24 Saati bayağı bir geçti![]()
![]()
24 Saati bayağı bir geçti![]()
![]()
@ezimuse
model tam boy daha iyi durur gibime geldi
birde ruj kısmı çok koyu olmus dokular gözükmüyo yani bir yerden kopyalayıp yapısrıemıssın gibi
Kızılötesi b/w uygulamıştım gerçeğinden saptı biraz![]()
@ezimuse ve nezdinde tum arkadaslara hatirlatma
Bolumde paylasilan fotograflarin uzun kenari 800 pikseli gecmemelidir. Bu konuya hassasiyet gostermeniz emek vererek cektiginiz ve bizlerle paylastiginiz karelerin forumdan silinmemesi icin onem tasimaktadir.
Tesekkurler.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Yazdiklarim tecrubelerime dayanir. Siz ayni tecrubeyi paylasmak zorunda degilsiniz.
buyuk hali icin http://r1305.hizliresim.com/19/x/nl9z4.jpg
yorum yaparsaniz sevinirim
benim çok beğendiğim ama kimseye beğendiremediğim bir fotoğraf oldu bu. neyi nerede yanlış yaptığımı merak ediyorum.
![]()
Anıl Bey,
Fotoğrafta varılabilecek bir yer yok...
Yani; aşağısı kesilmiş, yukarısı kesilmiş ortada güzel bir simetri kalmış...
Ancak o simetri de birşey vermiyor...
Üstelik PS de aynı binayı ikilemişsiniz sanırım..
Ama temizlerken (sol taraftaki binanın alt kısmındaki ağaç ve bina çıkıntısı) bazı yerleri de unutmuşsunuz...
Üstelik bina da da mimari açıdan bir estetik yada özellik yok...
Sanırım bu sebepler ile beklediğiniz ilgiyi görememiş olabilir..
Bence fotoğraf güzel, bu tarz fotoğrafların bir adı vardı symmetric ile başlayıp devam edenbence fotorafta eksik olan tek şey alt kısımda kalan boş sokaklar olabilir, yada bir kaç eski arabayla birlikte çekilse çokdaha güzel durabilirdi böyle biraz askıda kalmış gibi görünüyor gözüme, ama güzel
![]()
Ruhların Daima Amatör Kalması Dileğimle
Eleştiri eleştirisi olmadığı için yazacaklarım kural ihlali değildir diye düşündüm.
Sevgili Eren, amacımız herhangi bir fotoğraftaki kusurları araştırıp ortaya çıkarmak değil. Fotoğrafların bize sunduklarını daha iyi anlayabilmek, daha çok keyfini çıkarabilmek için fotoğraf okumayı öğrenmek. Bu arada, fotoğrafı çekenin katkılarını öğrenmek, mümkünse ona ve platformu izleyenlere katkı sağlamak. Başka başlıklarda bulabileceğin "fotoğraf eleştirisi" teorisi, sistematiği işte tam da burada çok işlevsel role sahip. Fotoğrafa bakıp " ne olacak bunu ben de çekerdim ile vay be adam güzel iş çıkarmış" arasındaki farkı yakalamayı meleke (öğrendiklerimizi düşünmeden yapabilir ustalığa gelmek) haline getirebilmemiz için bu platform hizmete sunuldu.
Kurallarda bulunan "hiç bir şeyini beğenmediğiniz fotoğrafa eleştiri yapmayınız " ilkesini benimsemiş biri olarak ben de fotoğraftan etkilenmek ve etkilenmemek arasında kaldığım için yardım istedim.
Siz de beğeninizi fotoğraf eleştirisi sistematiği içinde bize sunarak katkıda bulunursanız çok mutlu oluruz.
Konu promete tarafından (06.June.2013 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir.
Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
Yeşil dallarız dünya ağacından
Gençlik denen bir millet var, ondanız.
NHR.
Ben diğer kenarı anlamışım çok pardon
aslında foto estetik duruyor ama sonuçta herkesin bakış açısı farklıdır![]()
@boyabadanaci
sayın Vefa Arıkan, o ağacı özellikle bırakmıştım. oralar komple ağaçtı yoksa. ilgilenmeyen insanlar nedense fotoğraflarda yapılan abartı işleri, orantısız basılan saturasyonu pek bir seviyorlar. yaptığınız eleştiriler için teşekkür ederim.
@berat cansever
beğendiğiniz için teşekkür ederim.
Sevgili Anıl, "ÇOK" beğenmenizin neden olan unsurları da sözcüklere dökmek olası mı? Kompozisyon, kadraj, simetri, perspektif, detay, renk, ışık kullanımız, fotoğrafın tarzı, kategorisi, vs vs, detaylandırabilir misiniz?
Gelmiş dünyanın dört bir ucundan
Ayrı dilleri konuşur, anlaşırız
Yeşil dallarız dünya ağacından
Gençlik denen bir millet var, ondanız.
NHR.
Camera Canon EOS 550D
Focal Length 54mm
Shutter Speed 1/100 sec
Aperture f/5
ISO/Film 1600
Uploaded with ImageShack.us
|CANON EOS 550D|
Kırmızı çerçeve biraz göz yoruyor.
Canon EOS 60D | Canon 18-55mm | Canon 55-250mm | Canon 50mm 1.8CT İstanbul Anadolu Yakası
"bence çok güzel yakalamışsınız,eline sağlık"
teşekkürler
- "Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene ; Çünkü cahil ne gelirse söyler diline." Mevlana