Yine yanlış anlaşıldım sanırım konu yanlış taraflara kaymaya başladı açıkçası yanlış anlaşıldığım noktalara açıklık getirmek isterim:

1) kimsenin ekipmanında gözüm yok kıskançlık yapmıyorum ben mark3 alsam da 10 tane lensim olsa da fikrim değişmeyecek. Ekipman çılgınlığı doğru değildir.

2) herkes istediği ekipmanı toplayabilir ama fotoğraf çekmek değilse amaç bence fotoğrafçılık açısından anlamsızdır onun adı koleksiyonculuk olur. Hiç bir zaman kitapları bile biriktirmedim kitap okumak içindir birilerine veririm kitaplarımı okusunlar diye daima. Ekipman da benim için öyledir evde saklamak amaçlı değil ekipman.

3) atalay abinin dediği gibi yazı yeni başlayanlara bölümüne yazılabilirdi çünkü zaten bu bilinci yakalaması gereken kişiler daha çok onlar gibi geliyor çünkü karşılarına " 18-55 le çekemezsin 450d mi olmaz onla " diyen tonlarca insan çıkacak ve bunların hepsinin boş olduğunu bilmeleri gerekir. 18-55 herkesin tü kaka dediği bir lens ama 500px de tonlarca güzel fotoğraf gösterebilirim bu lensle çekilmiş.

Kimse lafı üstüne alınmasın en başta dediğim gibi. Ben bu düşüncedeyim beğenirsiniz beğenmezsiniz. Amacım tartışma ortamı yaratmak değil. Fotoğrafı çekenin ekipman değil fotoğrafçı olduğunu bir kişiye bile olsa inandırmak. Ben fotoğraf konusunda iyi miyim hayır. Ama tonlarca tavsiye başlığı açılıyor bu makine çok kötü diye yakınan insanla dolu. Varsan baksan kiminin diyafram nedir enstantane nedir haberi dahi yok. Demek istediğim bu. Ekipman almak herkesin hoşuna gider. @mosaique nickli arkadaşın dediği gibi ekipman manyağı olmakla pahalı ekipman almak farklı şeyler. Ama fotoğrafı çeken makine değil fotoğrafçıdır. Iyi günler..