Alıntı mosaique Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Samimi olarak yazmışsınız ve güzel yazmışsınız. Dediğiniz gibi bu bir hobi. Ve dediğiniz pencereden bakarsak ortada fotoğraf olmasa bile ekipman başlı başına bir hobi, doğrudur. Ancak fotoğrafın kendisi üzerine konuşacaksak ekipman en son sıralarda yer almaz mı?

Ben yukarda ekipman manyağı olmakla pahalı ekipman kullanmak farklı derken şunu demek istiyordum; ben ekipmanla ilgiliyim, deli gibi araştırıyorum bazen. Ama ihtiyacım doğrultusunda bir ekipmanı edindiğimde de bu arayış son buluyor ve o sayfa kapanıyor. Bana göre eften püften sebeplerle ya da sırf daha iyisi var diye ekipman almayı ya da değiştirmeyi anlamıyorum. Koleksiyon dizer gibi lens dizmek, piksel delisi olmak,ya da tüm lenslerin ve gövdelerin performanslarını ve özelliklerini denemek, görmek ve bilmek bizi iyi fotoğrafçı , fotoğraflarımızı da iyi yapmıyor.

Bunları tabi kendimi de içine katarak söylüyorum ama lütfen Mark III 'lerle, 6D 'lerle ve diğerleriyle çekilip paylaşılan fotoğraflara bir bakın, bunları çekmek için mi alıyoruz biz bu makinaları? Tabi ki hayır. Bu makinalar sizin dediğiniz sebeplerle alınıyor daha çok.

Bu arada lütfen yanlış anlamayın ama sümüklü çocuk fotoğrafı sanat fotoğrafıdır diye bir şey yok. Ne amaçla dediğinizi tamam anlıyorum da, böyle dendiğinde de sanat fotoğrafı denen şey yerin dibine girmiş
Konudaki 1. mesaj dışında hiç bir mesajı okumadım yazdıklarım 1. mesaja ithafendi.

Ben şahsen kendimi tanıyorum, özelliklerimi, yeteneklerimi, zayıflıklarımın farkındayım.
Ömrü hayatım boyunca ben elektrikli elektronik cihazlara ilgi duydum. Birşeyleri kurcalamak, onu nasıl daha verimli kullanacağını tespit etmek... Ben böyle şeyler için yaşıyorum.

Aklımdakini yazıya döküp anlatmak zor.
Ben olayı ekipman kısmıyla daha çok ilgileniyorum altın oran benim dikkatimi çekmiyor.
Asıl sinir olduğum mevzu, altın orana ilgi duyan işte o sümüklü çocuk fotoğrafı çeken kopyacı kendini ... photography ci ilan edip, sanat icra ettiğini söyleyip bu işe ömrünü adamış fotoğrafçılar ile kendisini aynı keseye koyması.

Fotoğraf çekiyorum, fotoğraf ekipmanını meraklıyım ama fotoğrafçı değilim.
Ancak Türkçemizdeki yetersizlik dolayısıyla hepimizin hobisinin adı fotoğrafçılık.


O yüzden ben altın oran biliyorum, ona uymayan ekipman manyağıdır demek benim kitabımda kıt görüşlülüktür.