi Apo olsa dahi...

    Bu noktada herkesin fotograflari kisieldir. Gonderip gondermemek kisiel tercihtir. gondermeme sebebi belli bir sucu islemis kisi ile muhatap olmamak ise kabul gorulebilir. Ancak cezasini arttirmak dahada cezalandirmak amacinda ise bu yanlistir. Gene bu durumun cevabi kisilerin kendi vicdan ve etiksel yaklasimlarinda saklidir.

    Malesef ulkemizde tecavuzculer \ siddet yanlilari sokaklara salinirken, Tororist baslari neredeyse bes yildizli otelde agirlanirken, obur tarafta baklava calan cocuk yillarca hapse mahkum edilebilmektedir. Bu durumun kisilerin ve toplumun vicdanini olumsuz etkiledigini soylersek sanirim yanlis olmaz. Bu eksik adalet yaklasimi ise tabii olarak kisilerde cezayi verme durtusu gelistirmektedir.

    Bunlar yasadigimiz gercekler olsa dahi genede kim oldugunu, neden cezalandirildigini, cezalandiridigi gunden bu yana ne gibi bir degisim gosterdigini veya gostermedigini bilmedigimiz bir kisiye karsi on yargili davranmak, spekulasyon yapmak dogru degildir. Bir kisiyi bilmeden tekrar yargilamak veya olma ihtimali var diyerek tohmet altinda birakmak veya en azindan haklarinda bir soru isareti birakarak toplumdan daha da uzaklastirmak, topluma geri kazanilma sanslarini azaltmak dogru degildir.

    Kisi hakkinda bilginiz yok ise susmak, bilgi istemek, arastirmak en dogrusu olacaktir. Bu bilgilerin isiginda kendi vicdaniniz ne gerektiriyorsa da o sekilde davranirsiniz.

    Kimse siz gndermek istemiyorsaniz sizden fotograf istiyor degil sonucta. Sizden talep edilmeyen dolayisi bir sey karsisinda cevap vermeniz dahi gereksizdir. Durum karsisinda sadece vicdaninizi ve etiksel etkendir.Fikriniz sizi ilgilandirir\ karar sizindir ve herkes belki begenmek degil ama saygi duymak zorundadir.

    Gondermek mi istiyorsunuz. Fikrinizi savunmak durumunda degilsiniz. Karar gene sizindir. Sizin etiksel anlayisiniz ve vicdaniniz etkendir.
    Ve gene herkes belki begenmek degil ama saygi duymak zorundadir.

    Ben mi ne yapacagim sadece beni ilgilendirir... bu tarz durumlarda kimseye ne yapacagini ve nasil yapacagini soylemek ne benim isimdir ne de gereklidir. Hepimiz egitimli, vicdani hur, ozgur kararlar alan insanlariz.

    Saygilar











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

    Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.

  7. #47
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Selçuk ben de diyorum ki Öcalan istese göndermem, ama bu adama gönderiyorum. Sebeplerini yukarıda yazdım. "Belki" ile insanları "terörist" ilan etmek toplumun genlerine işlemiş.. Adamın terörist, tecavüzcü olma ihtimaline binaen "gönderme" dendi mi başka çerçeveden bakan insan da kendince bu bakışın makul olmadığını anlatmaya çalışıyor.

    Ben de okuduklarımı anlayacak kapasitedeyim kendimce.. Daha da bir şey yazmam umarım konuya dair. Evet "bu arkadaşlar tecavüzcülere, katillere, teröristlere de fotoğraf gönderecek tiyniyette" diye düşünenleri de hayata karşı gard almışlıklarıyla baş başa bırakmak icap eder. Dediğim gibi fikirlerimin herkesçe doğru kabullenilmesi gibi bir beklentim yok. "Şunu yapmayacaklar bunu da yapmasın" tavsiyesine/ricasına/telkinine her ne ise idi tepkim.. Fotoğraflarım da yarın baskıdan geliyor bu arada potansiyel "Apo klonunun", "çocuk tecavüzcüsünün" (yakınları falan okursa tepki göstermesin, tırnak işaretleri tümüyle ironiye dair) eline geçecek bazı vicdanlar yanlış görse de

    Bir kaç kedi, Apollon Tapınağı, Manavgat Şelalesi falan .. Oradaki gariban/azılı suçlu/gardiyan/kader mahkumu/hak ettiğinden çok az ceza alan canavar vs. dileyen seyredebilir No problem










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  8. #48
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı Selçuk Küçükdere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halil

    öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi şeyleri affetmek muhatabı olan mağdurun hakkıdır. bu tipte bir suçluyu affetmek, affetmemek kimseye düşmez.

    bunu neye dayanarak söylüyorsun kardeşim.

    Başınıza gelmediğini düşünüyorum,çünkü böyle bi olay gelse(Allah korusun) bu kadar rahat bu cümleleri kurabileceğini sanmıyorum.
    3 Yaşındaki kız çocuğuna veya erkek çocuğuna tecavüz eden bir adamı ne ben affederim nede Allah affeder.
    aldığım eğitime ve yaptığım işe dayanarak söylüyorum sevgili selçuk, beşeri ve islami hukuk aksini söylemiyor. bir suç var ise bunda affetme veya etmeme hakkı sadece o suçtan zarar gören veya muhatabı kişi olan mağdurdadır. dolayısı ile örneğin senin komşunun kızını oldüren bir kişi var, senin bu davada (şahit değil isen) kan parasında hakkın olmayacağı gibi kişiyi affetme veya etmeme hakkın maalesef ki yok. beşeri açıdan zaten adam cezasını almış ve paşa paşa yatıyor.
    allahın affedip etmeyeceği ise zaten ve doğal olarak kula vazife değil, o allah fatiha suresinde bahsettiği gibi "(bütün borçların ödeneceği) hesap gününün sahibidir". kime rahmet / mağfiret edeceği kendi işidir, kulun maarifetinde olan bir durum değildir.

    aydın tuna 'nın dediği gibi hepimiz okumuş insanlarız; yalnız aydın gibi gönül rahatlığı ile hepimiz eğitimliyiz diyemiyorum! eğitimli bir zihin aslını astarını bilmediği bir kişiye basmakalıp önyargılarla olduğundan daha fazla ceza vermeye kalkmaz.










    enesoz and acg like this.

  9. #49
    gorkemkeser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    görkem keser
    Makina:
    canon eos 450 d
    Üyelik tarihi
    02.February.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    772

    Standart

    öncelike kavga falan çıksın diye yazmadım sadece kişisel fikrimi belirttim. Bende bir sıkıntı var ya da forumda her konuda olduğu gibi kendi düşüncenizde olmayan insana gereksiz bir tepki veriyorsunuz.

    1-) Özellikle bu adam hakkında konuşmadım. Hatta suçsuz olabileceğini bile belirttim
    2-) Apo örneğini vermem bu adamında terör suçlusu olabileceğini hatırlatmamdan kaynaklanıyordu. Kimseye kişisel bir yorum yapmadım ama apo fotoğraf isterse göndermeyecek birinin başka bir terör suçlusuna fotoğraf gönderebilme ihtimali bana biraz saçma geldi. Farkındaysanız bana diyorum.
    3-) Apo örneğini vermemin diğer sebebi suçunu çekmiş ve pişman olmuş insan vurgusunu yapmanız. Apo yarın çıkıp ben yaptıklarımdan çok pişmanım, geceleri uyuyamıyorum, bugüne kadar yaptıklarım yüzünde ömür boyu vicdanen büyük acılar çektim diyebilir. Ona da fotoğraf yollarsanız benim nazarımda bir sorun yok. Ha benim nazarımda bir sorun olup olmaması aslında umrunuzda olmamalı ben sadece merak ettim.

    4-) allah affeder konusunda değinmiyorum. allahla kul arasına girecek kadar manasız bir yorum yapmam. Ama şu örneği vermek zorundayım. bu dünyada bebeğe bile tecavüz eden insanlar var. Kimse kusura bakmasın ama 5 yaşındaki bir çocuğua tecavüz eden adamı o çocuğun ailesi affediyorsa eğer aynı şekilde aile de psikolojik tedavi görmeli ve hapis cezası almalı. Size affedilmesi mantıklı geliyorsa kusura bakmayın bu çok sapkın bir durum. Bu yüzden böyle bir suçluya fotoğraf göndermek evet benim gözümde sapkınlık. Ben yargılayamam diyorsunuz galiba ama ben kendi adıma böyle bir insana iyilik yapmam dedim. sizin vicdanınız beş yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden adamı affedecek kadar büyük olabilir, bu sizin iyililiğiniz. ben demek o kadar iyi bir birey değilim.

    üzerine basarak söyledim isteyen istediğini yapar. ben kendi fikrimi belirttim. o ilanı veren arkadaştan bağımsız yaptım yorumları. niye bu kadar uzadı bilmiyorum










    Canon EOS 450D | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II | Canon 50mm f1.8 II | Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM

  10. #50
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    *
    Makina:
    Canon EOS 50D - 60D
    Üyelik tarihi
    03.June.2013
    Nereden
    Edirne - Çorlu
    Yaş
    43
    Mesajlar
    71

    Standart

    öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi şeyleri affetmek muhatabı olan mağdurun hakkıdır.
    ölen kişinin kimsesi yoksa? ve kendisi de öldüyse? ne olacak? işte o zaman kamu davası giriyor işin içine kamu kim? biziz?



    Arkadaşlar konu saptıkça sapmış, herkes şahsi fikrini söylemiş, e haliyle herkesin fikri de birbirine uymadığı için rengarenk olmuş konu...
    denklem çok basit, hangi suç olursa olsun "-suçtan zarar gören- mağduru en yakınınız olarak düşünün" gönderir misiniz? gönderirseniz buyrun. "şahsi fikrimdir."

    Selçuk'un dediği gibi kimse kimseyi yargılamıyor burada herkes kendi fikirlerini beyan ediyor.

    Neyse daha fazla uzatmayıp netliğe kavuşturalım biraz konuyu... bu şahsın adı Ümit ÇELİK'tir.
    Suçu ve haberi de aşağıdadır...

    http://www.habervitrini.com/haber/alman-turisti-bogarak-oldurduler-120511/











  11. #51
    enesoz
    Guest

    Standart

    Canontürk Klasiği resital geçisi olmuş. Forum sessiz diyenleri utandırdı bu başlık.

    Aldığımız nefesi, verebileceğmizin garantisi yokken, insan nasıl kendinden emin olabiliyor ben hayret ediyorum. Hayatta insanın canını ciddi manada sıkan bazı yanlışları olmuştur. Bir hata ipe götürür, bir hata iflas ettirir, bir hatada babadan tokat yedirtir ve bir hatada vicdan mahkemesinde insanın kendisini mahkum eder, yer bitirir.

    Ben empati yaptım ve kendimi hapiste düşündüm. Mubarek ramazan ayındayız, az ve açıkta olanları anlayalım, nefis terbiye edelim diye sicak havalarda oruçlar tutuluyor. 1 Çınar yapragına bakarak 1 sene geçirebilir insan, onun çürüyüşünden, insan oğlunun çıkartmatığı dersleri çıkartabilir. Gönderebilirim, göndermeyebilirim bu benim vicdanımak kalmış.


    Mevlananın dediği gibi, gel ne olursan ol gene gel. Amaç insan kazanmaktır, hatalı diye uçurumdan itmek değildir.

