CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree51Likes

Konu: Anne ben ekipman manyağı oldum !!!

Konulanmış Görüntüleme

  1. #17
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Bu başlığı açtığı için Aydın arkadaşıma teşekkürler. Böyle, hem de çarpıcı bir başlıkla konunun forumda yer almaması bir eksiklikti. Bunu, forumu takip eden fotoğrafı ve fotoğrafçıyı tanıyan arkadaşlarım için söylemiyorum. Fotoğrafa yeni başlayanlara bir uyarı olması, paralarının ve zamanlarının çar çur olmaması konusunda "Canonturk" ün uyarma görevi olarak görüyorum. Yalnız bu başlığın "fotoğraf sanatı"yerine "yeni başlayanlar" başlığında olması daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
    Hobiler, çok zaman ve çok para isterler. Bu işi hobi olarak seviyor, yapıyorsanız ekipmanın sonu yok. Olmaması da doğal. Olanaklarınız ölçüsünde zevkinizi tatmin edecek, beklentilerinizin peşinden koşacaksınız.
    Büyük sorun, nasıl başlandığı, başlanacağı konusu. Daha bu hafta sonu başımdan geçen olay:
    Arızası onarılan telefonumu almak için telefon satan bir dükkanda beklerken 10 yaşlarında bir oğlan çocuğu ve her halinden "memur" baba içeri girdiler. Selamlaştıktan sonra adam "şu 3100 ü alalım diyoruz" dedi. Dükkan sahibi vitrinde tek başına duran 3100 ü alıp çocuğa uzattı. Çocuk incelemeye başladı. Halinden tavrından ilk kez bir DSLR ile buluştuğu belli. Babanın yüzünde ise olimpiyat şampiyonu olmuş bir evladın gururu. Dedim, "tebrik ederim, çocuğunuza güzel bir hobi aşılamışsınız. Nasıl, güzel fotoğraf çekiyor mu?". Adamcağız, "göreceğiz bakalım" dedi. Dükkan sahibi ile az çok samimiyetim var, yüzüne baktım o da böyle bir satıştan pek mutlu olmayacak, eminim turist bekliyor. DSLR nin diğer makinelerden farkını bilip bilmediklerini, ışığın zor olmadığı koşullarda kompak bir makinenin kullanım kolaylığını, ayrıca 10 yaşında bir çocuğun sıradan günlük aktivitesi içinde bir DSLR ve ekipmanı, en azından farklı bir tele lens , filtreler, bir tripot ve adam gibi bir flaşı asker bavulu gibi taşıma zorluğundan, bir kaç gün içinde zorluklar yüzünden fotoğraftan uzaklaşacağından dem vurunca çocuk ağlamaya başladı. Dinlemiyor. Sakinleşmesini bekledik. Sonra da ücretsiz olarak yıl boyu sunulan fotoğraf eğitimi derslerimizde buluşma (ve de Onur Şahin le tanıştırma) vaadiyle yatıştırdık.
    Belki çocuğun dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olma potansiyelini öldürmüş olabilirim diye düşünüp hayıflanırken baktım ki ben çıkarken bu sefer telefonların sergilendiği tezgahın önündeler..










    Konu promete tarafından (27.May.2014 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.
    aydindincer15 likes this.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •