CanonTURK Foruma Hoş Geldiniz.
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 41 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor
Like Tree51Likes

Konu: Anne ben ekipman manyağı oldum !!!

  1. #1
    aydindincer15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    aydın dincer
    Makina:
    canon eos 5d
    Üyelik tarihi
    21.August.2011
    Nereden
    burdur
    Yaş
    32
    Mesajlar
    756

    Standart Anne ben ekipman manyağı oldum !!!

    Merhabalar arkadaşlar.. uzun zamandır bu konu hakkında yazı yazmayı düşünüyordum. Ama sınavlarımın sıkışıklığı ve derslerimin yoğunluğundan kafamdaki cümleleri toplamam ve bu konu hakkında yazmam vakit aldı biraz. Yazıma başlamadan önce söylemek isterim lafımı kimse kişisel olarak algılamasın lafım kendim dahil herkesedir kimseye laf sokmak değil amacım..

    Öncelikle düşünmemiz gereken şey "ekipman" nedir? Bir işin gerçekleştirilmesi, bir üretimin yapılabilmesi, bir işletmenin faaliyetini yürütebilmesi için gerekli olan araç, gereç, malzeme, donatma ya da donatım. Eğer bunu fotoğraf dünyasında düşünmek gerekirse makinemiz olur lensimiz olur flaşımız olur vs vs... Ekipmanlar fotoğraftaki cansız dilsiz şikayet edemeyen varlıktır. Bir fotoğrafı çektiğimizde beğenmediğimiz zaman suçu kolayca üstüne atabildiğimiz cevap veremiyceğiniz bildiğimiz masum mekanik parçalardır. Biz ya bu lens çok geniş açı çekemem kesinlikle daha dar açı almam gerekiyor dediğimizde "hayır ne alakası var sen kadrajı oturtamamışsın daha" diyemezler. Bu da hepimizin işine gelir ve genelde kötü çekimlerin suçunu ekipmanımıza atarız ve sonra da şu lensi şu makineyi alsamla başlayan cümleler kurup kendimizi avuturuz.

    Ben nasıl mı başladım ? Ben ilk olarak babamın Rus malı olan bir analog makineyle çektiği fotoğraflarla bu işe ısındım. yıllar sonra evdeki samsung marka kompakt makineyi kullanmayla başladım. Doğa fotoğrafları çekiyordum ve fotoğraf çekmek hoşuma gitti. İçimde bu hobiye dair bir aşk doğmaya başladı. Sonra bir dslr makine almam gerektiğine karar verdim. neden ? çünkü "bu makine bana YETMİYORDU" . bu cümleyi bu kadar sık kullanacağımı bilseydim eminim o kompakt makine seviyesinde kalabilirdim. çünkü hiçbir zaman hiçbir şey yetmez gelecekti. ilk olarak @katharsis adlı arkadaşımdan çok temiz bir 1000d aldım ve o kadar hevesliydim ki her yeri her şeyi çekiyordum. Prizleri ağaç dallarını sokakları.. Aradığım makineyi bulmuştum ve yıllarca hiç değiştirmeye gerek duymadan bu makineyle gideceğimi düşünüyordum... Tabi ki kader ağlarını ördü ve ben de 18-55 bana yetmiyor furyasına katıldım ve kendime bir 50mm f1,8 aldım. Hem ucuz hem de istediğim gibi alan derinliğini yok ediyor çektiğim kişi/nesnenin arkasını flulaştırıyordu. Kendi kendime dedim insanlar abartıyor binlerce liralık makine almak lens almak saçma başka bir ekipman almadan ben bu şekilde yıllarca devam ederim. Tabi ki tahmin ettiğiniz gibi oldu ve makinem bana yetmemeye başladı ve hemen arayışlara girdim. Makine değiştirecek çoğu Canontürk üyesi gibi tavsiye bölümüne bir başlık açtım. Öneriler havada çarpışıyordu "5d al!" "5d eski 50d al!" " 50d ye ne gerek var 40d al! " " sen neyine güvenip yeni makine almak istiyorsun otur oturduğun yerde " gibi değişik öneriler vardı ve kafam resmen allak bullak olmuştu ve sonra gittim varımı yoğumu satıp salih abiden çok temiz bir 5d aldım. Artık bunu ömür boyu kullanacağımı hayatta satmayacağımı iddaa ediyordum taa ki şaka şaka daha da bişey alamadım şu anda 5d+50mm kullanıyorum ama içimde her zaman bir istek vardır ah bir 24-105 olsa taksam gezsem ah bir geniş açım olsa uzun pozlasam diye. Bu tüm beynimizi ele geçiren "ekipman canavarı " bizi sürekli yeni ekipmanlar araştırmaya itiyor.

    Gelelim benim dışımda genel yaklaşıma. Forumdan da isim olarak bildiğim her ekipman başlığının altında yorum yazan uzman önerisi yapan insanlar var . Kesinlikle çok okumuşlar kesinlikle bilgileri uçsuz bucaksız. Ama hiçbir zaman fotoğrafları görülmez onların. Hiçbir başlık altında fotoğraf paylaşmazlar. Siteye girip bu lens iyi bu makine kötü demeyi tercih ederler. Genelde bu insanların paraları da çoktur ve ekipmanları sadece toplamayı severler. Bir kere bile kullanmayacağını bilse de alırlar ekipmanı yok dememek için. Ben onlara daha çok koleksiyoncu gözüyle bakıyorum. Saygım sonsuz bilgilerine ve ekipmanlarına ama bana garip geliyor. Mesela bir buçuk iki yıl önce mark2 nin üstüne makine yapılamaz daha iyisi çıkmaz diyen kişiler mark 3 çıkınca birden mark2 leri satıp direk mark3 aldılar ve mark 2 şöyle kötüydü böyle iğrençti diye yazmaya başladılar. Gariptir hala anlayabilmiş değilim.. Bu insanlar onlarca ekipmanını dizip fotoğraf çekmek dışında fotoğraf çekimi yaptıklarını da görmedim daha..

    Sonuç olarak elimizdeki ekipmanları suyunu çıkarana kadar kullanmamız gerekir bence. taa ki istediğimiz sonuçları alamaz olmuşsak ekipman değişikliğine gitmeliyiz. Çünkü bu ekipmanlar çok pahalı malzemeler hem maddi hem manevi yoruyor o paraları biriktirmek (özellikle benim gibi öğrenciler için). Şu an elimdeki ekipman bana yetiyor demek ki daha o ekipmanı aşacak bilgiye veya yeteneğe gelmemişim ekipman hayali kurmanın çok anlamı yok. Forumda çok sık kullanılan bir söz çok hoşuma gider ; en iyi makine en güzel fotoğrafı çekecek olsaydı en kaliteli daktilo da en güzel romanı yazardı. Kesinlikle doğru bir söz. En iyi ekipman elinizde olan ekipmandır ve artık şunu mu alsam bunu mu alsam derdini bırakın çıkın dışarı makinenizin denklanşörünü eskitmeye bakın !! iyi günler..

    Not: bir imla kuralı yapmışsam affola uzun zamandır ilk defa bir yazı yazdım. Umarım kimse üstüne alınmaz lafım şu veya bu kişiye değil ben de bir ekipman canavarı olduğumu kabul ediyorum












    Canonturk Portfolyom

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu..
    İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu..

  • #2
    ffsahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Faik Fatih Şahin
    Makina:
    6d
    Üyelik tarihi
    04.October.2013
    Nereden
    kayseri
    Yaş
    30
    Mesajlar
    860

    Standart

    Öncelikle ellerine sağlık bu kadar içten yazdığın için.
    Katlmamak elde değil, ne kullandığımız elbette önemli ama biz daha sınırlarını zorlamadan okuduğumuz 1-2 yorumdan sonra hemen makinaya lense çamur atmaya başlıyoruz.
    Daha aldığım 60d de 10000 fotoğraf bile çekmedim. Sınırlarımı zorlayarak 24-105 le başladım çekmeye yetmedi hemen peşine bi 50 mm oda yetmedi manuel lens almaya başladım.
    Ivır zıvırı tripodu filtresi ters bağlaması çantası derken 1 sene önce bin lira bütçe ayırdığım bu hobime 4 bin liradan fazla para harcamışım.Bak yazınca içime oturdu birden .
    Bide ff sevdası baş göstermişti yakın tarihlerde yemeyip içmeyip para biriktirmeye başlamıştım ki dur dedim kendi kendime elindekiyle önce bi adam akıllı çek ondan sonra alırsın.
    Ama iyi oldu o biriktirdiğim parayla bisiklet alıyorum inş










    aydindincer15 likes this.

  • #3
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Fikret Olgun
    Makina:
    SONY ALPHA 7R4
    Üyelik tarihi
    08.July.2013
    Nereden
    Köln
    Yaş
    61
    Mesajlar
    92

    Standart

    Cok uzun zamandir düsündügüm ama firsatini bulupta yazmak istediklerime tercüman olmussun..Ellerine saglik












    aydindincer15 likes this.

  • #4
    Senior Member

    Status
    Offline
    İsim
    Hulisi kayacı
    Makina:
    Canon eos 6 D Canon 16-35 f 2.8 Sigma 35 1.4 (art)
    Üyelik tarihi
    16.December.2012
    Nereden
    Adana
    Yaş
    31
    Mesajlar
    214

    Standart

    Bence konunun özünde başladığın yerde sende bitirmeliydin,sen bu yazıyı yazdın diye insanlar değişmeyecektir.Haksızsın demiyorum ama insan kendinden sorumludur. 600 d kullandım uzun süre 85 ve 50 1.4 ile sattım 6d aldım 50 1.8 ile beraber. 85 alamadım tekrar işler umdugum gibi gitmedi özlüyorum ekipmanımı. Zamanlama çok önemli ne zaman ki kendi paranı kazanırsın mark 3 den in 1 x e bin bu iş böyle keyfine göre










    aydindincer15 likes this.

  • #5
    GeorgeBest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren aydın
    Makina:
    5D mk II
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    Sinop / Gerze
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1,144

    Standart

    Aydın kardeşim ben elinde sadece 50mm olup da geniş açı arzusu hissetmenin ekipman çılgınlığı olduğunu düşünmüyorum, Eğer DSLR kullanıyor ve yanında çanta ile taşıyorsan yanında mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum, benim gibi düşünenlerde vardır, mesela ben 1.6x çarpanlı makine kullanmanın dezavantaj olduğunu düşünmüyorum, FF makinelere de bintl ler harcamayı düşünen biride değilim 60D bence IQ olarak baya güzel bir alet, ancak bende şuan 50mm 1.4 USM kullanıyorum ve para biriktirme aşamasındayım, 15-85mm lens alıp 1 yada 2 tane flash alıp DSLR Da ekipman arama işini uzun bir süre bırakacağım, çantanın ağzını kapatacağım, ancak pek çok kişinin yanlış anlayabileceği bir makale olmuş bu zira pek çok kişi bazılarını iyi bildiğim tanıdığım, özel sektörde çalışan ve uzun çalışma saatleri olan yani çok çalışan çok kazanan ancak pek vakti olmayan insanlar hal böyle olunca da çok fotoğraf peşinde koşamıyor ancak ekipman konusunda da sıkıntısı olmuyor, senin yaptığın şey öğrencilik hayatındaki maddiyatla bu insanları düşünmen Onlar hallerinden memnun bu ekipman çılgınlığı değil onlar için ben öyle düşünmüyorum bunun adı daha çok olsa olsa TUTKU olur, Motorsiklet gibi, Otomobil gibi, Tekne gibi, parasının ona yettiği bir tutku hepsi bu... Nacizane fikrim bu










    muzzy_tr and aydindincer15 like this.
    Ruhların Daima Amatör Kalması Dileğimle

  • #6
    dgkngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    DOGUKAN GEDIK
    Makina:
    Canon 550D
    Üyelik tarihi
    20.February.2011
    Nereden
    Kocaeli
    Yaş
    33
    Mesajlar
    512

    Standart

    Adı tutku mudur bilemiyorum ama şundan eminim ki zenginlik ve mutluluk arasında var olduğu düşünülen bağlantı ve tüketim toplumu oluşumuz yüzünden, alınca mutlu oluyor insanlar. İhtiyacımız olandan ziyade gözümüz olanı tercih ediyoruz. Ama yaşadığımız dünyada bu işi yönetenler de bunun farkında nihayetinde ve atladığımız nokta da bu. Biz hangisini alırsak alalım, ne yaparsak yapalım; hep bir üst modeli, hep daha iyisi çıkacaktır.

    Ben de çok görüyorum elinde dünya para ekipman olup da çektiği fotoğraflar çok ama çok acemi olan insanları... Onlar tabi bu duruma kılıf uydurmuşlar "İyi ekipmanla öğreniyorum." deyip geçiyorlar ama iş o değil.

    Velhasılıkelam; adamların parası var alıyorlar beyler çok takılmayalım










    aydindincer15 likes this.
    DOGUKAN GEDIK


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
    |
    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #7
    aydindincer15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    aydın dincer
    Makina:
    canon eos 5d
    Üyelik tarihi
    21.August.2011
    Nereden
    burdur
    Yaş
    32
    Mesajlar
    756

    Standart

    Oncelikle zahmet edip okuyan ve yorum yazan herkese tesekkurler tahmin ettigim gibi anlasilmis demek istediklerim zaten genelde ayni sekilde anlasiliyorum. Ben ogrenci biri olarak kimsenin malinda parasinda ekipmaninda gozum yok sadece 135 mm lensin olmayabilir ama 50mm le de cok guzel portre cekilir 5d mark3 sahibi olmak zorunda degilsin fotograf cekmek icin 350d ile dunyanin en guze, fotograflari cikariliyordu . Demek istedigim sadece bu cilginliga gerek yok. Ben de ayni durumun icindeyim ama dizginlemek lazim param olmadigi icin olabilir o ayri.. fakir edebiyati yapmak degil amacim bize dayatilan tuketim topluluguna karsi bir yazi sadece. Kulturu olmadigini kapatmak icin iphonelariyla hava atan insanlarla dolu crvremiz. Fotografta da ayni sekilde bence insanlar birbirini ekipmanla ezmeye calisiyor fotograflariyla devlesmek yerine. Benim lafim is yogunlugu olan ustadlara degil ki zaten onlar beni anlayacaklardir @ffsahin @fiko39 @byhc @GeorgeBest @dgkngdk hepinize yorumlariniz icin tesekkur ederim iyi gunlerde gorusmek uzere

    GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi










    dgkngdk likes this.
    Canonturk Portfolyom

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu..
    İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu..

  • #8
    muratyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Yıldız
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark IV-canon 100d-Olympus PenF
    Üyelik tarihi
    09.March.2013
    Nereden
    İstanbul/büyükçekmece/mimaroba
    Mesajlar
    439

    Standart

    Ekipman kiralama sektörü biraz daha genişlese kiralamak daha kolay olsa bu ekipman sarfiyatı azalir.bu bana yetmiyor dan ziyade diğeri ile nasıl çekerim meraki vasil olan.almayi planladigimiz ekipmani cevremizde bulup deneyemiuor isek kiralama ile bu deneyim elde edilir.

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi










    aydindincer15 and yusufoguz like this.
    Canon 5DMIV -Canon100d-OlympusPEN F-Olympus 17mm- Canon 35mmF2is -Canon 24-105-Samyang14mmf2,8-Sigma 105mm f2.8makro os-
    Sigma70-200mm f2.8 ex-Canon 50mm-Canon18-55STM-Metz58AF-2Fash-Manfrotto294-rc8 tripod-Canon sırt çantası-Lowepro P75AW II-Vanguard-uprise ii28-Manfrotto 294-rc8 tripod- Viltrox-ef-m2 adaptor-Panagor75-205mm 3.5

  • #9
    ozsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özşir Bölükbaşı
    Makina:
    SONY A7II, SONY A6000, ZENIT 412 DX, CANON 650 (ANALOG) SONY 28-70MM, SONY 24-240MM, SONY 50MM, SONY 16-50MM, SONY 30MM MACRO, SONY 55-210,K&F ADAPÖR AF EOS TO E MOUNT, GODOX V350S, NISSIN I40, MANFROTTO ADVANCED, HELIOS 44M-4, JUPITER 37AM, ZENITAR 50-2, ZENITAR 50-3.5, PENTACON 200MM, REVUONEN 24-70, REVUONEN 70-200, PORST 35MM , CANON 38-76, ZEIS 50-1.8
    Üyelik tarihi
    23.January.2013
    Nereden
    MALATYA / ANKARA
    Mesajlar
    1,289