    ( Şahıslara itaf edilerek yazılmamıştıri, sahsi fikrimdir. )











  12. #52
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı idilmiray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ölen kişinin kimsesi yoksa? ve kendisi de öldüyse? ne olacak? işte o zaman kamu davası giriyor işin içine kamu kim? biziz?
    haberi yayınlayarak ayrı bir kişilik hakkı ihlali yapıyorsunuz. bu konuya da onur kardeşim zaten değinmişti.

    ben affetmekten bahsediyorum, siz kamu davasından. ben böyle adama fotoğraf göndermem demek o adama kin duymak gibidir. dava açılması veya takip edilmesi başka şeydir.
    kamu davası zaten görülmüş, adam ceza almış içeride yatıyor. cinayet mağduru aile zaten affetse de kanunen yargılama yapılır. kamu davası için alt ceza limiti bellidir, mağdur talep etse de etmese de kamu yararına yargılama yolu işletilir. burada da turist kişinin ülkemizde davayı yakından takip etmesi mümkün olmadığı için kamu yararı adına yargı işletilmiş zaten.
    mesele de zaten buradaki ince nokta, ceza almış ve tecrit edilmiş bir ortamda kendini düzeltmeye çalışan birine beter olsun diyerek yardım eli uzatmamak sorun!










    Konu Halil Ibrahim Duran tarafından (26.July.2013 Saat 09:51 ) değiştirilmiştir.

  13. #53
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    *
    Makina:
    Canon EOS 50D - 60D
    Üyelik tarihi
    03.June.2013
    Nereden
    Edirne - Çorlu
    Yaş
    43
    Mesajlar
    71

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haberi yayınlayarak ayrı bir kişilik hakkı ihlali yapıyorsunuz. bu konuya da onur kardeşim zaten değinmişti.
    kamu davası zaten görülmüş, adam ceza almış içeride yatıyor. cinayet mağduru aile zaten affetse de kanunen yargılama yapılır. kamu davası için alt ceza limiti bellidir, mağdur talep etse de etmese de kamu yararına yargılama yolu işletilir. burada da turist kişinin ülkemizde davayı yakından takip etmesi mümkün olmadığı için kamu yararı adına yargı işletilmiş zaten.
    mesele de zaten buradaki ince nokta, ceza almış ve tecrit edilmiş bir ortamda kendini düzeltmeye çalışan birine beter olsun diyerek yardım eli uzatmamak sorun!


    yalnız haberi ben yayınlamadım gerekli öneri ve şikayetlerinizi linkten iletişim bölümünden haber sitesine yazabilirsiniz.










    Sevdi likes this.

  14. #54
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı idilmiray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yalnız haberi ben yayınlamadım gerekli öneri ve şikayetlerinizi linkten iletişim bölümünden haber sitesine yazabilirsiniz.
    burada yayınlamanızdan bahsediyorum. yoksa dün ben de okudum o haberi, hatta avukat olan arkadaşımız onur şahin ile özelden de konuştuk, haberi burada alenen yayınlamamaya karar verdi.










    enesoz likes this.

  15. #55
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    *
    Makina:
    Canon EOS 50D - 60D
    Üyelik tarihi
    03.June.2013
    Nereden
    Edirne - Çorlu
    Yaş
    43
    Mesajlar
    71

    Standart

    Alıntı Halil Ibrahim Duran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    burada yayınlamanızdan bahsediyorum. yoksa dün ben de okudum o haberi, hatta avukat olan arkadaşımız onur şahin ile özelden de konuştuk, haberi burada alenen yayınlamamaya karar verdi.

    o tamamen avukat arkadaşınızın kişisel görüşüdür, beni ilgilendirmiyor, suçu işleyen itiraf etmiş haberlere çıkmış siz neyin peşindesiniz halen ben onu anlamıyorum.










    Sevdi likes this.

  16. #56
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    TCK MADDE 136 - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (ASLİYE CEZA MAHK.)

    Eski mahkumiyet hükümleri, sabıka kaytları Yargıtay'a göre "kişisel veri" hükmünnde. Adli bir konuda 9 yıl önce haber niteliği gereği basında yayın yapılmış. Ceza kesinleşmiş, mahkum olunmuş, Ceza İnfaz Kanunu uyarınca ceza infaz ediliyor.

