Mert için,

İlk bakışta: Bir "still life" çalışması olarak algıladım, değerlendirdim.

Yorum: Fotoğrafta çekilesi, hoş bir obje var. Bariz renk geçişi gözleniyor.

Teknik: Pozlama ve renkli/siyah beyaz tercihi elbette sana ait. Tercihlerin doğrultusunda fotoğrafın biraz karanlık kaldığı söylenebilir. Netlik te doğal olarak sorunlu. Işık az olunca enstantane ister istemez uzuyor ve netlik azalıyor. Renk geçişi hoş olmuş.

Estetik olarak: Arkadaşlarıma katılıyorum. Nesneyi bize daha iyi gösterebilirdin. Nesnenin bu kadar dar bir kadrajda kuşbakışı görüntüsü ile etki oldukça zor.

Beğendiklerim: Renk geçişi, objenin güzel, fotoğraf çekmeye değer bir obje tercihi olması.

Daha iyi olabilecekler: Işık ve netlik still life fotoğraflarda en önemli araçlar. Bu, senin fotoğrafında -kontrol edebileceğin bir kompozisyonda- önemli bir eksik. Fotoğrafta fluluk ta istenebilir ancak burada istem dışı olduğu belli. Bir de, hazır bir kompozisyon oluşturmuşken ( bu bir "o an" fotoğrafı olmadığına göre) farklı açı ve kadrajlar denenebilirmiş gibi geldi bana.

Sevgili Mert, yaşına göre oldukça olgun ve bir o kadar pozitif çaba içinde olduğunu düşündüren fotoğrafının ardından "makinem çok kötü" değerlendirmen beni çok üzdü. Elindeki makine (bence hiç te fena değil) ile yapabileceklerini zorlamadan daha iyisinin ne olduğunu asla bilemezsin. Sadece mazeret olarak kalır.

Sende ışık var. Ne olur makineye takılma, fotoğrafa odaklanmaya çalış.
Sevgilerimle.