    Standart

    Yazmayım yazmayım dedim ama yazacam: " Bu iş bekareti kaybedip cinsel ilişkiye girmeye benziyor.arkası ve çeşitleri geliyor .... "











    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #10
    aydindincer15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    aydın dincer
    Makina:
    canon eos 5d
    Üyelik tarihi
    21.August.2011
    Nereden
    burdur
    Yaş
    32
    Mesajlar
    756

    Standart

    @ozsir cok iyi ornek gercekten hani muhabbeti daha da uzatabilirim bu ornek ustunden ama foruma saygimdan yapmayacagim @muratyildiz bence bu icimizi kemiren meraki kesinlikle kiralama isi cozemez bu sahip olma duygusu istiyor

    GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi










    Canonturk Portfolyom

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu..
    İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu..

  • #11
    muratyildiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Murat Yıldız
    Makina:
    Canon EOS 5D Mark IV-canon 100d-Olympus PenF
    Üyelik tarihi
    09.March.2013
    Nereden
    İstanbul/büyükçekmece/mimaroba
    Mesajlar
    439

    Standart

    Mesala listemde 8-15 ve 100 mm var bunlar gercekten lazım ama inceliyorum.eger 8-15 in 15 guzel düzgün bir genis aci veriyorsa 8 de iyi bir balık sa isimi görür. 15 te köşeler cok yamuluyorsa prg destegi ile cozebilirum diyorum. 100 mm hem makro hemde iyi portre olur.70-200 su anda komsumdan rica ediyorum. Söyle dr iyilesirmiyim.
    En aciklayici yorumu ozsir yapmis))

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi










    Canon 5DMIV -Canon100d-OlympusPEN F-Olympus 17mm- Canon 35mmF2is -Canon 24-105-Samyang14mmf2,8-Sigma 105mm f2.8makro os-
    Sigma70-200mm f2.8 ex-Canon 50mm-Canon18-55STM-Metz58AF-2Fash-Manfrotto294-rc8 tripod-Canon sırt çantası-Lowepro P75AW II-Vanguard-uprise ii28-Manfrotto 294-rc8 tripod- Viltrox-ef-m2 adaptor-Panagor75-205mm 3.5

  • #12
    GeorgeBest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    eren aydın
    Makina:
    5D mk II
    Üyelik tarihi
    01.May.2013
    Nereden
    Sinop / Gerze
    Yaş
    33
    Mesajlar
    1,144

    Standart

    Kardeşim hasa seni fakir edebiyatı yapmakla kesinlikle itham etmiyorum inan bana durum bende de ayni para biriktiriyorum mesela su siralar iPhone isine gelince kesinlikle haklisin . 15 yasinda çocukların elinde iPhone 5ler tam anlamıyla dejenere bir toplum parasi olan aliykr ekipman yapacak birşey yok paran olsa inan bana sende alirsin ilerde doktor ol görürüm seni










    aydindincer15 likes this.

  • #13
    ozsir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Özşir Bölükbaşı
    Makina:
    SONY A7II, SONY A6000, ZENIT 412 DX, CANON 650 (ANALOG) SONY 28-70MM, SONY 24-240MM, SONY 50MM, SONY 16-50MM, SONY 30MM MACRO, SONY 55-210,K&F ADAPÖR AF EOS TO E MOUNT, GODOX V350S, NISSIN I40, MANFROTTO ADVANCED, HELIOS 44M-4, JUPITER 37AM, ZENITAR 50-2, ZENITAR 50-3.5, PENTACON 200MM, REVUONEN 24-70, REVUONEN 70-200, PORST 35MM , CANON 38-76, ZEIS 50-1.8
    Üyelik tarihi
    23.January.2013
    Nereden
    MALATYA / ANKARA
    Mesajlar
    1,289

    Standart

    ÖZŞİR dediğin 43 yaşında bebişim ama sen yinede çaktırma










    Konu ozsir tarafından (25.May.2014 Saat 21:32 ) değiştirilmiştir. Sebep: edit

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

  • #14
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    Ekipman manyağı olmakla pahalı ekipman kullanmak farklı şeyler.










    aydindincer15 likes this.

  • #15
    aydindincer15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    aydın dincer
    Makina:
    canon eos 5d
    Üyelik tarihi
    21.August.2011
    Nereden
    burdur
    Yaş
    32
    Mesajlar
    756

    Standart

    @ozsir tapatalktan girdigim icin yasi gorememistim direk nicknamele yazdim kusura bakmayin ozsir bey @mosaique kesinlikle katiliyorum ben de fsrkli oldugunu dusunuyorum sadece ekipman manyakligina benim vurgum. @muratyildiz ihtiyac oluyor ben de su anda acikcasi bi 24-105 e ihtiyac duyuyorum neden olmasin ama kullanmamak uzere alinan bi koseye atilan lensler olmasin yeter ki @GeorgeBest belki ilerde ayni duruma ben de gelebilirim dogrudur ama tuketim toplumuna itilmemizin sonuclarindan biri de ekipman manyakligidir kesinlikle her alanda oldugu gibi kapitalizm burda da oyununu cok rahat oynuyor

    GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi










    Canonturk Portfolyom

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    Demiri demirle dövdüler, biri sıcak biri soğuktu..
    İnsanı insanla kırdılar, biri aç biri toktu..

  • #16
    theyapici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    kenan yapıcı
    Makina:
    5DMarkIII
    Üyelik tarihi
    12.March.2012
    Nereden
    İstanbul-Bahçelievler
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,651

    Standart

    Bu forumda ekipman kıskançlığı yapan arkadaşlarımız var sizleri tenzih ederim. Mimari çekiyorsanız tse lensler olmazsa olmaz portre de 135 i veya 85 1.2 yi hadi olmadı sigma 85 i kim istemez? iyi ekipmanla çalışmak istenen sonuçlara daha kısa sürede ulaşmanızı sağlar. Fotoğraf bölümü mezunu arkadaşım şöyle bir anısını anlatırdı arkadaşlarında tele lens varmış kuş çekme ödevi varmış millet rahatça çekerken o karda yem felan koyup pusuya yatarmış kamufle olup.. . Biraz ekstra bir durum ama öyle.Makro çekeceksiniz diyelim kim istemez 100 L çok aşırı detay gerek mpe65 ile stack yapmayı istemez misiniz? Ornito çalışıyorsunuz en kötü ya da ucuzundan 400 5.6 yı istemez misiniz yada +teleconvertor felan.Para çok olsa bir araba parası tele lens... Gelin damat ta çok işiniz var şarjlı bir elichrome quadran olsa kötü mü olur? Kendinizi ekipmanla sınırlamayın derim. Alışveriş hastalığına tutulmak farklı bir durum ama tedavi edilebilir o da uzmanlar tarafından. Saygılar...










    aydindincer15 likes this.
    CAN EMANET KUL MİSAFİR...

  • #17
    koreli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Hüseyin Özdemir
    Makina:
    100D ve Lensler
    Üyelik tarihi
    22.December.2013
    Nereden
    memleket MUGLA- ikamet Sakarya
    Yaş
    38
    Mesajlar
    785

    Standart

    Alıntı ozsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazmayım yazmayım dedim ama yazacam: " Bu iş bekareti kaybedip cinsel ilişkiye girmeye benziyor.arkası ve çeşitleri geliyor .... "
    Ozsir Abi tamamen hakli

