Alıntı Hasan Naci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Son iki fotoğrafı eleştireceğim bir manisi yoktur sanırım.
@furkangungor
Fotoğraf çok başarısız açıkçası. Yani nereden tutsam elimde kalacak cinsten. Arkadaş hatrı için çekilmiş bir fotoğraf gibi. Çekilen arkadaşınız sonuçtan memnun olabilir ancak fotoğraf göze pek hoş gelmiyor. Niye ?
-Modelin yüzü karanlıkta kalmış. Bu bazen istenen bir şeydir ancak karenin geneli o kadar aydınlıkken modelin yüzünün karanlıkta kalması çok anlamsız olmuş. Başka bir yere yerleştirilmeliydi model. Yüzü ışık alacak bir yere. Veya reflektör kullanılmalıydı.
-Fotoğrafın orta noktası göbek kısmında veya ellerde bırakılmış. Ne amaçla böyle yapıldı bilmiyorum. Bir fotoğraf vardı orada da göğüsler fotoğrafın orta noktasındaydı onuda eleştirmiştim. Ama orada bir amaç vardı gene. Sizin burada öne çıkaracağınız bir şey yok. Daha yukarıdan çekilmeliydi kesinlikle.
-Kadraj karman çorman. Kenardan çıkan ağaç dalları, bayrak direkleri, araba, oturaklar, mantarlar....
-Son olarak, SinanBerkin yorumuna katılıyorum. Modelin duruşu kıyafeti falanı filanı işte uyumlu değil. Göz tırmalıyor diyebilirim.
Üstte yazdıklarım benim şahsi fikirlerimdir. Size bir anlam ifade eder veya da etmez. Umarım çok kırıcı yazmamışımdır ama fotoğrafa bakarken aklımdan geçenler bunlardı.
Şahsi önerim bol bol fotoğraf bakın. 500px.comdaki portre fotoğraflarını ve fotoğrafçıları takip edin. Eminim daha güzelleri çıkacaktır elinizden.

@satamakel
Fotoğrafı beğendim güzel bir uzun pozlama olmuş. Kontrast belirgin şekilde kullanılmış. Ağaçlar yarım falan kalmış ama fotoğrafın geneli bir bütünlük içinde göz tırmalamıyor.
Ama üstte kalan gökyüzü ya fotoğrafa hiç dahil edilmeseydi ya da biraz daha fazla kullanılsaydı. Sağdaki evde aynı şekilde ama evi ya silecektiniz yada bu fotoğrafı çekmeyecektiniz O açıdan ev için eleştiride bulunamam sizin tasarrufunuzda değil. Genel olarak beğendim. Ellerinize sağlık.
Fikirleriniz ve eleştirileriniz için teşekkür ediyorum