Alıntı enesoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ustad,

Çalışmana baktığımda, floryadaki evim geldi aklıma, sanki balkonundan denizi izliyorum.
İşlemenin verdiği tonlar, herzaman hosuma gitmistir, gokyuzundeki sarımtırak hal ve deniz uzerindeki hafif parıltılar, baskı alınıp keyfle düşler kurulacak bir çalışma.

İlk cumlede belirttigim gibi, balkondan bakiyormuş gibi dedim, bu bem iltifat hemde eleştri.
eleştirisel yönü, hepimizin, balkondan, yoldan geçerken, yada yolda yürürken görebileceği bir kare olmuş.

Kesinlikle Panaroma değil ama fotoğraf uzun tutulabilirdi, böylece Sağdaki gemi yarim kalmayabilirdi.
Kuşlar PS ile biraz azaltsan, daha temiz olmazmıydı? İlk bakışta sensor kiri gibi duranlarda mevcut ama dikkat edildiginde kanat hareketleri seciliyor.

Şu açıdan denesen nasıl olurdu ?

Denizin sıfır noktasına kadar girsen, geniş açı lens kullandığını var sayıyorum, sol yada sagda yakın bir cisimi yakın kadraja alsan, gemiler biraz daha senin hizana yakın olurdu ve izleyene deniz dibinde oturuyormus hissi verebilirdi. Ufuk çizgisini, alt çizgiye oturtarak, gökyüzündeki o muhteşem bulutları daha detaylı alsan nasıl olurdu?
Öncelikle teşekkürler Enes değerli yorumların için.

Aslında bu fotoğrafı ben de floryada Aquaflorya AVMde çektim. O bakımdan belki de seni mutlu etmiştir. Masaların arasından çektiğim için insanları rahatsız etmemek adına fazla duramadım. 24-105 ile çektim. Ama bu fotoğraf tam arkamı dönmüştüm ve kuşlar havalanmıştı. Geride kaldığım için masaları çekmemek ve tekrar aynı yere girmemek için biraz zoom yaptım Odak uzunluğu 80mm olmuş senin de bahsettiğin sanıyorum bu geniş açı değil resmen zoom olmuş. Keşke o saatte elimde tripod ile orda olsaydım diyorum. Gün batımı için güzel bir yer bu arada. Bir daha gidip yer kapmak lazım. Söylediklerini de denemek lazım eminim güzel olur.