    Saka bir yana, insanlar cekmek istedikleri fotograf turune gore ekipman toplamali ve toplamaliyiz. ancak yapilan yanlis daha hangi tip fotografa yonelecegimizi bilmeden-karar vermeden her aralikta lens sahibi olmak istiyoruz.gerci insan hem doga fotografi, hem makro, hem portre hem dugun-dernek cekmekte isteyebilir ve hepsini de kendine ozel-uygun lensle/ekipmanla yapmak isteyebilir. olay tamamen bu hobi-ugrasa ne kadar para/zaman ayirabildigimiz. hepimiz zaman zaman kendimize bir hedef koyar (kendini tatmin-mutlu olma-sevdigi isle ugrasma = herkes farkli birsey soyleyebilir) ve o hedefi gerceklestirmek ugruna para biriktirip-cesitli zahmetlere katlaniriz. mesela hic unutmam lise yillarimda bir arkadasim vardi. yurtta beraber kalirdik. ailesi para gonderirdi. tum parasini Adidas-Nike marka kiyafet/ayakkabi almak icin kullanir ay sonuna kadar da ne carsiya cikardi ne de disariya dolasmaya. tamamen kisinin kendisine kalmis durum. tamam ekipman cilginligi tuketim toplumlarinda bir gercek ama sunu unutmayalim. eger fotograf gibi sevdigi bir hobiye/ugrasa para yatirmasa, adam zaten o parayi baska yerde ezecek insanlar kazandiklari olcude harcama yapiyorlar, bazilari kazandiginin buyuk bolumunu hobiye/ugrasa ayiriyor bazilari pek ayirmadan bu ise devam etmek istiyor.tamamen kisiye kalmis. ama soyledigim gibi paran cokta olsa az da olsa, ya ekipmana/hobi-ugrasa gomeceksin parayi yada baska sacma sapan seylere.ben mesela 1.5 yildir sigara icmiyorum.biraktim sigarayi. gunde 1 paket iciyordum. diyelim 10 TL gunluk. 10 x 30= 300 TL aylik yapar. 1,5 yil= 18 ay x 300 TL = 5400 TL benim 6D almama yetip artti bile. neyse Aydin Hocam lafi cok uzattik - daldan dala atladik. tabii ki ekipman cilginligi var ama o cilginlik fotograf adina ne kadar cilgin oldugunuzla da alakali. ayrica fotograf makinesi ve ekipmana yapilan harcamayi bosa ucup giden bir harcama olarak dusunmeyin, en nihayetinde 2. el olarak elden cikarabiliyorsunuz biraz olsa da cok bir zarariniz olmuyor. ne diyelim hayirlisi










    ozsir likes this.
    NeVeR SaY NeVeR

  • #18
    promete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Atalay Mete
    Makina:
    Sony RX100 M3 Nikon D3300, Nikon 35 mm f/1.8, Nikon 50 mm 1.4 G, Nikon 55-200 mm ve Nikon 16-85 VR, Sigma 105mm2.8 Macro
    Üyelik tarihi
    17.July.2011
    Nereden
    Antalya
    Yaş
    66
    Mesajlar
    2,661

    Standart

    Bu başlığı açtığı için Aydın arkadaşıma teşekkürler. Böyle, hem de çarpıcı bir başlıkla konunun forumda yer almaması bir eksiklikti. Bunu, forumu takip eden fotoğrafı ve fotoğrafçıyı tanıyan arkadaşlarım için söylemiyorum. Fotoğrafa yeni başlayanlara bir uyarı olması, paralarının ve zamanlarının çar çur olmaması konusunda "Canonturk" ün uyarma görevi olarak görüyorum. Yalnız bu başlığın "fotoğraf sanatı"yerine "yeni başlayanlar" başlığında olması daha doğru olurdu diye düşünüyorum.
    Hobiler, çok zaman ve çok para isterler. Bu işi hobi olarak seviyor, yapıyorsanız ekipmanın sonu yok. Olmaması da doğal. Olanaklarınız ölçüsünde zevkinizi tatmin edecek, beklentilerinizin peşinden koşacaksınız.
    Büyük sorun, nasıl başlandığı, başlanacağı konusu. Daha bu hafta sonu başımdan geçen olay:
    Arızası onarılan telefonumu almak için telefon satan bir dükkanda beklerken 10 yaşlarında bir oğlan çocuğu ve her halinden "memur" baba içeri girdiler. Selamlaştıktan sonra adam "şu 3100 ü alalım diyoruz" dedi. Dükkan sahibi vitrinde tek başına duran 3100 ü alıp çocuğa uzattı. Çocuk incelemeye başladı. Halinden tavrından ilk kez bir DSLR ile buluştuğu belli. Babanın yüzünde ise olimpiyat şampiyonu olmuş bir evladın gururu. Dedim, "tebrik ederim, çocuğunuza güzel bir hobi aşılamışsınız. Nasıl, güzel fotoğraf çekiyor mu?". Adamcağız, "göreceğiz bakalım" dedi. Dükkan sahibi ile az çok samimiyetim var, yüzüne baktım o da böyle bir satıştan pek mutlu olmayacak, eminim turist bekliyor. DSLR nin diğer makinelerden farkını bilip bilmediklerini, ışığın zor olmadığı koşullarda kompak bir makinenin kullanım kolaylığını, ayrıca 10 yaşında bir çocuğun sıradan günlük aktivitesi içinde bir DSLR ve ekipmanı, en azından farklı bir tele lens , filtreler, bir tripot ve adam gibi bir flaşı asker bavulu gibi taşıma zorluğundan, bir kaç gün içinde zorluklar yüzünden fotoğraftan uzaklaşacağından dem vurunca çocuk ağlamaya başladı. Dinlemiyor. Sakinleşmesini bekledik. Sonra da ücretsiz olarak yıl boyu sunulan fotoğraf eğitimi derslerimizde buluşma (ve de Onur Şahin le tanıştırma) vaadiyle yatıştırdık.
    Belki çocuğun dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olma potansiyelini öldürmüş olabilirim diye düşünüp hayıflanırken baktım ki ben çıkarken bu sefer telefonların sergilendiği tezgahın önündeler..










    Konu promete tarafından (27.May.2014 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.
    aydindincer15 likes this.
    Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
    Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
    Yeşil dallarız dünya ağacından
    Gençlik denen bir millet var, ondanız.
    NHR.

  • #19
    mosaique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CanonTURK Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Çağrı
    Makina:
    5D MKIII + 28mm
    Üyelik tarihi
    16.May.2013
    Nereden
    Ankara
    Yaş
    40
    Mesajlar
    633

    Standart

    Atalay Bey 'in dediklerine ek olarak, fotoğraf makinası bugünkü haliyle teknolojik bir arzu ve fetiş objesi. Bir çocuğun fotoğraf makinasını eline aldığındaki hislerine bakarsanız aslında diğer teknolojik aletlerle farklı değildir onun için. Özellikle bugünlerde fotoğraflardan etkilenerek değil fotoğraf makinalarından ve fotoğraf çekme halinden etkilenerek fotoğrafçılığa başlıyor insanlar.










    aydindincer15 likes this.

  • #20
    Sebastian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Canonturk Üyesi

    Status
    Offline
    İsim
    Gökhan Yazıcı
    Makina:
    Canon 6D
    Üyelik tarihi
    12.December.2010
    Nereden
    istanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    2,023

    Standart

    İnsanların anlamadığı yada bazı insanların anlamak istemediği birşey var.
    Fotoğrafçılık hobisi sadece fotoğraftan ibaret edğildir.

    Avcılık hobisi sadece hayvandan ibaret değildir.

    Araba hobisi sadece dış görünümden ibaret değildir.


    Herkesin zevki, rengi, heycanı, tutkusu farklıdır.


    Sen modern bir BMW 520 seversin bende 1967 mustangin motor mırıltısını severim.
    Sen geyik avcılığının soylu bir hobi olduğunu söylersin ben G3 den çıkan merminin eti parçalamasını severim.


    Kimse kusura bakmasın ama 1000D ile priz çekeceğime Mark III de sahibi olup hiç birşey çerkmemeyi tercih ederim.
    Ben ayda absürt paralar sahibi olan birisi değilim. O sebepten ekipmana yüksek meblalağ yatıramıyorum ancak insanların "sanat" başlığı altında çektiği fotoğrafları çekmek istemiyorum. Yani hiç tanımadığım, eli yüzü pis sümüklü bir çocuğun fotoğrafını çekMEM.
    Eğer imkanım olsa alabildiğim, bulabildiğim tüm ekipmanları alır, kullanır hakkında bilgi/fikir sahibi olmak isterdim.
    Ve bu size ekipman manyaklığı gibi görülebilir ancak buna aslında "hobi" deniyor.
    Söylediğim gibi herkes kendi görüş açısına göre kendine eğlence bulur.
    Kimisi Nikkor 85mm f1.4 mi daha iyi Canon 85mm f1.4 mü daha iyi diye araştırır kimisi kibrit çöpünden bereket tanrısı yapar.
    Herkesi kendiniz gibi değil, oldukları gibi kabul edin artık.










    muzzy_tr likes this.

    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


    To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.




  • Yetkileriniz

    • Konu Acma Yetkiniz Yok
    • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
    •