    9 yıl sonra "bu fotoğraf isteyen zat, şunu yapmıştı" diyerek burada kişisel verisini paylaşmanız hukuka aykırı! Benim görüşüm değil bu Yüksek yargı kararına, yargıtay içtihadına göre böyle durum..

    Lütfen anlamadığımız konularda mesleki bilgiye saygı gösterelim.

    Kaldı ki adı geçen şahsın, söz konusu şahıs olmama ihtimali var mı? Kesinlikle var. Kimlik bilgilerini kontrol etme şansınız oldu mu? Kimin görüşü olduğu önemli değil bu sitede hukuk kurallarına uymaya azami özen gösteriyoruz..

    Selamlar..










    Halil Ibrahim Duran and acg like this.
    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  17. #57
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    *
    Makina:
    Canon EOS 50D - 60D
    Üyelik tarihi
    03.June.2013
    Nereden
    Edirne - Çorlu
    Yaş
    43
    Mesajlar
    71

    Standart

    benim hukukçu olmadığımı nereden biliyorsunuz da

    "anlamadığınız konular diyorsunuz?"

    o maddede geçen kişisel veriler ile haberin zerre kadar lakası yoktur tamamen konu saptırtma peşindesiniz.
    orada birileri adam öldürüyor, sorun yok burada kişisel veri paylaşıyormuşuz vs beni hedef göstermeye çalışıyorsunuz...

    yapacağınız şudur, mesleki bilginizle birlikte gidin o haber sitesini dava edin 4 sene yesinler sizin hesabınıza göre akabinde evraka beni de eklettirin evraka burada paylaştım diye
    Kusura bakmayın ama Nöb. C.Savıcısı evrakı bile ikmalen ister. Komik olmayalım.











  18. #58
    bohemiantirad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör

    Status
    Offline
    İsim
    Onur Şahin
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark II, Olympus OM-D E-M5
    Üyelik tarihi
    28.November.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,897

    Standart

    Sayın meslektaşım üslubunuz hiç hoş değil. Sizi şikayet etme peşinde falan değilim. "Komik" olan yok, görüşlerimizi medenice tartışıyoruz.

    O şahıs olup olmadığı belli dahi olmayan bir kişiye dair mahkumiyet ilan eden haberi yayıp kişisel veriyi paylaşmak suça isabet edebilir. İsim-soyisim benzerliği olmadığından 0 kuşku duymadan suçlu ilan etmek hukukçuya yakışıyorsa sizin mesleki yetkinliğinize bırakıyorum.

    Topluma malolmuş kişilerin, politikacıların, kamuoyunu ilgilendiren kişilerin kişisel mazilerine ilişkin haberler, kriminal konular kamu faydası olduğu ölçüde tartışılabilir. Fakat ben olayım olmayayım bir şahsa ilişkin cezası çekmekte olunan bir konuya dair eski bir haberi paylaşır "bu adam geçmişte bunu yaptı" diye ilan ederseniz suç olma ihtimali mevcut. (Hele ki doğruluğunu somut ve net olarak tartma imkanınız yok iken)

    Velev ki haber doğru fakat "haberler çıkmış, itiraf etmiş" ile kişileri afişe etmek her şeyden önce MK anlamında kişisel hakları ihlal anlamına gelebilir. Bir hukukçu olarak "haberler çıkmış, adam itiraf etmiş" ile bunları yazabildiğinize inanamıyorum..










    "Öğrenmek Benim Mutluluğumdur.." (Orhan Hançerlioğlu)

  19. #59
    dr_james
    Guest

    Standart

    başlığı okuyunca üstad necip fazılın eserinden uyarlanan reis bey filmi aklıma geldi bir an.











  20. #60
    Halil Ibrahim Duran
    Guest

    Standart

    Alıntı dr_james Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başlığı okuyunca üstad necip fazılın eserinden uyarlanan reis bey filmi aklıma geldi bir an.
    "ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz"











Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •