Alıntı promete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamlar Thepisode, eleştiri 1:
Düğün alayı çekilesi bir olay ve netlik çok hoş. Pentax işini iyi yapıyor anlaşılan.
Kompozisyonun bende bıraktığı ilk etki -düğün olmasına rağmen- bir low-key çalışma olmuş. Karanlık ve gölgeler hakim. Yapraksız ağaç, elektrik telleri, insanların yüz ifadelerindeki mutsuzluk, bende bir çocuk gelin dramı verilmek istendi düşüncesi oluşturdu. O zaman S/B kompozisyonu belki daha da dramatize edebilirmiş.
Kadraj ve yakın plan için, tercihinizi eleştirecek değilim. Bu fotoğrafı adlandıracak olsak, ne demeliyiz diye düşündüm. Hatta farkettim ki bana The God Father filmindeki meşhur sahneyi çağrıştırıyor. "At portresi"?
Eğer amaç low-key ise ışık için söylenecek çok bir şey yok ancak düğün renkleri, çoşkusu, neşesi için çok az pozlanmış diye düşündüm.
Hocam teşekkür ederim yorumlarınız için. Öncelikle biraz kullandığım led ekranın gazabı diyebilirim. Orada her şey daha canlıydı ama yorumlarınızda haklısınız hiç düşünmemiştim adamın yüz ifadesinin fotoğrafa kattığı duyguları. Kadraj konusunda etrafı cok kalabalık oldugundan ancak bu şekilde çekebildim. Dikkate alacağım uyarılarınızı. Saygılar.